ΑρχικήUpdatesWindows 10: Θα αποκτήσουν ενσωματωμένο πρόγραμμα "Disk Usage"

Windows 10: Θα αποκτήσουν ενσωματωμένο πρόγραμμα “Disk Usage”

Η Microsoft εργάζεται σε ένα νέο ενσωματωμένο βοηθητικό πρόγραμμα γραμμής εντολών “Disk Usage” (χρήση δίσκου) που αναφέρει τον χώρο που χρησιμοποιεί ένας φάκελος στο δίσκο.

Disk Usage

Με την πάροδο του χρόνου είναι κοινό να εξαντλείται ο χώρος αποθήκευσης και να μην γνωρίζουμε ποια προγράμματα ή αρχεία χρησιμοποιούν όλο το χώρο του σκληρού δίσκου. Στο παρελθόν, οι χρήστες θα έπρεπε να κατεβάσουν δωρεάν εργαλεία όπως το TreeSize για να καταγράψουν τους φακέλους σε μια λίστα ανάλογα με τον χώρο που χρησιμοποιούν.

Ενώ έπαιζε με τα νέα Windows 10 Insider build 20277 και 21277 που κυκλοφόρησαν την περασμένη εβδομάδα, το BleepingComputer ανακάλυψε ότι η Microsoft εισήγαγε ένα νέο βοηθητικό πρόγραμμα DiskUsage. Αυτό το βοηθητικό πρόγραμμα μπορεί να σαρώσει ολόκληρες μονάδες δίσκου ή καθορισμένους φακέλους και να αναφέρει πόσο χώρο χρησιμοποιεί κάθε φάκελος.

Το “Disk Usage” βρίσκεται κάτω από το C:\Windows\System32\diskusage.exe και θα εμφανίσει οδηγίες χρήσης κατά την εισαγωγή του diskusage / ?, όπως φαίνεται παρακάτω.

Αυτό το πρόγραμμα βρίσκεται στην αρχή της ανάπτυξης, με ορισμένες λειτουργίες να μην λειτουργούν όπως αναμένεται. Επίσης υπάρχουν και ορισμένα ορθογραφικά λάθη στις οδηγίες χρήσης. Από προεπιλογή, κατά την εκτέλεση του “Disk Usage”, θα αναφέρει μεγέθη αρχείων και φακέλων σε bytes, κάτι που δεν είναι τόσο χρήσιμο όσο η εμφάνιση μεγεθών σε MB, GB, κ.λπ.

Όπως αναφέρθηκε και προηγουμένως, το “Disk Usage” βρίσκεται ακόμη στα αρχικά του στάδια και δεν υπάρχουν πληροφορίες για το πότε θα είναι διαθέσιμο. Μπορείτε να το δοκιμάσετε τώρα εγκαθιστώντας τις πιο πρόσφατες εκδόσεις του Windows 10 Insider.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS