ΑρχικήsecurityΗ αστυνομία συνέλαβε οκτώ υπόπτους για απάτες smishing!

Η αστυνομία συνέλαβε οκτώ υπόπτους για απάτες smishing!

Η αστυνομία συνέλαβε οκτώ άτομα που φέρονται να έστελναν “smishing” μηνύματα, έχοντας ως στόχο να κλέψουν προσωπικά και οικονομικά στοιχεία, κατευθύνοντας τους παραλήπτες σε fake εκδόσεις ιστότοπων αξιόπιστων εταιρειών κι οργανισμών, όπως η Royal Mail.

Οι συλλήψεις ήταν το αποτέλεσμα επιχειρήσεων της αστυνομίας που πραγματοποιήθηκαν στο Λονδίνο, το Κόβεντρυ, το Μπέρμιγχαμ και το Κόλτσεστερ. Οι συλληφθέντες είναι ύποπτοι για διάπραξη απάτης, σύμφωνα με την αστυνομία του Σίτι του Λονδίνου.

Διαβάστε επίσης: Απάτη WhatsApp: Επέστρεψε μία από τις πιο επικίνδυνες απειλές

Οι οκτώ ύποπτοι πιστεύεται ότι εμπλέκονται σε μια εκστρατεία smishing, στα πλαίσια της οποίας έστελναν «δόλια» μηνύματα που έμοιαζαν να προέρχονται από τη Royal Mail. Αυτά τα μηνύματα έλεγαν ότι ο παραλήπτης έπρεπε να πληρώσει ένα εκκρεμές ταχυδρομικό τέλος για ένα δέμα ή να εισαγάγει τα στοιχεία του για να διευθετήσει μία παράδοση.

smishing
Η αστυνομία συνέλαβε οκτώ υπόπτους για απάτες smishing!

Οι αξιωματικοί του Dedicated Card and Payment Crime Unit (DCPCU), συνεργάστηκαν με τη Royal Mail και τη βιομηχανία τηλεπικοινωνιών, στα πλαίσια μίας «εβδομάδας δράσης» κατά την οποία πραγματοποιήθηκαν οι συλλήψεις.

Συσκευές που εκτιμάται ότι χρησιμοποιήθηκαν σε αυτή την εκστρατεία απάτης έχουν κατασχεθεί από την αστυνομία, ενώ έχουν εντοπιστεί αρχεία κλεμμένων οικονομικών στοιχείων – τα οποία θα επιτρέψουν στις τράπεζες να ενημερώσουν τους πελάτες τους ότι έχουν πέσει θύματα απάτης.

Δείτε ακόμη: Ηνωμένο Βασίλειο: 15 φορές περισσότερες οι απάτες μέσα στην πανδημία!

Ο Gary Robinson, επικεφαλής της DCPCU, δήλωσε τα ακόλουθα: «Η επιτυχία αυτών των επιχειρήσεων δείχνει πώς, μέσω της στενής συνεργασίας μας με τη Royal Mail, τον τομέα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, καταδιώκουμε τους εγκληματίες που στοχεύουν αδίστακτα το κοινό. Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε για να προσαχθούν στη δικαιοσύνη εκείνοι που διαπράττουν τις απάτες smishing

smishing
Η αστυνομία συνέλαβε οκτώ υπόπτους για απάτες smishing!

Οι επτά από τους υπόπτους που συνελήφθησαν έχουν αφεθεί ελεύθεροι υπό έρευνα, ενώ ο ένας ύποπτος κατηγορείται και βρίσκεται υπό κράτηση προτού εμφανιστούν όλοι ενώπιον του δικαστηρίου. Οι έρευνες συνεχίζονται και η αστυνομία του Σίτι του Λονδίνου δήλωσε ότι είναι πολύ πιθανό να ακολουθήσουν περαιτέρω συλλήψεις και κατηγορίες.

Πρόταση: E-commerce: Οι απώλειες από απάτες αναμένεται να υπερβούν τα $20 δισ. το 2021

Αυτά τα phishing μηνύματα συνήθως περιέχουν ένα link το οποίο παραπέμπει σε fake έκδοση ενός νόμιμου ιστότοπου που ζητά usernames και κωδικούς πρόσβασης ή ακόμη και τραπεζικά στοιχεία. Τους τελευταίους μήνες έχει σημειωθεί μεγάλη αύξηση των phishing επιθέσεων μέσω SMS, ειδικά με μηνύματα που ισχυρίζονται ότι προέρχονται από κάποια εταιρεία παράδοσης, καθώς πολλοί άνθρωποι πραγματοποιούν online αγορές λόγω της πανδημίας του COVID-19.

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS