ΑρχικήinetCOVID-19: Η Moderna θα δοκιμάσει το εμβόλιο σε μωρά ηλικίας έξι μηνών

COVID-19: Η Moderna θα δοκιμάσει το εμβόλιο σε μωρά ηλικίας έξι μηνών

Η γιγαντιαία φαρμακευτική εταιρεία Moderna έχει βελτιώσει τις δοκιμές του εμβολίου της για τον COVID-19 και πρόκειται να το δοκιμάσει σε μωρά ηλικίας έξι μηνών, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία.

Η δοκιμή θα είναι η πρώτη του είδους της και θα περιλαμβάνει παιδιά ηλικίας έξι μηνών έως και 11 ετών.

Τον Φεβρουάριο, η Moderna ανακοίνωσε ότι θα διεξαγάγει μια δοκιμή του εμβολίου σε 3000 παιδιά/εφήβους ηλικίας 12 έως 17 ετών, καθώς το εμβόλιο για τον COVID-19 συνεχίζει να κυκλοφορεί στις ΗΠΑ.

Μάθετε περισσότερα για την Moderna: Η Moderna αναπτύσσει νέα εμβόλια για την εποχική γρίπη, τον ιό HIV και τον ιό Nipah

Και άλλες εταιρείες όπως η Pfizer δήλωσαν ότι θα κάνουν δοκιμές σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών – αλλά καμία άλλη εταιρεία δεν έχει επιβεβαιώσει ότι θα κάνει δοκιμές σε νεότερες ηλικιακές ομάδες εκτός από τη Moderna.

Moderna

Δείτε επίσης: Pfizer: Η Βόρεια Κορέα προσπάθησε να κλέψει data εμβολίων COVID-19!

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει εγκρίνει τη χρήση του εμβολίου της Moderna και τους επόμενους μήνες αναμένεται να λάβει περίπου 17 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου.

Η Moderna ανακοίνωσε τη νέα δοκιμή σήμερα, η οποία θα είναι σε θέση να καθορίσει πόσο αποτελεσματικό είναι το εμβόλιο στα παιδιά.

Η μελέτη KidCOVE θα διεξαχθεί σε συνεργασία με τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας στις ΗΠΑ. Θα δοκιμαστεί συνολικά σε 6750 παιδιά και τα μεγαλύτερα παιδιά θα λάβουν πρώτα την πρώτη δόση.

Μόλις συγκεντρωθούν δεδομένα από τα μεγαλύτερα παιδιά, τα οποία θα εξετάσουν τις παρενέργειες και τη συνολική αποτελεσματικότητα τους, τότε θα δοθούν στους νεότερους συμμετέχοντες.

Δείτε επίσης: Sites της Ρωσίας διαδίδουν fake news για τα δυτικά εμβόλια COVID-19!

Παρενέργειες

Νωρίτερα αυτό το μήνα αποκαλύφθηκε ότι το εμβόλιο της Moderna μπορεί να προκαλέσει μια απρόσμενη αντίδραση στο χέρι έως και 11 ημέρες μετά τον εμβολιασμό.

Η παρενέργεια, που ονομάστηκε «COVID arm» έχει εμφανιστεί σε μικρό αριθμό ασθενών στις ΗΠΑ.

Ωστόσο, οι ειδικοί τόνισαν ότι τα άτομα που αντιμετώπισαν αυτή τη αβλαβή αντίδραση θα πρέπει να λάβουν την δεύτερη δόση του εμβολίου για να προστατευτούν με βέλτιστο τρόπο από τον ιό – το εμβόλιο της Moderna έχει περίπου 95% αποτελεσματικότητα.

Ως μέρος της νέας μελέτης, η Moderna είπε ότι θα κάνει «ηλικιακή αποκλιμάκωση», πράγμα που σημαίνει ότι οι ηλικιωμένοι συμμετέχοντες θα λάβουν το εμβόλιο πρώτοι, καθώς και «κλιμάκωση της δόσης». Αυτό σημαίνει ότι οι ερευνητές θα ξεκινήσουν με μικρότερες δόσεις του εμβολίου και θα προσφέρουν τις κανονικές δόσεις των ενηλίκων μόλις οι δοκιμές στα παιδιά αποδειχθούν ασφαλείς.

Η Moderna είπε ότι στις δοκιμές του εμβολίου εξακολουθούν να εγγράφονται συμμετέχοντες από τις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Πηγή πληροφοριών: news.com.au

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS