ΑρχικήsecurityΜήπως λάβατε ένα link που λέει ότι μετατρέπει το WhatsApp σε ροζ;

Μήπως λάβατε ένα link που λέει ότι μετατρέπει το WhatsApp σε ροζ;

Ορισμένοι χρήστες του WhatsApp ανέφεραν ότι λαμβάνουν ένα link στα τηλέφωνά τους που λέει ότι θα μετατρέψει το θέμα της εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων από το κλασσικό πράσινο σε μια νέα ροζ απόχρωση.

WhatsApp

Το link υπόσχεται και άλλες νέες δυνατότητες και ισχυρίζεται ότι είναι επίσημη ενημέρωση του WhatsApp. Λοιπόν, τι πρέπει να κάνετε εάν λάβετε το link;

Δείτε επίσης: Ελάττωμα του WhatsApp επιτρέπει σε οποιονδήποτε να απενεργοποιήσει τον λογαριασμό σας

Δεν πρέπει να ανοίξετε αυτό το link γιατί αν το κάνετε αυτό μπορεί οι εισβολείς να αποκτήσουν πρόσβαση στο τηλέφωνό σας. Οι αναλυτές ασφάλειας στον κυβερνοχώρο συμβουλεύουν τους χρήστες να αποφεύγουν αυτά τα links.

Ο ερευνητής κυβερνοασφάλειας Rajshekhar Rajaharia είπε σε ένα tweet: “Προσοχή στο WhatsApp Pink!! Ένας ιός διαδίδεται σε ομάδες WhatsApp με έναν σύνδεσμο λήψης APK. Μην κάνετε κλικ σε οποιονδήποτε σύνδεσμο με το όνομα #WhatsappPink. Οι χάκερ θα αποκτήσουν πλήρη πρόσβαση στο τηλέφωνο σας.”

Δείτε επίσης: WhatsApp: Η νέα πολιτική απορρήτου θα μπορούσε να είναι παράνομη

Οι ειδικοί προειδοποίησαν επίσης τους χρήστες να τηρήσουν τα βασικά και να μην εγκαταστήσουν ποτέ κανένα APK ή mobile app εκτός από αυτά που είναι διαθέσιμα στο επίσημο κατάστημα εφαρμογών της Apple στο Google Play Store.

Τέτοιες κακόβουλες εφαρμογές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να θέσουν σε κίνδυνο την συσκευή σας και να κλέψουν τα προσωπικά σας δεδομένα. Για παράδειγμα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη λήψη και την κλοπή τραπεζικών κωδικών πρόσβασης.

Η τρέχουσα περίπτωση του ροζ WhatsApp είναι μια περίπτωση malware που παριστάνει μια ψεύτικη ενημέρωση χαρακτηριστικών του WhatsApp, είπε ένας άλλος ερευνητής κυβερνοασφάλειας.

Δείτε επίσης: Το WhatsApp κυκλοφόρησε μια νέα έκδοση του iOS app

Ένας εκπρόσωπος του WhatsApp είπε: «Όλοι μπορούν να λάβουν ένα ασυνήθιστο ή ύποπτο μήνυμα σε οποιαδήποτε υπηρεσία, συμπεριλαμβανομένου του email, και όποτε συμβεί κάτι τέτοιο, ενθαρρύνουμε θερμά τους πάντες να είναι προσεκτικοί προτού απαντήσουν στο email ή κάνουν κλικ στο link.»

«Ειδικά στο WhatsApp, προτείνουμε στους χρήστες να χρησιμοποιούν τα εργαλεία που παρέχουμε στην εφαρμογή για να μας στείλουν μια αναφορά, να αναφέρουν μια επαφή ή να αποκλείσουν την επαφή.»

Πηγή πληροφοριών: techradar.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS