ΑρχικήsecurityΡώσοι hackers πίσω από τη ransomware επίθεση στην JBS;

Ρώσοι hackers πίσω από τη ransomware επίθεση στην JBS;

Ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε ότι η JBS, ο μεγαλύτερος παραγωγός βοείου κρέατος στον κόσμο, έπεσε θύμα ransomware επίθεσης το σαββατοκύριακο. Πίσω από την επίθεση πιθανότατα βρίσκονται Ρώσοι hackers.

JBS ransomware

Η JBS έχει ήδη δημοσιεύσει μια επίσημη ανακοίνωση που αναφέρει ότι ορισμένα από τα IT συστήματα της Βόρειας Αμερικής και της Αυστραλίας επηρεάστηκαν από κυβερνοεπίθεση, αλλά δεν ανέφερε αν ήταν ransomware επίθεση.

Μάθετε περισσότερα: JBS: Ο μεγαλύτερος προμηθευτής κρέατος θύμα κυβερνοεπίθεσης

Ωστόσο, υπήρχε ένας υπαινιγμός, αφού η εταιρεία δήλωσε ότι οι backup servers δεν επηρεάστηκαν αλλά υπάρχει στενή συνεργασία με μια Incident Response εταιρεία για την αποκατάσταση των συστημάτων της.

Οι hackers που στόχευσαν την JBS ήταν πιθανότατα Ρώσοι

Η Karine Jean-Pierre από το Λευκό Οίκο, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι η JBS S.A. με έδρα τη Βραζιλία επιβεβαίωσε ότι έλαβε ένα σημείωμα λύτρων από επιτιθέμενους που πιθανότατα προέρχονται από τη Ρωσία.

Ο παραγωγός κρέατος JBS μας ενημέρωσε την Κυριακή ότι έπεσε θύμα μιας επίθεσης ransomware. Ο Λευκός Οίκος προσέφερε βοήθεια στην JBS και η ομάδα μας και το Υπουργείο Γεωργίας έχουν μιλήσει αρκετές φορές μαζί της την τελευταία ημέρα. Η JBS είπε ότι το σημείωμα λύτρων προήλθε από εγκληματική οργάνωση που εδρεύει πιθανώς στη Ρωσία“, δήλωσε η Jean-Pierre.

Ρώσοι hackers

Ο Λευκός Οίκος έρχεται σε άμεση επαφή με τη ρωσική κυβέρνηση σχετικά με αυτό το ζήτημα και στέλνει το μήνυμα ότι τα υπεύθυνα κράτη δεν δίνουν καταφύγιο σε εγκληματίες ransomware. Το FBI ερευνά το περιστατικό και η CISA συνεργάζεται με το FBI για την παροχή τεχνικής υποστήριξης στην εταιρεία κατά την ανάκαμψη από την επίθεση ransomware“, πρόσθεσε η εκπρόσωπος.

Δείτε επίσης: Sophos: Ανακάλυψε νέο ransomware που στοχεύει Windows

Το Υπουργείο έχει επικοινωνήσει με αρκετούς μεγάλους προμηθευτές κρέατος στις Ηνωμένες Πολιτείες για να διασφαλίσει ότι γνωρίζουν την κατάσταση“.

Η JBS είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός βοείου κρέατος στον κόσμο και ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός χοιρινού κρέατος, με δραστηριότητες στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Αυστραλία, τον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Δείτε επίσης: Bose: Αποκάλυψε παραβίαση δεδομένων μετά από ransomware επίθεση!

Η εταιρεία απασχολεί 245.000 υπαλλήλους παγκοσμίως και έχει ένα ευρύ portfolio brands (Swift, Pilgrim’s Pride, Seara, Moy Park, Friboi, Primo και Just Bare), που πωλούνται σε πελάτες από 190 χώρες.

Πηγή: Bleeping Computer

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS