ΑρχικήsecurityΤο Tip Jar του Twitter αποκαλύπτει τη διεύθυνση του σπιτιού σας

Το Tip Jar του Twitter αποκαλύπτει τη διεύθυνση του σπιτιού σας

Η νέα δυνατότητα Tip Jar του Twitter, η οποία σας επιτρέπει να στέλνετε χρήματα στους αγαπημένους σας χρήστες του Twitter, είναι ωραία, αλλά έχει και ένα ζήτημα απορρήτου που πρέπει να γνωρίζετε.

Tip Jar Twitter

Δείτε επίσης: Το Twitter spam-άρει καταλάθος τους χρήστες του

Η ερευνητής ασφάλειας, Rachel Tobac, παρατήρησε ότι το “tipping” κάποιου μέσω του Tip Jar ενδέχεται να αποκαλύψει τη διεύθυνση του σπιτιού σας σε αυτό το άτομο, το οποίο είναι ένα δυνητικά επικίνδυνο πρόβλημα απορρήτου (για να μην αναφέρουμε ότι είναι εντελώς περιττό στις περισσότερες περιπτώσεις).

Δεν συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις. Το Tip Jar σας επιτρέπει να επιλέξετε έναν πάροχο πληρωμών προτού “δώσετε tip” σε έναν χρήστη του Twitter και εάν επιλέξετε το PayPal, ο παραλήπτης θα βλέπει τη διεύθυνση του σπιτιού σας όταν θα λάβει το tip.

Ο επικεφαλής του Twitter, Kayvon Beykpour, αναγνώρισε το ζήτημα, λέγοντας ότι είναι πρόβλημα από την πλευρά του PayPal. “Δεν μπορούμε να ελέγξουμε την αποκάλυψη της διεύθυνσης από την πλευρά του PayPal, αλλά θα προσθέσουμε μια προειδοποίηση για άτομα που δίνουν tips μέσω του PayPal, ώστε να το γνωρίζουν”, ανέφερε.

Δείτε επίσης: Twitter για Android και iOS: Θα βλέπετε και θα ανεβάζετε εικόνες 4K

Σύμφωνα με την PayPal, αυτό συμβαίνει μόνο εάν στείλετε το tip ως “goods and services” οπότε αν επιλέξετε μια διαφορετική κατηγορία, όπως η “friends and family”, η διεύθυνσή σας δεν θα κοινοποιηθεί. Φαίνεται, επίσης, ότι αυτό δεν συμβαίνει εάν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε κάποιον πάροχο πληρωμής διαφορετικό από το PayPal.

Αυτό δεν είναι το μόνο ζήτημα απορρήτου στο Tip Jar. Σύμφωνα με τον Ashkan Soltani, η λειτουργία Tip Jar αποκαλύπτει το email του παραλήπτη, που συνδέεται με τον λογαριασμό του, ακόμη και όταν δεν του στέλνεις χρήματα. Λάβετε υπόψη ότι αυτό διαφέρει από το παραπάνω ζήτημα, το οποίο σχετίζεται με τη φυσική διεύθυνση κατοικίας του αποστολέα.

Δείτε επίσης: Το Twitter ξεκινά τη δοκιμή των «Professional Profiles»

Το Tip Jar είναι προς το παρόν σε έκδοση beta και δεν είναι διαθέσιμο σε όλους τους χρήστες. Ωστόσο, το να αποκαλύπτεται η διεύθυνση κατοικίας σας – ή ακόμη και αν είναι μόνο το email – σε αγνώστους χωρίς λόγο είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα, ακόμα κι αν επηρεάζει ένα μικρό υποσύνολο χρηστών.

Πηγή πληροφοριών: mashable.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS