ΑρχικήsecurityOnlyFans: Διέρρευσε ακατάλληλο περιεχόμενο-Πώς να δουν οι content creators αν έχουν επηρεαστεί;

OnlyFans: Διέρρευσε ακατάλληλο περιεχόμενο-Πώς να δουν οι content creators αν έχουν επηρεαστεί;

Μετά τη δημοσίευση ενός shared Google Drive με ιδιωτικά βίντεο και εικόνες (ακατάλληλο περιεχόμενο) από εκατοντάδες OnlyFans accounts, μια εταιρεία δημιούργησε ένα εργαλείο που επιτρέπει στους δημιουργούς περιεχομένου (content creators) να ελέγξουν εάν έχουν διαρρεύσει τα δεδομένα τους.

Δείτε επίσης: Εγκληματίες μοιράζονται παράνομο περιεχόμενο μέσω του Google Drive

OnlyFans ακατάλληλο περιεχόμενο
OnlyFans: Διέρρευσε ακατάλληλο περιεχόμενο-Πώς να δουν οι content creators αν έχουν επηρεαστεί;

Είναι σύνηθες φαινόμενο για τους χρήστες να μοιράζονται περιεχόμενο του OnlyFans στο οποίο έχουν εγγραφεί, αλλά η συγκεκριμένη περίπτωση είναι διαφορετική, λόγω του μεγάλου αριθμού των creators των οποίων το ιδιωτικό περιεχόμενο δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο ταυτόχρονα.

Το OnlyFans είναι ένα website που επιτρέπει στους δημιουργούς περιεχομένου να κερδίζουν χρήματα μοιράζοντας εικόνες, βίντεο και live streams με fans, που πληρώνουν για να εγγραφούν στο περιεχόμενό τους.

Δείτε επίσης: Fake βίντεο σεξουαλικού σκανδάλου με τον Τραμπ διανέμει το QNode RAT

Το OnlyFans διαφημίζεται κυρίως ως ένα μέσο που μπορούν να χρησιμοποιούν οι celebrities και οι influencers για να μοιράζονται το περιεχόμενό τους. Ωστόσο, χρησιμοποιείται και σε μεγάλο βαθμό για την κοινή χρήση περιεχομένου για ενήλικες. Οι fans πληρώνουν τους δημιουργούς για να έχουν πρόσβαση σε αυτό.

Δείτε επίσης: MyFreeCams: Δύο εκατομμύρια αρχεία κλάπηκαν από το site ενηλίκων

OnlyFans content creators
OnlyFans: Διέρρευσε ακατάλληλο περιεχόμενο-Πώς να δουν οι content creators αν έχουν επηρεαστεί;

Περιεχόμενο από το OnlyFans διέρρευσε στο Google Drive

Τον περασμένο μήνα, οι ερευνητές της εταιρείας BackChannel βρήκαν ένα post σε ένα hacking forum που έλεγε ότι ένα μέλος μοιράστηκε με άλλα μέλη του forum ένα Google Drive με περιεχόμενο μόνο για ενήλικες, από το OnlyFans.

Ο ιδρυτής της BackChannel είπε στο BleepingComputer ότι ο φάκελος του Google Drive περιείχε φακέλους για 279 OnlyFans creators, με έναν από αυτούς τους φακέλους να έχει πάνω από 10 GB βίντεο και φωτογραφιών.

Το μεγαλύτερο μέρος του περιεχομένου φαίνεται να έχει μεταφορτωθεί τον Οκτώβριο του 2020.

Δεν είναι ασυνήθιστο για τους συνδρομητές των creators του OnlyFans να μοιράζονται αρχεία. Το OnlyFans έχει κάπως αδύναμα στοιχεία ελέγχου περιεχομένου και υπάρχουν πολλά bots και scrapers που μπορεί να χρησιμοποιήσει ένας νόμιμος συνδρομητής. Αυτό που το κάνει μοναδικό, είναι ότι τόσοι πολλοί χρήστες συγκεντρώθηκαν σε έναν φάκελο“.

Σύμφωνα με τον ιδρυτή της BackChannel, αυτό σημαίνει ότι το άτομο που ανέβασε το ακατάλληλο περιεχόμενο στο Google Drive, αξιοποίησε πολλές διαφορετικές διαρροές ή ότι συμμετείχαν πολλά άτομα και ανέβασαν περιεχόμενο από δημιουργούς του OnlyFans.

Δυστυχώς, οι κάτοχοι του περιεχομένου OnlyFans πρέπει να αναφέρουν μεμονωμένα αρχεία για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων, για να τα καταργήσουν από το Google Drive. Για όσους έχουν πολλά αρχεία, θα είναι σίγουρα κουραστική διαδικασία.

Οι κλεμμένες εικόνες σεξουαλικού περιεχομένου αναφέρονται ρητά στους όρους υπηρεσίας ως παραβίαση, ωστόσο ο μόνος τρόπος για να αναφέρουν αυτό το περιεχόμενο, είναι να μεταβούν σε κάθε μεμονωμένο αρχείο και να το αναφέρουν“, εξήγησε ο ειδικός.

Η κοινή χρήση του φακέλου με το ακατάλληλο περιεχόμενο του OnlyFans φαίνεται να ξεκίνησε από τον λογαριασμό του City College of San Francisco. Έτσι, η BackChannel προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί του για την αφαίρεση του φακέλου, αν και δεν πιστεύει ότι όντως έγινε από τους διαχειριστές του λογαριασμού.

OnlyFans: Διέρρευσε ακατάλληλο περιεχόμενο-Πώς να δουν οι content creators αν έχουν επηρεαστεί;

Νέο εργαλείο βοηθά τους δημιουργούς να ελέγξουν αν το περιεχόμενό τους έχει διαρρεύσει

Για να βοηθήσει τους content creators του OnlyFans να προσδιορίσουν εάν το ακατάλληλο περιεχόμενό τους έχει διαρρεύσει, η BackChannel δημιούργησε τη σελίδα “OnlyFans Lookup Tool“. Οι δημιουργοί περιεχόμενου του OnlyFans εισάγουν το member name τους για να δουν εάν το περιεχόμενό τους έχει κοινοποιηθεί χωρίς άδεια.

Εάν ένας δημιουργός δει ότι το περιεχόμενό του έχει διαρρεύσει, το site θα του προτείνει να επισκεφθεί το https://labac.dev/content, το οποίο περιέχει ένα template ειδοποίησης παραβίασης DMCA, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατάργηση του περιεχομένου.

Προς το παρόν, το εργαλείο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανίχνευση περιεχομένου που έχει διαρρεύσει μέσω αυτού του φακέλου στο Google Drive. Όμως, η BackChannel σκοπεύει να προσθέσει περαιτέρω διαρροές που σχετίζονται με το OnlyFans.

Πηγή: Bleeping Computer

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS