ΑρχικήsecurityChrome 91: Θα προειδοποιεί τους χρήστες για μη αξιόπιστες επεκτάσεις

Chrome 91: Θα προειδοποιεί τους χρήστες για μη αξιόπιστες επεκτάσεις

Η Google επεκτείνει τo Enhanced Safe Browsing feature της στο Chrome 91, για να προστατεύσει τους χρήστες όταν εγκαθιστούν νέες επεκτάσεις από το Chrome Web Store. Στην πραγματικότητα, η λειτουργία αυτή θα προειδοποιεί τους χρήστες κατά την εγκατάσταση μη αξιόπιστων επεκτάσεων.

Chrome 91

Το Chrome 91 θα εμφανίζει ένα νέο παράθυρο που θα προειδοποιεί τους χρήστες να προχωρήσουν τη διαδικασία με προσοχή, εάν το Enhanced Safe Browsing feature “δεν εμπιστεύεται” μια επέκταση.

Δείτε επίσης: Ο Chrome 91 είναι 23% γρηγορότερος χάρη στις JavaScript-βελτιώσεις

Η Google παρουσίασε το Enhanced Safe Browsing feature πέρυσι ως ένα opt-in μέτρο προστασίας από phishing και malware sites, ώστε να εντοπίζει αυτά τα κακόβουλα sites προτού τα επισκεφθούν οι χρήστες. Το feature χρησιμοποίησε το Chrome για κοινή χρήση περισσότερων δεδομένων ασφαλείας με την υπηρεσία, για να ελέγξει τις παραπλανητικές διευθύνσεις URL σε πραγματικό χρόνο και να προσδιορίσει εάν ένα site είναι phishing.

Τώρα η Google χρησιμοποιεί το Enhanced Safe Browsing για να ελέγχει περισσότερο τους προγραμματιστές που δημοσιεύουν επεκτάσεις στο Chrome Web Store. Αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει εμπόδια για προγραμματιστές επεκτάσεων που είναι νέοι στο Chrome Web Store, καθώς θα χρειαστούν μερικοί μήνες συμμόρφωσης με τις πολιτικές της Google για να θεωρηθούν αξιόπιστοι.

επεκτάσεις

Οι επεκτάσεις που έχουν δημιουργηθεί από έναν προγραμματιστή που ακολουθεί τις Πολιτικές Chrome Web Store Developer Program Policies, θα θεωρούνται αξιόπιστες από το Enhanced Safe Browsing. Οι νέοι προγραμματιστές θα χρειαστούν μερικούς μήνες για να θεωρηθούν αξιόπιστοι“, δήλωσαν οι Badr Salmi και Varun Khaneja σε ένα blogpost.

Το νέο πλαίσιο ακολουθεί την πολυετή προσπάθεια της Google να “καθαρίσει” το Chrome Web Store από scammy και phishing επεκτάσεις.

Δείτε επίσης: Εκατομμύρια χρήστες έχουν εγκαταστήσει κακόβουλες Chrome και Edge επεκτάσεις

Οι χρήστες του Chrome μπορούν να ενεργοποιήσουν το Enhanced Safe Browsing μεταβαίνοντας στα Settings και κάνοντας κλικ στο Privacy and Security settings> Security> και “Enhanced protection” mode, κάτω από το Safe Browsing.

Οι χρήστες πρέπει να λάβουν υπόψη ότι αυτό επιτρέπει στην υπηρεσία να κοινοποιεί δεδομένα που είναι προσωρινά συνδεδεμένα με έναν λογαριασμό Google, εάν ο χρήστης είναι συνδεδεμένος στο Chrome.

Enhanced Safe Browsing

Ωστόσο, η Google ισχυρίζεται ότι οι χρήστες του Chrome που ενεργοποιούν το Enhanced Safe Browsing πέφτουν θύμα phishing επίθεσης κατά 35% λιγότερο από άλλους χρήστες.

Η Google βελτιώνει, επίσης, τις προστασίες κατά τη λήψη δυνητικά επικίνδυνων αρχείων από το διαδίκτυο.

Οι χρήστες θα λάβουν μια προειδοποίηση κατά τον εντοπισμό ενός ύποπτου αρχείου, ενώ θα προτείνεται η αποστολή του για σάρωση, για περαιτέρω ανάλυση. Ένας πρώτος έλεγχος πραγματοποιείται μέσω των τυπικών Google Safe Browsing υπηρεσιών.

Δείτε επίσης: Google Chrome: Πώς να διαχειριστείτε τις επεκτάσεις σας;

Εάν επιλέξετε να στείλετε το αρχείο, το Chrome θα το μεταφορτώσει στο Google Safe Browsing, το οποίο θα το σαρώσει με τα κατάλληλα εργαλεία, σε πραγματικό χρόνο.

Εάν διαπιστωθεί ότι το αρχείο δεν είναι ασφαλές, το Chrome θα εμφανίσει μια προειδοποίηση. Φυσικά, μπορείτε να παρακάμψετε την προειδοποίηση και να ανοίξετε το αρχείο χωρίς σάρωση. Τα μεταφορτωμένα αρχεία διαγράφονται από το Safe Browsing λίγο μετά τη σάρωση.

Πηγή: ZDNet

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS