ΑρχικήinetΗ Valve κατασκευάζει μία φορητή κονσόλα τύπου Switch

Η Valve κατασκευάζει μία φορητή κονσόλα τύπου Switch

Η εταιρεία Valve κατασκευάζει κρυφά μία φορητή κονσόλα τύπου Switch, που έχει σχεδιαστεί για να εκτελεί μεγάλο αριθμό παιχνιδιών στην πλατφόρμα Steam PC μέσω Linux.

Δείτε επίσης: Το Nintendo Switch eShop θα μπορούσε να λάβει ένα μεγάλο upgrade

Valve Switch

Την Τρίτη, ο χειριστής του SteamDB, Pavel Djundik εντόπισε την αλλαγή στον κώδικα του Steam, ο οποίος υποδεικνύει μια νέα συσκευή με το όνομα “SteamPal“.

Το “SteamPal”, του οποίου το όνομα δεν είναι ακόμα σίγουρο, είναι μία κονσόλα all-in-one με χειριστήρια gamepad και οθόνη αφής. Με άλλα λόγια, μοιάζει και λειτουργεί σαν το Nintendo Switch.

Τα τελευταία χρόνια, η κατηγορία “Switch-like PC” έχει παρουσιάσει μεγάλη αύξηση. Στις αρχές του 2020, η Alienware αποκάλυψε την πρώτη της gaming κονσόλα τύπου Switch, αλλά η συσκευή δεν έχει μετατραπεί ακόμη σε εμπορικό προϊόν.

Δείτε ακόμα: Ετοιμάζει η Qualcomm έναν κλώνο του Nintendo Switch;

Το SteamPal θα ακολουθήσει μια παρόμοια διαδρομή, με ένα τσιπ που πιθανόν να προέρχεται είτε από την Intel είτε από την AMD, αλλά όχι από τη Nvidia. Δεν είναι σαφές εάν η Valve θα κυκλοφορήσει πολλά SKU για να προσφέρει στους πελάτες μια επιλογή στάθμης ισχύος, διάρκειας μπαταρίας και άλλων προδιαγραφών, όπως και άλλοι υπολογιστές τύπου Switch έχουν προσφέρει κατά το παρελθόν έτος.

Valve Switch

Τουλάχιστον η πρωτότυπη έκδοση SteamPal είναι αρκετά μεγάλη σε σύγκριση με το Nintendo Switch. Αυτό το επιπλέον πλάτος φιλοξενεί πολλές επιλογές ελέγχου. Η εταιρεία έχει ενσωματώσει μια τυπική σειρά κουμπιών και gamepad, μαζί με ένα ζευγάρι χειριστήρια και τουλάχιστον ένα touchpad μεγέθους αντίχειρα. Το touchpad του SteamPal είναι πιθανώς μικρότερο από το ζεύγος touchpad που ήταν στάνταρ σε κάθε Steam Controller.

Δείτε επίσης: Nintendo: Το Switch μπορεί να παρουσιάσει ελλείψεις αργότερα φέτος

Το SteamPal βρίσκεται ακόμη στο στάδιο του πρωτοτύπου και τα χαρακτηριστικά του υπόκεινται σε αλλαγές, όπως έχουμε δει με το πρωτότυπο υλικό για άλλες συσκευές της Valve όπως το SteamVR και το Steam Controller.

Το SteamPal φαίνεται να κατασκευάστηκε με πιθανό στόχο το Linux. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι η ολοένα και πιο καλή σχέση της Valve με τη Microsoft δεν θα μπορούσε να οδηγήσει σε συμφωνία, για την είσοδο των Windows στο SteamPal.

Η πιθανή τιμή της κονσόλας δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS