ΑρχικήinetΟι χρήστες του Google Pay στις ΗΠΑ θα στέλνουν χρήματα σε χρήστες...

Οι χρήστες του Google Pay στις ΗΠΑ θα στέλνουν χρήματα σε χρήστες σε Ινδία και Σιγκαπούρη

Από σήμερα οι χρήστες του Google Pay στις ΗΠΑ μπορούν να στέλνουν χρήματα σε χρήστες GPay στην Ινδία και τη Σιγκαπούρη, δήλωσε η Google την Τρίτη.

Google Pay ΗΠΑ

Δείτε επίσης: Google Pay: Η νέα εφαρμογή επαναλαμβάνει τα λάθη του Google Allo

Η εταιρεία συνεργάστηκε με τη Western Union και τη Wise, οι οποίες έχουν ενσωματώσει τις υπηρεσίες τους στο Google Pay. Είναι η πρώτη φορά που μια από τις διασυνοριακές εταιρείες πληρωμών υπογράφει μια τέτοια συμφωνία.

Ο Josh Woodward, Διευθυντής Διαχείρισης Προϊόντων της Google, δήλωσε στο TechCrunch σε συνέντευξή του ότι η εταιρεία ξεκινά το λανσάρισμα της λειτουργίας διασυνοριακών πληρωμών με την Ινδία και τη Σιγκαπούρη και σκοπεύει να την επεκτείνει παγκοσμίως μέχρι τα τέλη του έτους.

«Όπως κάνουμε με ορισμένα προϊόντα της Google, θα δοκιμάσουμε και θα μάθουμε», είπε.

Ως μέρος της συνεργασίας, η Western Union θα ενισχύσει τις διασυνοριακές πληρωμές στο Google Pay σε περισσότερες από 200 χώρες, ενώ η Wise – παλαιότερα γνωστή ως TransferWise – θα επεκτείνει την υποστήριξη σε περισσότερες από 80 χώρες.

Δείτε επίσης: Τα Google Pay και Samsung Pay θα επιτρέπουν πληρωμές με Bitcoin

Όταν οι χρήστες του Google Pay στις ΗΠΑ θα προσπαθήσουν να στείλουν χρήματα σε κάποιον στην Ινδία ή τη Σιγκαπούρη, θα ενημερωθούν για το ακριβές ποσό που θα λάβει ο παραλήπτης. Από την εφαρμογή Google Pay, οι χρήστες μπορούν επίσης να επιλέξουν ποιον πάροχο πληρωμών – Wise ή Western Union – επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν και σε πόσο καιρό θα λάβει τα χρήματα ο παραλήπτης.

Η λειτουργία εμβασμάτων επιτρέπει επί του παρόντος μόνο στους χρήστες του Google Pay στις ΗΠΑ να στέλνουν χρήματα σε εκείνους στην Ινδία και τη Σιγκαπούρη – και όχι το αντίστροφο. Ο Woodward είπε ότι η εταιρεία επέλεξε την Ινδία και τη Σιγκαπούρη λόγω του πόσο ζωτικής σημασίας είναι στον κόσμο των εμβασμάτων.

Η Ινδία ήταν η μεγαλύτερη χώρα παραλαβής εμβασμάτων το 2019, η οποία έλαβε περισσότερα από 80 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα. Οι ΗΠΑ, εν τω μεταξύ, είναι ο μεγαλύτερος αποστολέας. Στο τέλος, η Google σκοπεύει να επιτρέψει τα διασυνοριακά εμβάσματα παγκοσμίως.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί: Οι διασυνοριακές πληρωμές είναι διαθέσιμες μόνο για πληρωμές από άτομο σε άτομο. (Για παράδειγμα, οι επιχειρήσεις στο GPay στις ΗΠΑ δεν μπορούν να στέλνουν χρήματα σε άτομα ή επιχειρήσεις στην Ινδία.)

Η συνεργασία με την Google θα βοηθήσει τη Wise και τη Western Union να επεκτείνουν την παρουσία τους σε πολλές αγορές και να ανταγωνιστούν για παράδειγμα την PayPal, η οποία έχει ευρύτερη εμβέλεια. Η Wise και η Western Union θα φέρουν την ευθύνη και τον κίνδυνο.

Η Western Union δήλωσε ότι οι παραλήπτες δεν θα πληρώσουν καμία χρέωση και θα λάβουν την ακριβή αξία στο τοπικό τους νόμισμα, όπως επιλέχθηκε από τον χρήστη στις ΗΠΑ. Η Wise είπε ότι θα χρεώσει την πραγματική συναλλαγματική ισοτιμία και κάποια πρόσθετα τέλη μεταφοράς.

Δείτε επίσης: PayPal Venmo: Οι χρήστες μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν κρυπτονομίσματα

Και στις δύο περιπτώσεις, η Google δεν θα επιβάλει επιπλέον χρέωση στους πελάτες. Επίσης, έως τις 16 Ιουνίου, η Western Union θα προσφέρει απεριόριστες δωρεάν μεταφορές κατά την αποστολή χρημάτων με το Google Pay και η Wise θα κάνει την πρώτη μεταφορά χωρίς χρέωση – για νέους πελάτες με μεταφορές έως και 500 $.

Πηγή πληροφοριών: techcrunch.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS