ΑρχικήHow ToΤρόπος χρήσης της συνάρτησης TRIM στο Microsoft Excel

Τρόπος χρήσης της συνάρτησης TRIM στο Microsoft Excel

Όταν αντιγράφετε κείμενο στο Microsoft Excel, μπορεί να συνοδεύεται και από χαρακτήρες που θέλετε να καταργηθούν, όπως περιττά κενά. Αντί να τα αφαιρέσετε με μη αυτόματο τρόπο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία TRIM για να το κάνει αυτόματα.

TRIM

Τι είναι η λειτουργία TRIM;

Το TRIM είναι μια πολύ απλή λειτουργία του Microsoft Excel που αφαιρεί τυχόν επιπλέον διαστήματα από ένα συγκεκριμένο “text string” ή από ένα κελί που περιέχει κείμενο, αφήνοντας μόνο ένα κενό μεταξύ των λέξεων.

Τρόπος χρήσης της συνάρτησης TRIM στο Microsoft Excel

Για να σας βοηθήσουμε να κατανοήσετε πώς να χρησιμοποιήσετε τη συνάρτηση TRIM στο Excel, θα διερευνήσουμε τις δύο κύριες μεθόδους για την εφαρμογή της σε έναν νέο τύπο χρησιμοποιώντας δείγματα δεδομένων.

Εάν δημιουργείτε έναν τύπο χρησιμοποιώντας το ΤRIM, έχει μόνο ένα όρισμα – το ίδιο το κείμενο. Αυτό μπορεί να είναι κείμενο που εισάγετε απευθείας στον τύπο ή αναφορά κελιού σε κελί που περιέχει το κείμενό σας.

Για παράδειγμα, ο ακόλουθος τύπος χρησιμοποιεί TRIM για την κατάργηση περιττών χαρακτήρων διαστήματος από το κελί A2. Για να χρησιμοποιήσετε μόνοι σας αυτόν τον τύπο, αντικαταστήστε την αναφορά κελιού “A2” με τη δική σας.

TRIM

Για να αφαιρέσετε επιπλέον κενά απευθείας από ένα text string, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε τον ακόλουθο τύπο, αντικαθιστώντας το παράδειγμα του string με το δικό σας κείμενο.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το TRIM έχει σχεδιαστεί μόνο για την κατάργηση πρόσθετων διαστημικών χαρακτήρων ASCII (δεκαδική τιμή 32) από συμβολοσειρές κειμένου. Εάν εξακολουθείτε να βλέπετε περιττά κενά, αυτό πιθανότατα οφείλεται σε έναν μη διακεκομμένο χαρακτήρα διαστήματος (δεκαδική τιμή Unicode 160) στο κείμενό σας.

Το TRIM δεν τα υποστηρίζει, επομένως θα πρέπει να ελέγξετε και να αφαιρέσετε με μη αυτόματο τρόπο αυτούς τους χαρακτήρες από το κείμενό σας.

Πηγή πληροφοριών: howtogeek.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS