ΑρχικήinetPanasonic: Ηλεκτρική σκούπα θα μαζεύει τα ακουστικά που πέφτουν στις σιδηροδρομικές γραμμές

Panasonic: Ηλεκτρική σκούπα θα μαζεύει τα ακουστικά που πέφτουν στις σιδηροδρομικές γραμμές

Η Panasonic συνεργάζεται με μια από τις μεγαλύτερες σιδηροδρομικές εταιρείες της Ιαπωνίας για την επίλυση ενός νέου προβλήματος που έχει προκύψει τα τελευταία χρόνια: την αύξηση των ασύρματων ακουστικών που πέφτουν στις σιδηροδρομικές γραμμές.

Η JR East, το τμήμα του πρώην ιδιωτικού σιδηροδρομικού ομίλου της Ιαπωνίας που καλύπτει τις περιοχές του Τόκιο και του Τοχόκου της χώρας, αναφέρει ότι υπήρχαν 950 περιστατικά πτώσεων ακουστικών σε 78 σιδηροδρομικούς σταθμούς του Τόκιο το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, όπως δημοσιεύτηκε από την Jiji Press. Ο αριθμός προφανώς αντιπροσωπεύει το ένα τέταρτο όλων των αντικειμένων που έχουν πέσει.

Panasonic

Σύμφωνα με την JR East, το προσωπικό του σταθμού συνήθως χρησιμοποιεί ένα εργαλείο “μαγικού χεριού” τύπου grabber για να συλλέξει τα μεγαλύτερα αντικείμενα που πέφτουν, όπως καπέλα ή smartphone. Αλλά το χαλίκι μεταξύ των σιδηροτροχιών καθιστά μικρότερα αντικείμενα – όπως, για παράδειγμα τα ακουστικά AirPod Pro – πιο δύσκολο να ανακτηθούν, πράγμα που σημαίνει ότι το προσωπικό πρέπει μερικές φορές να περιμένει μέχρι το τελευταίο τρένο για να μπορέσει να τα μαζέψει.

Για να αντιμετωπίσει το ζήτημα, η Panasonic δέχτηκε να συνεργαστεί με την JR East σε μια συσκευή τύπου ηλεκτρικής σκούπας που λέγεται ότι είναι πολύ πιο κατάλληλη για να μαζεύει μικρά αντικείμενα όπως τα ακουστικά. Μπορείτε να δείτε την συσκευή στην παραπάνω εικόνα.

Η συσκευή δοκιμάζεται στο σταθμό Ikebukuro, έναν σημαντικό κόμβο στα βόρεια του Τόκιο, και τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν ότι λειτουργεί πολύ πιο γρήγορα από ό, τι το παραδοσιακό εργαλείο grabber.

Πηγή πληροφοριών: theverge.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS