ΑρχικήinetΕτοιμάζει η Qualcomm έναν κλώνο του Nintendo Switch;

Ετοιμάζει η Qualcomm έναν κλώνο του Nintendo Switch;

Η κονσόλα Nintendo Switch έκανε μεγάλη επιτυχία, με πολλούς κατασκευαστές να προσπαθούν να δημιουργήσουν παρόμοιες συσκευές. Και τώρα φαίνεται ότι Qualcomm σχεδιάζει να δημιουργήσει τον επόμενο κλώνο του Nintendo Switch, το οποίο μπορεί να λειτουργεί με Android.

Qualcomm Nintendo Switch

Δείτε επίσης: Gmail, Yahoo mail, Amazon crash: Τι φταίει και ποια η λύση για τα Android apps;

Το Android Police ανέφερε ότι η Qualcomm σχεδιάζει να κυκλοφορήσει μια κονσόλα παιχνιδιών που θα χρησιμοποιεί λειτουργικό σύστημα Android και θα έχει παρόμοιο σχεδιασμό με το Nintendo Switch. Σύμφωνα με πληροφορίες η συσκευή διαθέτει αποσπώμενα χειριστήρια τύπου Joycon στην αριστερή και τη δεξιά πλευρά, τα οποία θα κατασκευαστούν από έναν άγνωστο επί του παρόντος «premium προμηθευτή στον χώρο των χειριστηρίων». Η κονσόλα αναμένεται επίσης να διαθέτει υποστήριξη video output, μπαταρία 6.000 mAh, υποδοχή κάρτας SD, συνδεσιμότητα 5G και υποστήριξη Qualcomm QuickCharge.

Η κονσόλα θα εκτελεί Android 12 με προσαρμοσμένο launcher και θα υποστηρίζει πλήρως τις εφαρμογές και τις υπηρεσίες της Google. Αναφέρθηκε επίσης ότι η Qualcomm βρίσκεται σε συζητήσεις με την Epic Games για να συμπεριλάβει την εφαρμογή Epic Games στην κονσόλα, παρέχοντας ταχύτερη πρόσβαση στο Fortnite και σε άλλα παιχνίδια που ενδέχεται να κυκλοφορήσει η εταιρεία στο κατάστημα Android. Ωστόσο, η Google πέρυσι πίεσε το OnePlus να μην προεγκαταστήσει την εφαρμογή Epic Games, οπότε ενδέχεται να μην επιτρέψει τη συμπερίληψη της εφαρμογής στην κονσόλα Qualcomm.

Qualcomm Nintendo Switch

Δείτε ακόμα: Το Epic Games Store προσφέρει νέες social δυνατότητες

Προς το παρόν, στόχος της εταιρείας είναι να κυκλοφορήσει την κονσόλα το πρώτο τρίμηνο του 2022, ενώ η τιμή της ενδέχεται να είναι στο 300 $. Αυτό υποδηλώνει ότι είναι πιθανό η κονσόλα να περιλαμβάνει ένα πρόσφατο chip της σειράς Snapdragon 800.

Δείτε επίσης: Snapdragon 888 vs Exynos 2100: Ποιο είναι καλύτερο;

Φυσικά ακόμα δεν μπορούμε να είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι η κονσόλα της Qualcomm θα κυκλοφορήσει πραγματικά. Ωστόσο, εάν γίνει πραγματικότητα, θα αποτελέσει σίγουρα την πιο πολλά υποσχόμενη εναλλακτική του Switch.

Οι περισσότεροι υπάρχοντες κλώνοι του Nintendo Switch είναι είτε κονσόλες που βασίζονται σε Android από λιγότερο γνωστούς κατασκευαστές (όπως το PowKiddy X2) ή συσκευές που βασίζονται σε τεχνολογία x86, που εκτελούν Windows 10 (όπως το Vastking G800 ή το Alienware Concept UFO).

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS