ΑρχικήHow ToΠώς να αλλάξετε την ανάλυση οθόνης στην Apple TV

Πώς να αλλάξετε την ανάλυση οθόνης στην Apple TV

Όταν συνδέετε την Apple TV σε οποιαδήποτε οθόνη, προσπαθεί να επιλέξει αυτόματα τη σωστή ανάλυση. Σε περίπτωση αποτυχίας, θα μπορούσατε να “κολλήσετε” με μια λιγότερο από την ιδανική ποιότητα εικόνας. Δείτε πώς μπορείτε να αλλάξετε γρήγορα την ανάλυση οθόνης της Apple TV.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ελέγξετε τη βέλτιστη ανάλυση για την οθόνη σας. Αυτό συνήθως αναφέρεται στην καταχώριση προϊόντων στον ιστότοπο του κατασκευαστή οθόνης. Εάν δεν είναι εκεί, θα αναφέρεται στο κουτί με το οποίο συσκευάστηκε η οθόνη. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αφού την συνδέσετε, στην οθόνη θα εμφανιστεί ένα παράθυρο διαλόγου με τη σωστή ανάλυση.

Δείτε επίσης: Πώς να χρησιμοποιήσετε το iPhone/iPad σας ως τηλεχειριστήριο Apple TV

Μόλις προσδιορίσετε τη σωστή ανάλυση οθόνης, ανοίξτε την εφαρμογή “Settings” στην Apple TV σας.

apple tv

Στη συνέχεια, επιλέξτε “Video and Audio”.

Μεταβείτε στην επιλογή “Format”.

Αυτή η σελίδα εμφανίζει ορισμένες τυπικές αναλύσεις οθόνης, όπως 4K HDR 50Hz, 1080p SDR 60Hz, κ.λπ. Εδώ, μπορείτε να επιλέξετε την ανάλυση για την οθόνη σας.

apple tv

Το μόνο πρόβλημα είναι ότι αυτές δεν είναι ακριβείς τιμές και ενδέχεται να μην ταιριάζουν με την προτεινόμενη ανάλυση για την οθόνη σας. Για να το πετύχετε, μεταβείτε στο κάτω μέρος και επιλέξτε “Other Formats”.

Δείτε επίσης: Αναπτύσσεται νέο τηλεχειριστήριο για την επόμενη γενιά του Apple TV

Εδώ θα δείτε τις ακριβείς τιμές ανάλυσης οθόνης, όπως 2560 × 1080 HDR 60Hz, μαζί με άλλες αναλύσεις που δεν αναφέρονται στην προηγούμενη οθόνη. Επιλέξτε τη σωστή ανάλυση οθόνης.

apple tv

Εάν η Apple TV καταφέρει να μεταβεί στη σωστή ανάλυση, θα εμφανίσει ένα μήνυμα που αναφέρει ότι μπόρεσε να αλλάξει με επιτυχία την ανάλυση. Επιλέξτε “ΟΚ”.

Δείτε επίσης: Το ντοκιμαντέρ της Billie Eilish έχει γίνει η μεγαλύτερη επιτυχία του Apple TV+

apple tv

Σε περίπτωση που η μετάβαση σε διαφορετική ανάλυση δεν είναι επιτυχής, ενδέχεται να δείτε μια μαύρη οθόνη για αρκετά δευτερόλεπτα και η οθόνη σας θα μπορούσε ακόμη και να απενεργοποιηθεί από μόνη της. Πατήστε το κουμπί Menu στο τηλεχειριστήριο της Apple TV για να επιστρέψετε στην αρχική ανάλυση και, στη συνέχεια, μπορείτε να προσπαθήσετε να το αλλάξετε ξανά στην συμβατή ανάλυση.

Πηγή πληροφοριών: howtogeek.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS