ΑρχικήinetΗ Tesla θέλει να μπει στην αγορά ανανεώσιμων καυσίμων

Η Tesla θέλει να μπει στην αγορά ανανεώσιμων καυσίμων

Φαίνεται ότι η Tesla έχει υποβάλει αίτηση για είσοδο στην κερδοφόρα αγορά πίστωσης ανανεώσιμων καυσίμων, που επί του παρόντος κυριαρχείται από τους παραγωγούς αιθανόλης, καθώς αναμένεται σύντομα να ανοίξει και για τα ηλεκτρικά οχήματα.

Tesla ανανεώσιμων καυσίμων

Δείτε επίσης: Ουάσινγκτον-“Clean Cars 2030”: Μόνο ηλεκτρικά οχήματα από το 2030

Υπάρχουν επί του παρόντος τουλάχιστον οκτώ εταιρείες που υπέβαλαν αίτηση, μαζί με την Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος, να συμπεριληφθούν στην αγορά ανανεώσιμων καυσίμων που μετράει πολλά δισεκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ, αλλά ο οργανισμός δεν δημοσίευσε τα ονόματά τους.

Το Reuters κυκλοφόρησε μια νέα έκθεση που επιβεβαιώνει ότι η Tesla συγκαταλέγεται μεταξύ αυτών των εταιρειών:

«Η Tesla Inc επιδιώκει να εισέλθει στην αγορά δισεκατομμυρίων δολαρίων ανανεώσιμων καυσίμων των ΗΠΑ, ελπίζοντας να επωφεληθεί από την πορεία της διοίκησης του Biden για να επιτύχει τους στόχους μηδενικών εκπομπών, ανέφεραν δύο πηγές εξοικειωμένες με το θέμα».

Δείτε ακόμα: Γαλλία: 2,500 € σε όσους αφήνουν τα αυτοκίνητα για ηλεκτρικά ποδήλατα

Το πρόγραμμα ιδρύθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 2000 υπό τη διοίκηση Bush και δημιουργήθηκε για να ενισχύσει τη βιομηχανία βιοκαυσίμων των ΗΠΑ, προκειμένου να μειωθεί η εξάρτηση της χώρας από το ξένο πετρέλαιο.

Tesla ανανεώσιμων καυσίμων

Η διαδικασία αυτή, δημιούργησε μια περίεργη κατάσταση όπου μεγάλες εκτάσεις καλλιεργήσιμης γης άρχισαν να χρησιμοποιούνται από παραγωγούς αιθανόλης, οι οποίοι τώρα επιδοτούνται σε μεγάλο βαθμό από το πρόγραμμα.

Δεδομένου ότι τα ηλεκτρικά οχήματα θα βοηθήσουν επίσης στην επίτευξη αυτού του στόχου, έχει προταθεί ότι θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα και η κυβέρνηση του Biden αναμένεται να επανεξετάσει την πρόταση.

Δείτε επίσης: Ηλεκτρικά ποδήλατα: Γιατί έχουν αυξηθεί οι τιμές τους;

Το Reuters αναφέρει ότι η προσθήκη της Tesla στο πρόγραμμα θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα:

«Είναι πιθανό να εξοργιστεί κάποιος στη βιομηχανία διύλισης των ΗΠΑ που θα χρειαστεί να αγοράσει τις πιστώσεις, γνωστές ως RIN, που παράγονται από την Tesla και άλλους εναλλακτικούς παρόχους καυσίμων, επιδοτώντας ουσιαστικά μια εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων που επιδιώκει να θέσει εκτός λειτουργίας τα πετροχημικά διυλιστήρια.»

Οι λεπτομέρειες δεν είναι ακόμη σαφείς για το πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει η συμπερίληψη της Tesla, καθώς θα πρέπει να παρακολουθούν τη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για τα ηλεκτρικά οχήματα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS