ΑρχικήHow ToΤρόπος χρήσης της λειτουργίας LEN στο Microsoft Excel

Τρόπος χρήσης της λειτουργίας LEN στο Microsoft Excel

Εάν θελήσατε ποτέ να βρείτε τον αριθμό των χαρακτήρων σε μια γραμμή κειμένου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Microsoft Excel για να το κάνετε, χάρη στη λειτουργία LEN. Δείτε πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε.

Microsoft Excel

Τι είναι η λειτουργία LEN;

Η συνάρτηση LEN είναι μια απλή συνάρτηση υπολογισμού που μετρά όλους τους χαρακτήρες σε μια δεδομένη συμβολοσειρά κειμένου, συμπεριλαμβανομένων αριθμών, γραμμάτων, ειδικών χαρακτήρων και κενών.

Δείτε επίσης: Τρόπος χρήσης της συνάρτησης TRIM στο Microsoft Excel

Για να σας δώσουμε ένα παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι ένα workbook του Excel περιέχει ένα κελί με το ακόλουθο κείμενο:

Το text string περιέχει κενά, κείμενο, αριθμούς και έναν ειδικό χαρακτήρα και έχει μήκος 56 χαρακτήρων. Εάν θέλετε να επιβεβαιώσετε αυτόν τον υπολογισμό, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε το LEN για να το κάνετε.

Δείτε επίσης: Πώς να αφαιρέσετε το φόντο από μια εικόνα στο Excel

Τρόπος χρήσης της λειτουργίας LEN στο Microsoft Excel

Σε αντίθεση με άλλες λειτουργίες του Excel, η λειτουργία LEN είναι εξαιρετικά απλή στη χρήση. Περιέχει μόνο ένα όρισμα – το text string που θέλετε να υπολογίσετε. Μπορείτε είτε να το τοποθετήσετε απευθείας στον τύπο είτε να ανατρέξετε σε ένα κελί που περιέχει το text string.

Δείτε επίσης: Πώς να προσθέσετε ποσοστά με την χρήση του Excel

Για παράδειγμα, ο ακόλουθος τύπος υπολογίζει το μήκος ενός text string που περιέχεται στο κελί A1. Εάν επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον τύπο μόνοι σας, αντικαταστήστε την αναφορά του κελιού με τη δική σας.

Microsoft Excel

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το LEN για να υπολογίσετε το μήκος ενός text string γραμμένου στην formula χρησιμοποιώντας το παρακάτω παράδειγμα.

Microsoft Excel

Μπορείτε να αντικαταστήσετε το κείμενο του παραδείγματος με το δικό σας, αλλά θα πρέπει να περιβάλλετε το text string σε εισαγωγικά. Εναλλακτικά, τοποθετήστε το κείμενο σε ξεχωριστό κελί (χωρίς εισαγωγικά) και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε την αναφορά κελιού για αυτό το κελί στην formula σας για να προσδιορίσετε το μήκος.

Πηγή πληροφοριών: howtogeek.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS