ΑρχικήsecurityΟ Microsoft Edge 91 φέρνει νέα bugs και ενοχλητικά popup μηνύματα

Ο Microsoft Edge 91 φέρνει νέα bugs και ενοχλητικά popup μηνύματα

Η Microsoft κυκλοφόρησε χθες τον Microsoft Edge 91 και έκτοτε, οι χρήστες ανέφεραν σταθερές nag screens, σφάλματα και προβλήματα όταν χρησιμοποιούν τη νέα έκδοση του προγράμματος περιήγησης ιστού.

Ο Microsoft Edge 91 αποτελεί ορόσημο για το πρόγραμμα περιήγησης καθώς έχουν εισαχθεί πολλές νέες δυνατότητες, όπως το Price History, το Cash Back & Rebates, το Kids Mode, ένα νέο Pride theme και εξατομικευμένες ειδήσεις.

Δείτε επίσης: Microsoft Edge: Έρχεται η δυνατότητα κοινής χρήσης των tabs μεταξύ των συσκευών σας

Microsoft Edge 91

Δείτε επίσης: Ο Microsoft Edge Canary αποκτά τη νέα δυνατότητα Sharing Hub

Η έκδοση του Microsoft Edge 91 χαρακτηρίζεται από σφάλματα

Ωστόσο, μετά την αναβάθμιση σε Microsoft Edge 91, οι χρήστες έχουν αναφέρει πολλά προβλήματα.

Το πιο ενοχλητικό ζήτημα που αντιμετωπίζουν οι χρήστες είναι μια νέα nag οθόνη Microsoft Edge που εμφανίζεται συνεχώς κατά την εκκίνηση, που ρωτά τους χρήστες αν θέλουν να «χρησιμοποιήσουν τις προτεινόμενες ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης».

Σε ορισμένους χρήστες, εάν κλείσουν το παράθυρο διαλόγου ή καθορίσουν ότι δεν θα ενημερώσουν τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, η οθόνη nag συνεχίζει να εμφανίζεται κατά την επανεκκίνηση του προγράμματος περιήγησης.

Στη δοκιμή που έκανε το BleepingComputer, αυτό συνέβη όταν ο Bing δεν είχε ρυθμιστεί ως η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης, αλλά φυσικά δεν είμαστε σίγουροι ότι αυτός είναι ο λόγος.

Οι χρήστες του Microsoft Edge ανέφεραν επίσης στα φόρουμ Wilder Security, τα φόρουμ Microsoft Edge Insider και το Feedback Hub, ότι ο Edge δεν εμφανίζει πλέον τη διαμορφωμένη σελίδα εκκίνησης και ανοίγει τη σελίδα “New Tab”.

Δείτε επίσης: Microsoft Edge: Πώς να απενεργοποιήσετε τα online κουπόνια αγορών

Το BleepingComputer μπόρεσε να “αναπαράγει” αυτό το σφάλμα αφού άλλαξε τη σελίδα εκκίνησης σε BleepingComputer.com και η σελίδα New Tab συνέχισε να ανοίγει όταν επανεκκίνησαν το πρόγραμμα περιήγησης.

Τέλος, άλλοι χρήστες αναφέρουν και κάποια άλλα ζητήματα, όπως το ότι λείπει το σύμβολο + για να ανοίξει μια νέα καρτέλα ή δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το μεσαίο κουμπί του ποντικιού για να ανοίξουν αντικείμενα στο φάκελο Favorites.

Ορισμένοι χρήστες ανέφεραν ότι τα περισσότερα από αυτά τα προβλήματα εξαφανίζονται μετά την επαναφορά του Microsoft Edge στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις.

Φαίνεται όμως μπορείτε να απενεργοποιήσετε την οθόνη nag του Microsoft Edge απενεργοποιώντας το flag “Show feature and workflow recommendations” στο πρόγραμμα περιήγησης.

Για να απενεργοποιήσετε την οθόνη συνιστώμενης ρύθμισης του Microsoft Edge, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

1.Ανοίξτε τον Microsoft Edge.

2.Πληκτρολογήστε edge://flags στο πρόγραμμα περιήγησής σας και πατήστε enter στο πληκτρολόγιό σας.

3.Αναζητήστε “Show feature and workflow recommendations” και απενεργοποιήστε την, όπως φαίνεται παρακάτω.

Microsoft Edge 91

4.Επανεκκινήστε το πρόγραμμα περιήγησης όταν σας ζητηθεί.

Μόλις γίνει επανεκκίνηση του Microsoft Edge, δεν θα βλέπετε πλέον την οθόνη nag “Use recommended browser settings”.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS