ΑρχικήyoutubeNASA/ISS: Πώς να δείτε την μετεγκατάσταση του Crew Dragon Resilience

NASA/ISS: Πώς να δείτε την μετεγκατάσταση του Crew Dragon Resilience

Τέσσερις αστροναύτες (3 από τη NASA, 1 από τη JAXA) θα φορέσουν τις στολές πτήσης τους για να μετεγκαταστήσουν το Crew Dragon Resilience από το λιμάνι Harmony του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS) στο λιμάνι Harmony zenith. H μετεγκατάσταση του διαστημικού σκάφους έχει προγραμματιστεί για τις 5 Απριλίου.

Διαβάστε επίσης: NASA – Space X: Αστροναύτες εκτοξεύτηκαν με το SpaceX Crew Dragon!

Τον περασμένο Νοέμβριο, οι αστροναύτες του Crew-1 πραγματοποίησαν ένα ιστορικό ταξίδι με το Crew Dragon της SpaceX για να φτάσουν στον ISS, μετά την εκτόξευσή τους από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα. Με μια άλλη άφιξη του Crew Dragon και την παράδοση νέων ηλιακών συλλεκτών που έχουν προγραμματιστεί για αργότερα αυτό το έτος, ο ISS πρέπει να ελευθερώσει την τρέχουσα θύρα σύνδεσης του διαστημικού σκάφους Crew-1 στον κόμβο Harmony του σταθμού.

NASA/ISS: Πώς να δείτε την μετεγκατάσταση του Crew Dragon Resilience
NASA/ISS: Πώς να δείτε την μετεγκατάσταση του Crew Dragon Resilience

Η μετεγκατάσταση “θα σηματοδοτήσει μια άλλη πρωτιά για την εμπορική διαστημική πτήση”, ανέφερε η NASA σε δήλωσή της στα τέλη Μαρτίου. Η NASA TV θα μεταδώσει ζωντανά την προσπάθεια μετεγκατάστασης από τις 3 π.μ. (Ώρα Ειρηνικού) στις 5 Απριλίου.

Δείτε ακόμη: Το σκάφος TESS της NASA έχει ήδη βρει 2.200 πιθανούς πλανήτες

NASA/ISS: Πώς να δείτε την μετεγκατάσταση του Crew Dragon Resilience
NASA/ISS: Πώς να δείτε την μετεγκατάσταση του Crew Dragon Resilience

Τα μέλη του Crew-1 Michael Hopkins, Victor Glover και Shannon Walker της NASA, καθώς και ο αστροναύτης Soichi Noguchi της ιαπωνικής διαστημικής υπηρεσίας (JAXA), θα φορέσουν τις στολές πτήσης τους για να μετεγκαταστήσουν το Crew Dragon Resilience. Η διαδικασία θα διαρκέσει περίπου 45 λεπτά.

Οι τέσσερις αστροναύτες θα πρέπει να βρίσκονται στο όχημα σε περίπτωση που το Resilience δεν μπορέσει να προσαράξει, δήλωσε η NASA στις 31 Μαρτίου. Αυτό διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχουν περισσότερα μέλη πληρώματος στο σταθμό από ό,τι είναι οι διαθέσιμες θέσεις.

Στις 1 Απριλίου, ο Hopkins κοινοποίησε ένα tweet με το Crew-1, ενώ οι αστροναύτες δοκίμαζαν τις διαστημικές στολές που σχεδίασε η SpaceX. Στο tweet έγραφε τα ακόλουθα: «Θα κάνουμε μια μικρή βόλτα με το Dragon για να μετακινηθούμε από το μπροστινό λιμάνι Harmony στο λιμάνι Harmony zenith, ώστε να δημιουργήσουμε χώρο για τους νέους συνεργάτες μας.»

Πρόταση: SpaceX: Ο Elon Musk επιβεβαιώνει την καταστροφή ενός ακόμα Starship

Η NASA σχεδιάζει να εκτοξεύσει την αποστολή Crew-2 μέσα στον Απρίλιο χρησιμοποιώντας το διαστημικό σκάφος Crew Dragon Endeavour, το οποίο, όταν φτάσει, θα προσαράξει στο μπροστινό λιμάνι. Οι αστροναύτες του Crew-1 θα επιστρέψουν στη Γη στα τέλη Απριλίου ή στις αρχές Μαΐου, αφήνοντας το άλλο λιμάνι ανοιχτό για αποστολή φορτίου ηλιακών συστοιχιών που έχει οριστεί για αυτό το καλοκαίρι.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS