ΑρχικήinetΑεροπλάνα χωρίς πιλότο θα μεταφέρουν επιβάτες έως το 2030!

Αεροπλάνα χωρίς πιλότο θα μεταφέρουν επιβάτες έως το 2030!

Αεροπλάνα χωρίς πιλότο θα μεταφέρουν επιβάτες έως το 2030: Η Britten-Norman, ο μοναδικός ανεξάρτητος κατασκευαστής εμπορικών αεροσκαφών της Βρετανίας, δήλωσε ότι ο απώτερος στόχος της ήταν ο προαιρετικός πλήρης αυτοματισμός που «θα πρέπει να πραγματοποιηθεί μέσα σε αυτήν τη δεκαετία.» Δηλαδή, τα αεροπλάνα χωρίς πιλότο που θα κάνουν τα δρομολόγια των σημερινών μη αυτόματων, και θα μεταφέρουν επιβάτες.

Αεροπλάνα χωρίς πιλότο θα μεταφέρουν επιβάτες έως το 2030!
Αεροπλάνo χωρίς πιλότο θα μεταφέρουν επιβάτες έως το 2030!

Τα επιβατικά αεροπλάνα χωρίς πιλότο έχουν προγραμματιστεί να πετάξουν στον ουρανό έως το 2030, όπως η εταιρεία υποσχέθηκε με θεαματικό τρόπο.

Ο κατασκευαστής της Βρετανίας, Britten-Norman, ανακοίνωσε ότι πρόκειται να εκτοξεύσει αεροσκάφη, που θα πετούν από μόνα τους, μέσω χειριστών, σε πέντε χρόνια. Η εταιρεία μάλιστα ελπίζει ότι θα καταφέρει να είναι πλήρως αυτόνομα, ώστε να μη χρειάζονται κυβερνήτη, μέσα σε μια δεκαετία.

Η εταιρεία που εδρεύει στη Νήσο Γουάιτ δήλωσε επίσης ότι θα επιτρέπει στους χειριστές να προσφέρουν πτήσεις «μη επανδρωμένες και πιλοτικές», σύμφωνα με τις πληροφορίες.

Ο μοναδικός ανεξάρτητος κατασκευαστής εμπορικών αεροσκαφών της Βρετανίας, Britten-Norman, δήλωσε δημόσια ότι ο απώτερος στόχος αυτού του νέου έργου, του προαιρετικού πλήρους αυτοματισμού «θα πρέπει να πραγματοποιηθεί εντός αυτής της δεκαετίας».

Καταλαβαίνουμε, λοιπόν ότι είναι σημαντική προτεραιότητα της εταιρείας η επίτευξη αυτού του στόχου, να μεταφέρει επιβάτες με πλήρως αυτοματοποιημένα αεροπλάνα, και θα προσπαθήσει πολύ για να το έχει πετύχει έως το 2030.

Αεροπλάνα χωρίς πιλότο θα μεταφέρουν επιβάτες έως το 2030!

Ωστόσο, τα αεροπλάνα χωρίς πιλότους θα χρειαστούν σίγουρα έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές και πιθανότατα θα τρομάξουν τους επιβάτες, δήλωσε η British Pilots’ Association Association.

Η Britten-Norman αυτή την εβδομάδα ανακοίνωσε ότι συνεργάστηκε με τη Βρετανική εταιρεία Blue Bear, ειδική αυτόνομων πτήσεων, για την ανάπτυξη της τεχνολογίας στα αεροπλάνα χωρίς πιλότο.

Οι δύο εταιρείες πρόκειται να ξεκινήσουν ένα έργο για την αυτοματοποίηση του Islander της Britten-Norman αργότερα αυτό το μήνα. Πρόκειται για ένα αεροσκάφος, που πετά σε δρομολόγια μεταξύ νησιών της Σκωτίας, μεταφέροντας επιβάτες, και χρησιμοποιείται μόνο για πτήσεις επιβατών και για φορτία.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS