ΑρχικήBusinessΤο 68% των εργαζομένων χρησιμοποιεί το ίδιο smartphone για δουλειά και προσωπική...

Το 68% των εργαζομένων χρησιμοποιεί το ίδιο smartphone για δουλειά και προσωπική χρήση

Σχεδόν το 68% των εργαζομένων χρησιμοποιεί το ίδιο smartphone τόσο για την δουλειά όσο και για προσωπική χρήση, ενώ το 32% χρησιμοποιεί δύο smartphone, ένα για εργασία και ένα για προσωπική χρήση, σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη από την Google, αφού ένα μεγάλο ποσοστό του mobile workforce συνεχίζει να εργάζεται από το σπίτι.

smartphone

Δείτε επίσης: Pixel 6/Pixel 6 Pro: Τι ξέρουμε για τα επερχόμενα smartphones της Google;

Σε όλες τις ομάδες χρηστών που ερωτήθηκαν, το 70 τοις εκατό είπε ότι θα προτιμούσε ένα user interface (UI) στα τηλέφωνά που θα διαχωρίζει σαφώς την εργασία και τις προσωπικές εφαρμογές και δεδομένα, σε σχέση με ένα UI χωρίς διαχωρισμό.

“Οι χρήστες ανέφεραν ότι μια σαφής οριοθέτηση μεταξύ της εργασίας και προσωπικών εφαρμογών και δεδομένων μπορεί να τους βοηθήσει να βελτιώσουν την ψηφιακή ευημερία και την ισορροπία μεταξύ της προσωπικής τους ζωής και της εργασίας τους”, δήλωσε η μελέτη της Google που πραγματοποιήθηκε μαζί με την εταιρεία Qualtrics.

 «Με την αύξηση των εργαζομένων στο σπίτι και έναν μεγάλο αριθμό εταιρειών που ανακοινώνουν υβριδικά σχέδια εργασίας, οι εργαζόμενοι κάνουν όλο και περισσότερα ταχυδακτυλουργικά κόλπα ανάμεσα σε εργασία και προσωπική ζωή σε μια μόνο συσκευή. Πολλοί αγωνίζονται να βρουν τη σωστή ισορροπία μεταξύ δημιουργίας διαχωρισμού της ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής τη διατήρηση του απορρήτου», δήλωσε η Google σε μια ανάρτηση την Πέμπτη.

Τα δεδομένα έδειξαν ότι οι χρήστες με προφίλ εργασίας (81%) είναι πιο ικανοποιημένοι από τους χρήστες χωρίς προφίλ εργασίας (71%) με την εμπειρία τους στη διαχείριση της εργασίας και της προσωπικής ζωής στην ίδια συσκευή.

Δείτε επίσης: Smartphones: Ρεκόρ αποστολών στην Ιαπωνία εξαιτίας του iPhone 12

Όταν υπάρχει ένας διαχωρισμός μεταξύ εργασίας και προσωπικών εφαρμογών, οι άνθρωποι γνωρίζουν καλύτερα τα δεδομένα τους και τα όρια που είτε μπορούν είτε όχι να διασχίσουν.

Οι χρήστες με προφίλ εργασίας γνωρίζουν ότι τα δεδομένα που συνδέονται με τον λογαριασμό εργασίας τους μπορούν να προβληθούν από την εταιρεία τους και είναι ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι τα δεδομένα εργασίας τους μπορούν να διατηρηθούν ασφαλή.

Για παράδειγμα, το 63% των χρηστών προφίλ εργασίας γνωρίζει ότι η χρήση εφαρμογών εργασίας (δεδομένα που καταγράφονται σε εφαρμογές εργασίας) είναι ορατή στο IT, σε σύγκριση με το 39% των χρηστών χωρίς προφίλ εργασίας που χρησιμοποιούν και εταιρικές εφαρμογές στο τηλέφωνό τους.

Δείτε επίσης: Οι άνθρωποι αισθάνονται ότι τα smartphone είναι κάτι σαν το σπίτι τους

“Η μελέτη μας δείχνει ότι οι χρήστες με προφίλ εργασίας είναι πολύ πιο ικανοποιημένοι με την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής σε σύγκριση με τους χρήστες χωρίς προφίλ εργασίας”, δήλωσε η Google.

Πηγή πληροφοριών: businessinsider.in

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS