ΑρχικήinetLaptop για εκπαιδευτικούς: Ποια στοιχεία να ελέγξετε πριν την αγορά;

Laptop για εκπαιδευτικούς: Ποια στοιχεία να ελέγξετε πριν την αγορά;

Ένα laptop για χρήση στην τάξη είναι ένα σημαντικό εργαλείο για τους εκπαιδευτικούς. Τον τελευταίο χρόνο, μάλιστα, ήταν απαραίτητο λόγω της τηλεκπαίδευσης, μιας κατάστασης που δημιούργησε η πανδημία. Ωστόσο, το laptop μπορεί να είναι χρήσιμο και σε φυσιολογικές συνθήκες μαθήματος (οργάνωση του εκπαιδευτικού υλικού κλπ) Οι εκπαιδευτικοί που αναζητούν ένα laptop για την εκπαιδευτική διαδικασία, πρέπει να επικεντρωθούν σε συγκεκριμένες λειτουργίες και χαρακτηριστικά για να κάνουν την κατάλληλη επιλογή.

Δείτε επίσης: Η Razer ανακοίνωσε το απόλυτο gaming laptop Blade 14

Laptop για εκπαιδευτικούς

Τι πρέπει να έχετε στο νου σας αν θέλετε να επιλέξετε ένα laptop;

Μέγεθος φορητού υπολογιστή

Το μέγεθος του laptop είναι ένα σημαντικό ζήτημα για τους εκπαιδευτικούς. Οι καθηγητές μεταφέρουν το laptop από το σπίτι στο σχολείο και σε διαφορετικές τάξεις στο σχολείο, επομένως ένα ελαφρύ ή και μικρό μηχάνημα θα είναι πιο εύχρηστο. Δεν θα δυσκολεύει τη μεταφορά, ενώ χωράει και σε μια τσάντα ή χαρτοφύλακα.

Ωστόσο, τα πιο μικρά laptops θα έχουν και μικρότερο πληκτρολόγιο, το οποίο μπορεί να είναι άβολο για την πληκτρολόγηση, ενώ θα έχει και μικρότερη οθόνη, η οποία μπορεί να μην είναι πολύ χρήσιμη αν ο εκπαιδευτικός χρησιμοποιεί το laptop για παρουσιάσεις εργασιών κλπ.

Εγγραφή βίντεο

Εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν βίντεο στα πλαίσια των μαθημάτων ή που πρέπει να συμμετέχουν σε διαδικασίες τηλεκπαίδευσης, πρέπει να επιλέξουν ένα laptop με κάμερα υψηλής ποιότητας. Πολύ λίγοι φορητοί υπολογιστές διαθέτουν ενσωματωμένη κάμερα υψηλής ποιότητας. Επομένως, η αγορά μιας πρόσθετης κάμερας ίσως είναι καλύτερη επιλογή.

Δείτε επίσης: Intel: Επεξεργαστές με clock speed 5.0 GHz και 5G M.2 module για laptops

Χαρακτηριστικά ενός κατάλληλου laptop για εκπαιδευτικούς

Laptop για εκπαιδευτικούς

Χωρητικότητα RAM

Η μνήμη RAM είναι πολύ σημαντική. Οι εκπαιδευτικοί κάνουν διάφορες διεργασίες κατά τη δημιουργία ενός πλάνου μαθημάτων ή κατά την πραγματοποίηση μιας έρευνας, επομένως μια μεγάλη μνήμη RAM θα ​​κάνει τη διαδικασία πιο ομαλή. Η επεξεργασία βίντεο απαιτεί επίσης αρκετή μνήμη RAM.

Για ισχυρή απόδοση σε αυτόν τον τομέα, θα πρέπει να επιλεχθεί ένα laptop με τουλάχιστον 8 GB μνήμη RAM.

Σκληρός δίσκος

Οι φορητοί υπολογιστές χρησιμοποιούν είτε hard disk drive (HDD) είτε solid-state drive (SSD) για την αποθήκευση δεδομένων. Η τεχνολογία αποθήκευσης SSD, αν και πιο ακριβή, αποδίδει πολύ πιο γρήγορα, διευκολύνοντας τη φόρτωση τεράστιων αρχείων.

Ένας τυπικός σκληρός δίσκος HDD μπορεί να έχει αποθηκευτικό χώρο περίπου 1 TB (ή περίπου 1.000 GB), ενώ ένας τυπικός SSD μπορεί να έχει περίπου 256 GB, στην ίδια περίπου τιμή.

Οθόνη

Οι οθόνες των latops διατίθενται σε πολλά μεγέθη. Οι κατασκευαστές μετρούν το μέγεθος μιας οθόνης φορητού υπολογιστή διαγώνια από τη μία γωνία στην άλλη.

Δείτε επίσης: Πώς να αλλάξετε την ανάλυση οθόνης στην Apple TV

Μια οθόνη που έχει μέγεθος 15 ίντσες ή περισσότερο θα είναι μεγαλύτερη από τον μέσο όρο, ενώ οι οθόνες που έχουν μέγεθος 13 ίντσες ή λιγότερο είναι μικρότερες από τον μέσο όρο. Συνήθως, τα laptops που έχουν μεγαλύτερη οθόνη είναι και πιο ακριβά, ενώ επίσης χρησιμοποιούν πολύ περισσότερη μπαταρία. Ανάλογα με τις ανάγκες και τις προτιμήσεις τους, οι εκπαιδευτικοί μπορούν να επιλέξουν το κατάλληλο μέγεθος.

Πολύ σημαντική είναι και η ανάλυση. Εάν το laptop χρησιμοποιείται για αναπαραγωγή παρουσιάσεων ή βίντεο στην τάξη, η οθόνη πρέπει να έχει τουλάχιστον ανάλυση HD (1920×1080 pixel).

Μπαταρία

Οι εκπαιδευτικοί είναι, συνήθως, αναγκασμένοι να χρησιμοποιούν το laptop τους πολλές ώρες. Επομένως, μια μεγάλη μπαταρία θα μπορούσε να είναι πολύ χρήσιμη. Ωστόσο, οι μεγαλύτερες μπαταρίες αυξάνουν το βάρος του μηχανήματος, και αυτό δεν είναι καλό για πολλούς χρήστες.

Πηγή: Chicago Tribune

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS