ΑρχικήUpdatesMicrosoft Edge: Προσθήκη αυτόματης επιλογής HTTPS για όλα τα domain

Microsoft Edge: Προσθήκη αυτόματης επιλογής HTTPS για όλα τα domain

Ο Microsoft Edge θα ανακατευθύνει αυτόματα τους χρήστες σε μια ασφαλή σύνδεση HTTPS όταν επισκέπτονται ιστότοπους χρησιμοποιώντας το πρωτόκολλο HTTP, ξεκινώντας από την έκδοση 92, που θα λανσαριστεί στα τέλη Ιουλίου.

Edge HTTPS

Δείτε επίσης: Κυκλοφόρησε ο Edge Canary για Android με νέο UI και νέες δυνατότητες

Από προεπιλογή, αυτή η νέα επιλογή θα επιτρέπει στους χρήστες του Edge να αλλάζουν από HTTP σε HTTPS σε ιστότοπους που είναι πιθανό να υποστηρίζουν το πιο ασφαλές πρωτόκολλο.

Ωστόσο, οι χρήστες θα μπορούν επίσης να διαμορφώσουν το πρόγραμμα περιήγησης για να αναβαθμίσουν όλες τις συνδέσεις σε HTTPS (Hypertext Transfer Protocol Secure) ως το προεπιλεγμένο πρωτόκολλο επικοινωνίας διαδικτύου για όλα τα domain.

“Ξεκινώντας με το Microsoft Edge έκδοση 92, οι χρήστες θα έχουν την επιλογή να αναβαθμίσουν τις πλοηγήσεις από HTTP σε HTTPS σε domains που είναι πιθανό να υποστηρίξουν αυτό το πιο ασφαλές πρωτόκολλο”, δήλωσε η Microsoft. “Αυτή η υποστήριξη μπορεί επίσης να ρυθμιστεί ώστε να επιχειρεί παράδοση μέσω HTTPS για όλα τα domain.”

Δείτε επίσης: Microsoft Edge browser: Γιατί μπορεί να θεωρηθεί καλύτερος από τον Chrome;

Αποκλείει τις επιθέσεις MITM και την παραβίαση του web traffic

Αυτή η αλλαγή θα εξασφαλίσει περαιτέρω το web traffic των χρηστών του Edge έναντι των προσπαθειών μιας επίθεσης man-in-the-middle (MITM) να παρακολουθήσει δεδομένα που ανταλλάσσονται μέσω μη κρυπτογραφημένων συνδέσεων HTTP.

Δεδομένου ότι τα δεδομένα που αποστέλλονται και λαμβάνονται μέσω συνδέσεων HTTP δεν είναι κρυπτογραφημένα, κακόβουλα προγράμματα που εκτελούνται στον υπολογιστή κάποιου μπορούν να παρακολουθούν εύκολα όλες τις πληροφορίες που αποστέλλονται μέσω αυτών, συμπεριλαμβανομένων των κωδικών πρόσβασης, των στοιχείων των πιστωτικών καρτών και άλλων ευαίσθητων πληροφοριών.

Η διασφάλιση ότι χρησιμοποιείτε πάντα HTTPS κατά την περιήγηση στο διαδίκτυο βοηθά στην προστασία των δεδομένων σας κατά τη μεταφορά, κρυπτογραφώντας τη σύνδεση μεταξύ των ιστότοπων που επισκέπτεστε και του προγράμματος περιήγησης ιστού.

Δείτε επίσης: Τρόπος χρήσης των κάθετων καρτελών στο Microsoft Edge

Το HTTPS διασφαλίζει επίσης ότι οι απειλητικοί παράγοντες που προσπαθούν να παρακολουθήσουν την κυκλοφορία στον web σας δεν θα μπορούν να “αλλάξουν” κανένα από τα δεδομένα που ανταλλάσσονται με internet sites χωρίς να εντοπιστούν.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS