ΑρχικήsecurityTo Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ περιορίζει το πεδίο εφαρμογής του νόμου CFAA!

To Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ περιορίζει το πεδίο εφαρμογής του νόμου CFAA!

Στις 3 Ιουνίου, το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ περιόρισε το πεδίο εφαρμογής του ομοσπονδιακού νόμου περί απάτης και κατάχρησης υπολογιστών (CFAA), μετά την ανατροπή της καταδίκης αστυνομικού της Τζόρτζια που έψαξε ένα database της αστυνομίας για έναν πολίτη, με αντάλλαγμα χρήματα. Το Δικαστήριο αποφάσισε ότι ο αστυνομικός δεν παραβίασε τους ομοσπονδιακούς νόμους περί hacking.

Η απόφαση διευκρινίζει το πεδίο εφαρμογής του νόμου περί απάτης και κατάχρησης υπολογιστών του 1986 (CFAA), καθώς και το τί είδους συμπεριφορά μπορεί να διωχθεί. Ο CFAA έγινε νόμος αφότου η κυβέρνηση των ΗΠΑ διαπίστωσε ότι τα κυβερνοεγκλήματα και το hacking δεν αντιμετωπίζονταν επαρκώς από τη νομοθεσία εκείνη την εποχή.

Διαβάστε επίσης: Η Δανία βοηθούσε τις ΗΠΑ να κατασκοπεύουν Ευρωπαίους πολιτικούς!

Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ
Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ

Η υπόθεση προέκυψε όταν το FBI έπιασε τον πρώην αστυνομικό της Τζόρτζια Nathan Van Buren, να χρησιμοποιεί τον υπολογιστή περιπολικού αυτοκινήτου του για να αποκτήσει πρόσβαση σε ένα database της αστυνομίας και να πάρει πληροφορίες σχετικά με έναν συγκεκριμένο αριθμό πινακίδας, με αντάλλαγμα χρήματα. Κατά την αναζήτηση, ο Van Buren χρησιμοποίησε τα δικά του, έγκυρα credentials.

Μετά την πρώτη κατηγορία του Van Buren, ένα περιφερειακό δικαστήριο των ΗΠΑ τον καταδίκασε για δύο κατηγορίες: i) Παραβίαση της πολιτικής της αστυνομικής υπηρεσίας για απόκτηση πληροφοριών από database για προσωπικό σκοπό και ii) παραβίαση του CFAA με τη χρήση ενός δικτύου υπολογιστών, με τρόπο που δεν συνάδει με τη δουλειά του.

Ο Van Buren άσκησε έφεση γι’αυτές τις κατηγορίες, οι οποίες τελικά έφεραν την υπόθεση στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ και την απόφαση αυτού. Στο Ανώτατο Δικαστήριο, οι δικαστές αποφάσισαν 6-3 υπέρ του Van Buren, καθώς είχε πρόσβαση στο database χρησιμοποιώντας δικά του έγκυρα credentials.

CFAA
CFAA

Δείτε ακόμη: FireEye: Πάνω από 1.900 διαφορετικές hacking ομάδες είναι ενεργές σήμερα

Κατά τη λήψη αυτής της απόφασης, οι δικαστές διατύπωσαν την απόφασή τους για το κατά πόσον ο Van Buren «υπερέβη την επιτρεπόμενη πρόσβασή του», όταν απέκτησε πρόσβαση στο εν λόγω database.

Οι τρεις δικαστές που διαφωνούν με την απόφαση που είναι υπέρ του Van Buren – οι δικαστές Clarence Thomas, Samuel Alito και John Roberts – πιστεύουν ότι ο Van Buren παραβίασε τους νόμους περί hacking, καθώς του απαγορευόταν να χρησιμοποιήσει τον υπολογιστή για να λάβει πληροφορίες σχετικά με πινακίδες κυκλοφορίας.

Πρόταση: Κινέζοι χάκερς ανέπτυσσαν επί 3 χρόνια backdoor για να κατασκοπεύσουν κυβερνήσεις

CFAA
CFAA

«Η συμπεριφορά του Van Buren θα ήταν νόμιμη μόνο εάν είχε το δικαίωμα να λάβει αυτές τις συγκεκριμένες πληροφορίες πινακίδας κυκλοφορίας με εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στο database. Δεν συνέβη όμως κάτι τέτοιο. Ένα άτομο έχει το δικαίωμα να κάνει κάτι μόνο εάν έχει “δικαίωμα “να το κάνει αυτό», ανέφερε ο Thomas.

Με την απόφαση, η κατηγορία που σχετίζεται με τον CFAA εναντίον του Van Buren απορρίφθηκε, ενώ η κατηγορία για παραβίαση της πολιτικής του τμήματος παραμένει.

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS