ΑρχικήsecurityΑλάσκα DHSS: Χάκερς «χτύπησαν» το site του Υπουργείου Υγείας!

Αλάσκα DHSS: Χάκερς «χτύπησαν» το site του Υπουργείου Υγείας!

Χάκερς «χτύπησαν» το site του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών (DHSS) της Αλάσκας, στα πλαίσια malware επίθεσης, σύμφωνα με αναφορές Αμερικανών αξιωματούχων. Παρόμοια επίθεση έπληξε στο παρελθόν το δικαστικό σύστημα της πολιτείας.

Το Υπουργείο Υγείας ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε στις 18 Μαΐου, ότι το site του τέθηκε εκτός σύνδεσης στις 17 Μαΐου, επισημαίνοντας ακόμη πως διεξάγεται επί του παρόντος έρευνα για την εξιχνίαση της υπόθεσης. Ωστόσο, το Υπουργείο δεν ανέφερε πότε ανακάλυψε την εν λόγω κυβερνοεπίθεση, ενώ ο Clinton Bennett, εκπρόσωπος του Υπουργείου, δήλωσε στις 19 Μαΐου μέσω email, ότι το DHSS δεν μπορούσε να δημοσιεύσει τέτοιες πληροφορίες για λόγους ασφαλείας αλλά και για να μην «τεθεί σε κίνδυνο» η έρευνα. Ο Bennett έδωσε ακριβώς την ίδια απάντηση όταν ρωτήθηκε και σχετικά με το αν ζητήθηκαν λύτρα από τους επιτιθέμενους.

Διαβάστε επίσης: FBI: Χάκερς πλαστογραφούν την Truist Bank σε spear-phishing εκστρατεία!

Αλάσκα DHSS - site του Υπουργείου Υγείας
Αλάσκα DHSS: Χάκερς «χτύπησαν» το site του Υπουργείου Υγείας!

Εμπειρογνώμονες ασφαλείας προσπαθούν να προσδιορίσουν εάν έχουν επηρεαστεί ή κλαπεί προσωπικές ή εμπιστευτικές πληροφορίες, πρόσθεσε το Υπουργείο.

Ο online προγραμματισμός ραντεβού για τους εμβολιασμούς ενάντια στον COVID-19 και τα data dashboards «φιλοξενούνται» από εξωτερικές πηγές, επομένως το κοινό μπορεί να έχει πρόσβαση μέσω του covid19.alaska.gov.

Δείτε ακόμη: CNA: Η ασφαλιστική εταιρεία των ΗΠΑ πλήρωσε $40 εκατομμύρια σε ransomware χάκερς

Αλάσκα DHSS - χάκερς - site του Υπουργείου Υγείας
Αλάσκα DHSS: Χάκερς «χτύπησαν» το site του Υπουργείου Υγείας!

Το Υπουργείο ανέφερε στη δήλωσή του τα εξής: «Αυτή τη στιγμή, δεν έχουμε πληροφορίες σχετικά με το ποιος βρίσκεται πίσω από την επίθεση, γιατί στόχευσε το DHSS, εάν αυτή η επίθεση σχετίζεται με άλλες πρόσφατες επιθέσεις ή για πόσο καιρό μπορεί να είναι εκτός λειτουργίας το site.»

Ο αρχηγός του Ανώτατου Δικαστηρίου της Αλάσκας δήλωσε αυτόν τον μήνα ότι μία κυβερνοεπίθεση που είχε ως αποτέλεσμα να τεθούν εκτός λειτουργίας οι online υπηρεσίες του δικαστηρίου, εντοπίστηκε για πρώτη φορά στις 29 Απριλίου, υπογραμμίζοντας πως δεν τέθηκε ζήτημα λύτρων.

χάκερς
Αλάσκα DHSS: Χάκερς «χτύπησαν» το site του Υπουργείου Υγείας!

Πρόταση: Coveware: Τα λύτρα που πληρώνουν τα θύματα των επιθέσεων ransomware έχουν αυξηθεί

Το δικαστικό σύστημα επανήλθε στο διαδίκτυο, ανακοινώνοντας αυτήν την εβδομάδα ότι το κοινό μπορεί και πάλι να αποκτήσει πρόσβαση σε μία online δικαστική υπόθεση και στο σύστημα αρχείων, καθώς και να πληρώσει πρόστιμα και τέλη online. Το δικαστικό σύστημα δήλωσε επίσης στις 18 Μαΐου ότι η ικανότητα πληρωμής bail online δεν έχει αποκατασταθεί ακόμη.

Πηγή πληροφοριών: securityaffairs.co

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS