ΑρχικήsecurityΕίστε χρήστης iPhone; Δείτε σε ποιο δίκτυο Wi-Fi δεν πρέπει να συνδεθείτε

Είστε χρήστης iPhone; Δείτε σε ποιο δίκτυο Wi-Fi δεν πρέπει να συνδεθείτε

Εάν είστε χρήστες iPhone, θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί για ένα συγκεκριμένο δίκτυο Wi-Fi με ασυνήθιστο όνομα, καθώς η σύνδεση σε αυτό μπορεί να διακόψει προσωρινά τη λειτουργία ενός iPhone, σύμφωνα με τον ερευνητή ασφαλείας Carl Shou. Ο Shou κοινοποίησε ένα tweet, στο οποίο ανέφερε πως ανακάλυψε ότι οι συσκευές iOS – συμπεριλαμβανομένων των iPhone και iPad – δεν μπορούν να συνδεθούν σε δίκτυα Wi-Fi με ονόματα όπως το “% p% s% s% s% s% n”. Ακόμα και αν προσπαθήσουν να το κάνουν, όχι μόνο θα αποτύχουν, αλλά θα σταματήσουν επίσης να λειτουργούν άλλα μέρη του τηλεφώνου, γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα να χαθούν όλες οι λειτουργίες Wi-Fi.

Διαβάστε επίσης: Tim Cook: Οι προτεινόμενοι κανόνες της E.E. απειλούν την ασφάλεια των iPhone

Συγκεκριμένα, ο Schou εξήγησε ότι αφότου συνδέθηκε σε αυτό το δίκτυο, το iPhone του απενεργοποίησε μόνιμα τη λειτουργία του Wi-Fi. Σύμφωνα με το 9to5Mac, το σφάλμα επηρεάζει επίσης τα iPads, καθώς και υπηρεσίες όπως το AirDrop. Οι συσκευές δεν μπορούν να συνδεθούν σε δίκτυα Wi-Fi ακόμη και μετά την επανεκκίνηση ή την αλλαγή του SSID του hotspot.

Είστε χρήστης iPhone; Δείτε σε ποιο δίκτυο Wi-Fi δεν πρέπει να συνδεθείτε
Είστε χρήστης iPhone; Δείτε σε ποιο δίκτυο Wi-Fi δεν πρέπει να συνδεθείτε

Η επαναφορά του Wi-Fi είναι σχετικά απλή. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να επαναφέρετε όλες τις ρυθμίσεις δικτύου, σημείωσε το 9to5Mac. Αυτό μπορεί να γίνει μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις> Γενικά> Επαναφορά> Επαναφορά ρυθμίσεων δικτύου. Με αυτόν τον τρόπο, επαναφέρετε όλα τα αποθηκευμένα δίκτυα Wi-Fi στο iPhone σας, διαγράφοντας κατά συνέπεια το όνομα αυτού του δικτύου από τη μνήμη της συσκευής. Μετά από αυτό, το τηλέφωνό σας λογικά θα μπορεί να συνδεθεί κανονικά ξανά στο Wi-Fi.

Δείτε ακόμη: Apple: Διόρθωσε δύο iOS zero-day ευπάθειες που επέτρεπαν το hack παλαιότερων iPhones

iPhone δίκτυο Wi-Fi
Είστε χρήστης iPhone; Δείτε σε ποιο δίκτυο Wi-Fi δεν πρέπει να συνδεθείτε

Όσον αφορά τον λόγο που προέκυψε αυτό το σφάλμα, λέγεται ότι πρόκειται για ένα ζήτημα ανάλυσης εισόδου, που κάνει το iOS να πιστεύει ότι οι χαρακτήρες που ακολουθούν το σύμβολο ποσοστού είναι προσδιοριστής μορφής συμβολοσειράς, που αναφέρεται σε ένα μεταβλητό όνομα ή εντολή που χρησιμοποιείται στις γλώσσες κωδικοποίησης. Ορισμένοι πιστεύουν ότι αυτό θα μπορούσε τελικά να οδηγήσει σε καταστροφή της μνήμης, κάτι που θα προκαλούσε την εξάλειψη της διαδικασίας από τον παρατηρητή iOS και με τη σειρά του τη λειτουργία του Wi-Fi.

Πρόταση: Το Face ID δεν αρκεί για την προστασία του iPhone: Τι άλλο πρέπει να κάνετε;

Παρόλο που δεν βρίσκετε δίκτυα Wi-Fi με το όνομα “% p% s% s% s% s% n” κάθε μέρα, είναι καλύτερο να είστε προσεκτικοί για οποιοδήποτε δίκτυο με σύμβολο ποσοστού ή με την ίδια “λογική” με αυτό, έως ότου η Apple διορθώσει το ζήτημα με κάποιο update.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS