ΑρχικήReviewsThe Ocean Cleanup: Τα νέα Interceptors απομακρύνουν τα πλαστικά πριν φτάσουν στον...

The Ocean Cleanup: Τα νέα Interceptors απομακρύνουν τα πλαστικά πριν φτάσουν στον ωκεανό

The Ocean Cleanup Interceptors

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός The Ocean Cleanup συνεχίζει την προσπάθειά του να μειώσει τη ρύπανση στον πλανήτη. Συγκεκριμένα στοχεύει στο να απομακρύνει πλαστικά απορρίμματα προτού φτάσουν στον ωκεανό. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας, ο οργανισμός εισήγαγε ένα νέο Interceptor (σύστημα καθαρισμού της εταιρείας) τρίτης γενιάς που λέει ότι μπορεί να απομακρύνει τα μεγαλύτερα απορρίμματα πιο αποτελεσματικά.

The Ocean Cleanup Interceptors

Τα Interceptors ανακοινώθηκαν για πρώτη φορά από τον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο του The Ocean Cleanup, Boyan Slat, το 2019. Τα Interceptors αγκυροβολούνται στα ποτάμια και μαζεύουν σκουπίδια που επιπλέουν στην επιφάνεια. Στη συνέχεια, κατευθύνουν τα σκουπίδια σε έναν ιμάντα μεταφοράς που τα πηγαίνει σε έξι μεγάλους σκουπιδοτενεκέδες. Τα Interceptors λειτουργούν εντελώς αυτόνομα μέρα και νύχτα, συλλέγοντας ηλιακή ενέργεια.

Δείτε επίσης: Bill Gates: Οι επόμενες απειλές είναι η κλιματική αλλαγή και η βιοτρομοκρατία

Η ποσότητα των σκουπιδιών στην επιφάνεια του νερού παρακολουθείται συνεχώς από τους υπολογιστές του Interceptor και τα σκουπίδια απομακρύνονται καθημερινά από ένα μικρό πλήρωμα.

Το International Union for Conservation of Nature λέει ότι 8 εκατομμύρια τόνοι πλαστικών καταλήγουν στους ωκεανούς μας κάθε χρόνο, απειλώντας τη θαλάσσια ζωή και μολύνοντας τα οικοσυστήματα σε όλο τον κόσμο. Το Center for Biological Diversity εκτιμά ότι τα πλαστικά απορρίμματα θα ξεπεράσουν αριθμητικά τα ψάρια στη θάλασσα έως το έτος 2050.

Σύμφωνα με τον CEO του The Ocean Cleanup, το νέο Interceptor διαθέτει ιμάντα μεταφοράς πλάτους 2,5 μέτρων, για την απομάκρυνση των πλαστικών, ένα μέτρο μεγαλύτερο από το Interceptor προηγούμενης γενιάς.

Δείτε επίσης: Google Earth Timelapse: Δείχνει τα αποτελέσματα της κλιματικής αλλαγής

Ο οργανισμός έκανε αυτή την αλλαγή, ώστε το Interceptor να μπορεί να συλλέγει ακόμα μεγαλύτερα σκουπίδια.

πλαστικά

Ο The Ocean Cleanup συνεργάστηκε με την Konecranes, μια φινλανδική εταιρεία κατασκευής και logistics, η οποία θα κατασκευάσει 10 ακόμη Interceptors και θα τα βοηθήσει να χρησιμοποιηθούν σε όλο τον κόσμο. Προς το παρόν, ο οργανισμός διαθέτει τρία τέτοια συστήματα καθαρισμού που βρίσκονται στο Cengkareng Drain στην Jakarta της Ινδονησίας, στον ποταμό Klang River στο Selangor, στη Μαλαισία και στον ποταμό Rio Ozama στη Δομινικανή Δημοκρατία.

Σε αυτά τα ποτάμια βρίσκονται τεράστιες ποσότητες σκουπιδιών που καταλήγουν στον ωκεανό.

Χρειαζόμαστε βοήθεια κατά την κατασκευή των Interceptors, τη συντήρηση και την εγκατάσταση τους στα ποτάμια“, δήλωσε ο Slat. “Σε αυτά τα τρία πράγματα θα μας βοηθήσει η Konechranes“.

Ο οργανισμός The Ocean Cleanup έχει θέσει ως στόχο τη συλλογή πλαστικών από ωκεανούς και ποτάμια, που θα χωρούσαν σε 500.000 γήπεδα. Μέχρι τώρα, έχει φτάσει περίπου στα μισά του στόχου.

Πέρυσι συλλέξαμε πάνω από 500.000 κιλά σκουπιδιών“, δήλωσε ο Slat. “Αυτή είναι μια πολύ μικρή ποσότητα σε σύγκριση με όλο το πλαστικό που απελευθερώνεται κάθε χρόνο. Στοχεύουμε σε έναν πολύ, πολύ μεγαλύτερο αριθμό φέτος“.

Τα Interceptors στα ποτάμια έχουν βοηθήσει σημαντικά στην αποστολή του The Ocean Cleanup, αλλά ο αρχικός στόχος του Slat είναι ο καθαρισμός του Ειρηνικού Ωκεανού (Great Pacific Garbage Patch) με την άλλη αυτόνομη συσκευή καθαρισμού, γνωστή ως The Ocean Cleanup System. Αυτό θα ξεκινήσει το καλοκαίρι, όταν η ομάδα θα αναπτύξει και θα συνεχίσει να δοκιμάζει και να αναβαθμίζει το System 002 στο Great Pacific Garbage Patch.

πλαστικά

Ωστόσο, η αποστολή των Ocean Cleanup System και Interceptors δεν σταματά στη συλλογή των πλαστικών απορριμμάτων. Τα πλαστικά ανακυκλώνονται για τη δημιουργία νέων πραγμάτων. Πέρυσι, ο οργανισμός παρουσίασε premium γυαλιά ηλίου, τα οποία είναι κατασκευασμένα από πλαστικό που έχει υποστεί επεξεργασία για να διαμορφωθεί σε σκελετό γυαλιών ηλίου.

Πηγή: CNET

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS