ΑρχικήinetΣύζευξη Δία και Κρόνου: Πως να δείτε το «Χριστουγεννιάτικο Αστέρι»

Σύζευξη Δία και Κρόνου: Πως να δείτε το «Χριστουγεννιάτικο Αστέρι»

Ένα σπάνιο διαστημικό φαινόμενο αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα το βράδυ με τη σύζευξη των δύο μεγαλύτερων πλανητών στο ηλιακό μας σύστημα, του Δία και του Κρόνου. Φαίνεται πως θα εμφανιστεί το Χριστουγεννιάτικο Αστέρι!

Σύζευξη Δία και Κρόνου
Σύζευξη Δία και Κρόνου: Πως να δείτε το «Χριστουγεννιάτικο Αστέρι»

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στις 21 Δεκεμβρίου. Το ότι η εμφάνιση του συμπίπτει με την περίοδο των Χριστουγέννων έχει οδηγήσει στο ψευδώνυμο «Χριστουγεννιάτικο αστέρι».

Η εγγύτητά του με τα Χριστούγεννα έχει οδηγήσει στο ψευδώνυμο του Χριστουγεννιάτικου Αστεριού, αλλά στην πραγματικά είναι δύο πλανήτες που έρχονται πολύ πιο κοντά από ό, τι έχει συμβεί στο παρελθόν.

Ο Δίας και ο Κρόνος θα βρεθούν σε απόσταση 0,1 μοιρών μεταξύ τους στον νυχτερινό ουρανό οπότε θα φαίνονται σαν να είναι ένα γιγαντιαίο αστέρι, για πρώτη φορά από το 1623.

Το ότι συμπίπτει με τα Χριστούγεννα μπορεί να είναι κάτι περισσότερο από timing σύμφωνα με το Παρατηρητήριο του Περθ, το οποίο σημείωσε ότι ορισμένοι αστρονόμοι πιστεύουν ότι το αστέρι της Βηθλεέμ που αναφέρεται στη Βίβλο μπορεί να ήταν μια παρόμοια αστρονομική σύζευξη με αυτή που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί σήμερα το βράδυ.

Το Παρατηρητήριο σημείωσε ότι είναι ένα event που μπορείτε να παρακολουθήσετε με «γυμνό μάτι», αλλά ένα τηλεσκόπιο ή κάποια κιάλια μπορούν να σας βοηθήσουν να δείτε καλύτερα.

Ο λόγος που συμβαίνει τώρα η σύζευξη οφείλεται στις αντίστοιχες τροχιές γύρω από τον ήλιο των δύο πλανητών.

Ο Δίας περιστρέφεται μία φορά κάθε 11,86 χρόνια, ενώ ο Κρόνος κάθε 29,4 χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι κάθε 20 χρόνια ο Δίας προσπερνά τον Κρόνο στην τροχιά του.

Αυτή η προσπέραση είναι η Μεγάλη Σύζευξη. Η τελευταία συνέβη στις 28 Μαΐου 2000, αλλά ήταν δύσκολο να την δούμε γιατί οι πλανήτες χάθηκαν στο φως του ήλιου.

Σήμερα θα μπορέσετε να δείτε αυτό το υπέροχο συμβάν εάν μπορείτε να βρείτε μια περιοχή που θα έχει ανεμπόδιστη θέα.

Η πραγματική σύζευξη πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 11.20pm AEDT και θα εμφανίζεται κοντά στον ορίζοντα στα δυτικά.

Πηγή πληροφοριών: news.com.au

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS