ΑρχικήHow ToΠώς να μεγεθύνετε αυτόματα τα μικρά fonts στο Safari σε Mac

Πώς να μεγεθύνετε αυτόματα τα μικρά fonts στο Safari σε Mac

Αντιμετωπίζετε πρόβλημα με την ανάγνωση των μικροσκοπικών γραμματοσειρών του Safari στο Mac σας; Είναι εύκολο να μεγαλώσετε από προεπιλογή όλες τις μικρές γραμματοσειρές στο Safari με μια γρήγορη αλλαγή στα Safari Preferences. Δείτε πώς.

Safari Mac

Tip: Τρόπος αναζήτησης ανοιχτών καρτελών στο Safari σε Mac

Στο Safari, μπορεί να είστε εξοικειωμένοι με την αύξηση ή τη μείωση του μεγέθους της γραμματοσειράς σε βάση website-to-website χρησιμοποιώντας τις συντομεύσεις πληκτρολογίου Command+Plus (“+”) και Command+Minus (“-“). Αλλά εάν δεν θέλετε να παίζετε με αυτές τις ρυθμίσεις για κάθε ιστότοπο, το Safari σάς επιτρέπει να αυξήσετε το ελάχιστο μέγεθος γραμματοσειράς και να το εφαρμόσετε σε όλους τους ιστότοπους που επισκέπτεστε.

Το χαρακτηριστικό είναι παρόμοιο με τη λειτουργία Zoom σελίδας του Safari. Ενώ η λειτουργία του ζουμ μεγεθύνει τόσο το περιεχόμενο όσο και το κείμενο, η λειτουργία μεγέθους γραμματοσειράς διατηρεί την αρχική μορφοποίηση της σελίδας και δεν αγγίζει τα μέσα στη σελίδα.

Δείτε επίσης: Πώς να κάνετε preview τα Safari links πριν από το άνοιγμα σε iPhone, iPad και Mac

Για να ξεκινήσετε, ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari στο Mac σας. Κάντε κλικ στο “Safari” στην επάνω γραμμή του μενού και επιλέξτε “Preferences” από το αναπτυσσόμενο μενού.

Safari Mac

Στα Safari Preferences, κάντε κλικ στην καρτέλα “Advanced”.

Safari Mac

Στην καρτέλα “Advanced”, εντοπίστε την ενότητα “Accessibility” και κάντε κλικ στο σημάδι επιλογής δίπλα στο “Never Use Font Sizes Smaller Than.” Στο αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε μεταξύ των font sizes “14”, “18” ή “24”.

Safari Mac

Αμέσως, θα δείτε το κείμενο σε όλους τους ανοιχτούς ιστότοπους να αλλάζει σε μεγαλύτερο μέγεθος.

Δείτε επίσης: Πως να αποκρύψετε το Tab bar στο Safari για iPad (ή να το επαναφέρετε)

Εάν αλλάξετε γνώμη αργότερα και θέλετε τα μικρότερα μεγέθη γραμματοσειρών πίσω, κάντε κλικ στο “Safari” στη γραμμή του μενού και μεταβείτε στο Preferences > Advanced, στη συνέχεια, καταργήστε την επιλογή “Never Use Font Sizes Smaller Than”. Εναλλακτικά, μπορείτε απλά να επιλέξετε ένα μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς από το μενού.

Πηγή πληροφοριών: howtogeek.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS