ΑρχικήinetΔεν υποστηρίζουν όλα τα ακουστικά της Apple τo Music lossless streaming

Δεν υποστηρίζουν όλα τα ακουστικά της Apple τo Music lossless streaming

Όπως ανακοινώθηκε τη Δευτέρα από την Apple, τα νέα χαρακτηριστικά lossless και hi-resolution lossless streaming θα προσφέρονται δωρεάν μέσω του Apple Music, από τον επόμενο μήνα. Δυστυχώς όμως, οι συνδρομητές που διαθέτουν AirPods Pro και AirPods Max δεν θα μπορούν να επωφεληθούν από τον ήχο υψηλότερης ποιότητας.

Apple lossless streaming

Δείτε επίσης: Έχετε AirPods; Δείτε πώς θα τα συνδέσετε στην Apple TV σας

Σύμφωνα με τον Micah Singleton του Billboard και το T3, κανένα από τα δύο μοντέλα δεν θα υποστηρίξει το νέο προνόμιο του Apple Music. Όπως εξηγεί το T3, τα AirPods Pro και AirPods Max εκμεταλλεύονται τον κωδικοποιητή Bluetooth AAC όταν συνδέονται με ένα iPhone, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορούν να λάβουν την πλήρη ποιότητα των αρχείων lossless του Apple Music, καθώς αυτά κωδικοποιούνται ως αρχεία ALAC (Apple Lossless Audio Codec). Το lossless streaming προσφέρει ήχο στα 24-bit / 48kHz, ενώ το hi-resolution lossless streaming προσφέρει ήχο στα 24-bit / 192kHz. Ο κωδικοποιητής LDAC της Sony υποστηρίζει τη μεταφορά αρχείων ήχου 24-bit / 96kHz σε μέγιστο ρυθμό bit 990kbps ακόμη και μέσω σύνδεσης Bluetooth, αλλά τα προϊόντα της Apple δεν περιέχουν κωδικοποιητή ή αποκωδικοποιητή LDAC.

Δείτε ακόμα: iPhone: Αλλάξτε γρήγορα κι εύκολα την προεπιλεγμένη εφαρμογή email

Εάν διαθέτετε αυτά τα ακουστικά και θέλετε να επωφεληθείτε από το νέο χαρακτηριστικό του Apple Music, θα χρειαστείτε ένα USB DAC, αφού ούτε μια ενσύρματη σύνδεση Lightning με καλώδιο θα επιτρέψει στα AirPods Max της Apple να υποστηρίζουν το lossless streaming, σύμφωνα με τον Micah Singleton. Σε μια δήλωση στο The Verge, η Apple αναφέρει ότι ο λόγος είναι ότι «η λειτουργία ενσύρματης ακρόασης AirPods Max δέχεται μόνο αναλογικές πηγές εξόδου. Τα AirPods Max προς το παρόν δεν υποστηρίζουν μορφές ψηφιακού ήχου σε ενσύρματη λειτουργία.»

Apple lossless streaming

Λαμβάνοντας υπόψη ότι τα AirPods Max κοστίζουν 549 $ (451 ευρώ), είναι πολύ απογοητευτικό να ακούμε αυτά τα νέα. Τα ακουστικά της Apple έχουν σχεδιαστεί για μια προσέγγιση με προτεραιότητα για κινητά και όχι απαραίτητα για να παρέχουν στους χρήστες την καλύτερη δυνατή εμπειρία ακρόασης μουσικής.

Δείτε επίσης: Apple: Το 2020 απέρριψε 1 εκατομμύριο κακόβουλα apps για το App Store!

Τα καλά νέα είναι ότι τα προϊόντα ήχου που υποστηρίζονται από τα ασύρματα τσιπ H1 ή W1 της Apple θα υποστηρίξουν το νέο lossless streaming του Apple Music με το Dolby Atmos.

Η δυνατότητα θα προσφέρει στους χρήστες μια πολυδιάστατη εμπειρία ακρόασης, κάνοντας τα τραγούδια να ακούγονται πιο συναρπαστικά. Εάν διαθέτετε Apple TV ή HomePod, μπορεί να έχετε καλύτερη τύχη με τις νέες δυνατότητες του Apple Music.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS