ΑρχικήinetΤα M1 Macs μπορούν να "τρέξουν" έξι εξωτερικές οθόνες με το DisplayLink

Τα M1 Macs μπορούν να “τρέξουν” έξι εξωτερικές οθόνες με το DisplayLink

Ο YouTuber Ruslan Tulupov αναφέρει ότι είναι δυνατή η εκτέλεση έως και έξι εξωτερικών οθονών από το M1 Mac mini και πέντε εξωτερικών οθονών από τα M1 MacBook Air και MacBook Pro. Κάτι τέτοιο είναι δυνατό για τα M1 Macs με την βοήθεια του DisplayLink και των ανταπτόρων DisplayPort. Αυτό υπερβαίνει κατά πολύ τα καθορισμένα όρια της Apple στις εξωτερικές οθόνες με τα M1 Macs.

M1 Macs DisplayLink

Ο κεντρικός host της Apple για νέους “M1 Macs” δεν είναι σε θέση να υποστηρίζει τόσες εξωτερικές οθόνες όπως οι προκάτοχοι τους που βασίζονται στην Intel. Το προηγούμενο MacBook Air που βασίζεται στην Intel μπορούσε να τρέξει μία εξωτερική οθόνη 6K ή 5K ή έως και δύο εξωτερικές οθόνες 4K και το προηγούμενο MacBook Pro μπορούσε να τρέξει μία εξωτερική οθόνη 5K ή έως και δύο εξωτερικές οθόνες 4K. Το 2018 Mac mini που βασίζεται στην Intel θα μπορούσε να τρέχει έως και τρεις οθόνες 4K ή μία οθόνη 5K και μία 4K.

Η Apple λέει ότι τα M1 MacBook Air και M1 MacBook Pro μπορούν να τρέξουν μία εξωτερική οθόνη με ανάλυση έως 6K στα 60Hz. Το M1 Mac mini μπορεί να τρέξεθι μία οθόνη με ανάλυση έως 6K στα 60Hz συνδεδεμένη μέσω Thunderbolt και μία οθόνη με ανάλυση έως 4K στα 60Hz συνδεδεμένη μέσω HDMI 2.0. Αυτό σημαίνει ότι κάθε νέο M1 Mac μπορεί να τρέχει μια λιγότερη οθόνη σε σχέση με το μοντέλο που αντικατέστησε.

Ωστόσο, ο Tulupov ανακάλυψε ότι είναι δυνατή η εκτέλεση έως και έξι εξωτερικών οθονών από το M1 Mac mini και πέντε εξωτερικών οθονών από τα MacBook Air και MacBook Pro. Αυτό επιτυγχάνεται χρησιμοποιώντας κάποιους αντάπτορες DisplayPort και το λογισμικό DisplayLink. Όταν συμπληρωθούν οι θύρες του M1 Mac, οι αντάπτορες DisplayPort πρέπει να συνδεθούν μέσω ενός εξωτερικού dock για να παρέχουν περισσότερες θύρες.

Ο Tulupov χρησιμοποίησε ένα συνδυασμό εξωτερικών οθονών, που κυμαίνονται από 4K έως 1080p, καθώς οι θύρες Thunderbolt του Mac δεν έχουν το bandwidth για να εκτελέσουν ταυτόχρονα έξι οθόνες 4K σε πλήρη ανάλυση. Ως εκ τούτου, οι χρήστες θα πρέπει να είναι επιλεκτικοί ως προς τις αναλύσεις των εξωτερικών οθονών.

Ο Tulupov αφού έκανε την δοκιμή χαρακτήρισε την απόδοση των οθόνων ως “φοβερή”. Κατά το κλείσιμο και το άνοιγμα του MacBook Air, οι οθόνες συμπεριφέρθηκαν με τον τρόπο που αναμενόταν και η ρύθμιση φαίνεται να είναι περισσότερο από επαρκής για καθημερινή χρήση.

Αυτή η λύση μπορεί να προσφέρει έναν μικρό ενθουσιασμού στους χρήστες που ήταν απογοητευμένοι από τις περιορισμένες δυνατότητες για εξωτερικές οθόνες των M1 Macs.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS