ΑρχικήHow ToΕλέγξτε τον καρδιακό ρυθμό και την αναπνοή σας μέσω του Android σας

Ελέγξτε τον καρδιακό ρυθμό και την αναπνοή σας μέσω του Android σας

Εκτός από όλες τις άλλες χρήσιμες λειτουργίες που μας προσφέρουν, τα Smartphone μπορούν να αποτελέσουν εξαιρετικά εργαλεία για την παρακολούθηση των δεδομένων υγείας και φυσικής κατάστασης. Το Google Fit, που βρίσκεται σε συσκευές Android διευκολύνει την παρακολούθηση όχι μόνο της άσκησης, αλλά και του καρδιακού και αναπνευστικού σας ρυθμού, χωρίς να απαιτείται ειδικός εξοπλισμός.

Android ελέγξτε

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι η εφαρμογή Google Fit και ένα τηλέφωνο Android για να χρησιμοποιήσετε αυτές τις λειτουργίες. Η εφαρμογή κυκλοφόρησε αρχικά στα Google Pixel, επομένως ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμη σε κάθε συσκευή Android προς το παρόν.

Δείτε επίσης: Το smartwatch Google Pixel θα κυκλοφορήσει με κυκλικό σχεδιασμό

Αρχικά, ανοίξτε την εφαρμογή Google Fit στη συσκευή σας και συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας Google.

Εάν αυτή είναι η πρώτη φορά που συνδέεστε, θα σας ζητηθεί να εισαγάγετε ορισμένες πληροφορίες για τον εαυτό σας, όπως το φύλο, την ημερομηνία γέννησης, το βάρος και το ύψος σας. Πατήστε “Επόμενο” όταν τελειώσετε.

Εάν θέλετε, μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε την αυτόματη παρακολούθηση δραστηριότητας.

Μετά την αρχική ρύθμιση, μπορείτε πλέον να χρησιμοποιήσετε τα χαρακτηριστικά καρδιακού και αναπνευστικού ρυθμού.

Ελέγξτε τον καρδιακό σας ρυθμό με το Google Fit

Ανοίξτε το Google Fit και αναζητήστε την κάρτα εισαγωγής “Check Your Heart Rate” ή την κάρτα “Heart Rate“. Εάν δεν βλέπετε κανένα από αυτά, η λειτουργία δεν είναι διαθέσιμη στην Android συσκευή σας.

Στη συνέχεια, η οθόνη θα σας εξηγήσει πώς θα χρησιμοποιήσετε την κάμερα του τηλεφώνου για να μετρήσετε τον καρδιακό σας ρυθμό. Πατήστε “Επόμενο” για να συνεχίσετε.

Η επόμενη οθόνη θα σας καθοδηγήσει να τοποθετήσετε το δάχτυλό σας πάνω από τον κύριο φακό της κάμερας στην πίσω πλευρά. Πατήστε “Επόμενο” ξανά.

Android ελέγξτε

Εφόσον η εφαρμογή χρησιμοποιεί την κάμερα, θα πρέπει να επιτρέψετε στο Google Fit να τραβάει φωτογραφίες και βίντεο. Δώστε του άδεια να συνεχίσει.

Τώρα μπορείτε να τοποθετήσετε το δάχτυλό σας στον φακό και να πατήσετε “Έναρξη μέτρησης“.

Θα εμφανιστεί ένα σκόπευτρο. Πρέπει να τοποθετήσετε το δάχτυλό σας έτσι ώστε να καλύπτει πλήρως την κάμερα. Μπορείτε να ανάψετε το φακό του τηλεφώνου σας εάν βρίσκεστε σε σκοτεινό μέρος. Φροντίστε να παραμείνετε όσο το δυνατόν πιο ακίνητοι ενώ μετράτε.

Μόλις ολοκληρωθεί, θα δείτε τα αποτελέσματά σας και μπορείτε να αποθηκεύσετε τη μέτρηση στον λογαριασμό σας.

Δείτε ακόμα: Η Google θα απαιτεί πληροφορίες απορρήτου από τους Android developers

Ελέγξτε τον αναπνευστικό σας ρυθμό με το Google Fit

Ανοίξτε το Google Fit και αναζητήστε την κάρτα εισαγωγής “Track Your Respiratory Rate” ή την κάρτα “Respiratory Rate“.

Αρχικά, στην οθόνη θα δείτε ένα μήνυμα που θα εξηγεί ότι θα χρησιμοποιήσει την κάμερα για να μετρήσει την αναπνοή σας. Πατήστε “Επόμενο” για να συνεχίσετε.

Η διεπαφή στην οθόνη θα εξηγήσει πώς να τοποθετηθείτε μπροστά στην κάμερα και θα σας καθοδηγήσει να αφαιρέσετε τυχόν αντικείμενα που ενδέχεται να την παρεμποδίσουν. Πατήστε “Επόμενο” ξανά

Εάν είστε έτοιμοι, στηρίξτε το τηλέφωνό σας και επιλέξτε “Έναρξη μέτρησης“.

Δείτε επίσης: Google Fit: Μετρά τους καρδιακούς παλμούς μέσω της κάμερας

Θα χρειαστείτε την μπροστινή κάμερα της Android συσκευής σας. Μόλις εντοπιστεί το κεφάλι και το στήθος σας, θα αρχίσει να μετρά. Προσπαθήστε να μείνετε όσο το δυνατόν πιο ακίνητοι.

Μόλις ολοκληρωθεί η εγγραφή, θα δείτε τα αποτελέσματά σας και μπορείτε να τα αποθηκεύσετε.

Η Google λέει ότι οι μετρήσεις αυτές, δεν προορίζονται να χρησιμοποιηθούν για ιατρική διάγνωση ή για την αξιολόγηση ιατρικών καταστάσεων. Δεν θα έχετε το ίδιο επίπεδο ακριβείας όπως θα κάνατε με τον πραγματικό ιατρικό εξοπλισμό. Ωστόσο, είναι χρήσιμο για περιστασιακή παρακολούθηση της υγείας και της φυσικής κατάστασης.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS