ΑρχικήinetNASA: Το σύμπαν δεν είναι όσο πυκνοκατοικημένο πιστεύαμε

NASA: Το σύμπαν δεν είναι όσο πυκνοκατοικημένο πιστεύαμε

Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν κάποια πρόσφατα δεδομένα από την αποστολή του διαστημόπλοιου New Horizons της NASA έξω από τον Πλούτωνα για να μετρήσουν πόσο σκοτεινό είναι το κοσμικό υπόβαθρο. Αυτό που βρήκαν έχει επιπτώσεις σε αυτό που νομίζαμε ότι γνωρίζαμε για τη σύνθεση ολόκληρου του σύμπαντος. Το σύμπαν δεν είναι όσο πυκνοκατοικημένο πιστεύαμε.

NASA

Εν ολίγοις, το σύμπαν είναι τόσο σκοτεινό, δεν μπορεί να υπάρχουν τόσοι γαλαξίες εκεί έξω – θα έπρεπε να “βλέπαμε” πιο πολύ φως. Στο παρελθόν οι αστρόνομοι είχαν εκτιμήσει ότι στο σύμπαν υπάρχουν 2 τρισεκατομμύρια γαλαξίες.

“Είναι ένας σημαντικός αριθμός που πρέπει να γνωρίζουμε όλοι – πόσοι γαλαξίες υπάρχουν τελικά;” αναρωτήθηκε ο Marc Postman του Ινστιτούτου Space Telescope Science σε δήλωση του χθες. “Απλά δεν βλέπουμε το φως από 2 τρισεκατομμύρια γαλαξίες.”

Αυτή ήταν η προηγούμενη εκτίμηση που είχε προκύψει από τις παρατηρήσεις του Διαστημικού Τηλεσκοπίου Hubble, αλλά μια νέα μελέτη που δημοσιεύεται στο Astrophysical Journal υποδηλώνει ότι ο συνολικός αριθμός γαλαξιών στο σύμπαν είναι πιθανώς στα εκατοντάδες δισεκατομμύρια αντί των τρισεκατομμυρίων.

Είναι ενδιαφέρον ότι αυτό είναι πιο κοντά σε μια ακόμη προηγούμενη έρευνα/υπόθεση που ανέφερε ότι υπάρχουν περίπου 200 δισ. γαλαξίες. Αυτή η υπόθεση βασίστηκε σε δεδομένα του Hubble που συγκεντρώθηκαν τη δεκαετία του 1990.

Το ότι το New Horizons της NASA βρίσκεται κοντά στην άκρη του ηλιακού συστήματος το κάνει να βλέπει μια πιο σκοτεινή εικόνα του σύμπαντος – για την ακρίβεια είναι 10 φορές πιο σκοτεινή – από την θέση που κάθεται το τηλεσκόπιο Hubble.

“Αυτά τα είδη των μετρήσεων είναι εξαιρετικά δύσκολα. Πολλοί έχουν προσπαθήσει να σε διαφορετικές χρονικές περιόδους να κάνουν τις σωστές μετρήσεις“, δήλωσε ο συνεργάτης συγγραφέας της μελέτης Tod Lauer. “Το New Horizons εξαιτίας της θέσης του μας έδωσε το πλεονέκτημα να μετρήσουμε το κοσμικό οπτικό υπόβαθρο καλύτερα από ότι στο παρελθόν.”

Τα αποτελέσματα της ομάδας θα παρουσιαστούν την Τετάρτη σε μια συνάντηση της Αμερικανικής Αστρονομικής Εταιρείας.

Το επερχόμενο διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb, το οποίο πρόκειται να ξεκινήσει την πορεία του στις 31 Οκτωβρίου, θα μπορούσε να βοηθήσει στην παροχή περαιτέρω πληροφοριών σχετικά με τον αριθμό και τον τύπο των γαλαξιών που παρέχουν την αχνή λάμψη στο παρασκήνιο που εμποδίζει το σύμπαν από το να είναι εντελώς μαύρο.

Πηγή πληροφοριών: cnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS