Αρχικήsecurity2020: Το 1/4 των εταιρειών υπέστη επτά ή και περισσότερα cyber attacks

2020: Το 1/4 των εταιρειών υπέστη επτά ή και περισσότερα cyber attacks

Περίπου το ένα τέταρτο (23%) των εταιρειών σε όλο τον κόσμο έχει πέσει θύμα επτά ή περισσότερων cyber attacks τον τελευταίο χρόνο. Σύμφωνα με την Trend Micro, οι εταιρείες πιστεύουν ότι οι παραβιάσεις δικτύων και οι επιθέσεις θα αυξηθούν κατά τους επόμενους 12 μήνες.

Η εταιρεία ασφαλείας ανέθεσε στο Ponemon Institute να υπολογίσει τον εξαμηνιαίο Δείκτη Κινδύνου στον Κυβερνοχώρο (CRI), ο οποίος μετρά το χάσμα μεταξύ της τρέχουσας στάσης ασφαλείας των οργανισμών και της πιθανότητας να πέσουν θύμα μιας επίθεσης.

cyber attacks

Η συγκεκριμένη έκδοση περιέχει πληροφορίες και από την Ευρώπη και τις περιοχές σε Ασία-Ειρηνικό ωκεανό, προσφέροντας μια εικόνα και για περιοχές που συνήθως δεν μελετώνται.

Περίπου το 83% των ερωτηθέντων ισχυρίστηκε ότι η πραγματοποίηση cyber attacks σε δίκτυα ή συστήματα πληροφορικής κατά το επόμενο έτος είναι “κάπως” ή “πολύ” πιθανή.

Ο δείκτης CRI βασίζεται σε μια αριθμητική κλίμακα από το -10 έως το 10, με το -10 να αντιπροσωπεύει το υψηλότερο επίπεδο κινδύνου. Ο τρέχων παγκόσμιος δείκτης βρίσκεται στο -0,41, αντιπροσωπεύοντας “αυξημένο” κίνδυνο. Στις ΗΠΑ, ο δείκτης κινδύνου είναι στο -1,07.

Οι οργανισμοί που ανταποκρίθηκαν στην έρευνα, ισχυρίστηκαν ότι οι κορυφαίοι κίνδυνοι στον κυβερνοχώρο παγκοσμίως είναι: το phishing, το social engineering, το clickjacking, τα ransomware, οι fileless επιθέσεις, τα botnets και οι man-in-the-middle επιθέσεις. Επίσης, οι επιχειρήσεις είπαν ότι ανησυχούν ιδιαίτερα για την απώλεια δεδομένων πελατών, IP και οικονομικών στοιχείων, για την επακόλουθη απώλεια πελατών και για την κλοπή ή την καταστροφή του εξοπλισμού τους.

Οι κορυφαίοι κίνδυνοι ασφάλειας στην IT υποδομή, σύμφωνα με τους ερωτηθέντες ήταν οι εξής: οργανωτική πολυπλοκότητα, απρόσεκτοι insiders, cloud υποδομή και πάροχοι, έλλειψη κατάλληλων δεξιοτήτων και κακόβουλοι insiders.

Ο διευθυντής επικοινωνιών της Trend Micro, Jon Clay, περιέγραψε το CRI ως χρήσιμο εργαλείο για τους οργανισμούς που επιθυμούν να κατανοήσουν καλύτερα τους κινδύνους και την κατάστασή τους όσον αφορά στην ασφάλεια.

Θα βοηθήσει οργανισμούς σε όλο τον κόσμο να βρουν καλύτερους τρόπους για να περιορίσουν την πολυπλοκότητα, να μετριάσουν τις απειλές και να βελτιώσουν την ασφάλεια cloud για να ελαχιστοποιήσουν τους κινδύνους“, υποστήριξε ο Clay.

Πηγή: Infosecurity Magazine

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS