ΑρχικήHow ToWindows: Πώς να δείτε ποια προγράμματα καταναλώνουν τη μνήμη σας;

Windows: Πώς να δείτε ποια προγράμματα καταναλώνουν τη μνήμη σας;

Windows

Μερικές φορές οι χρήστες Windows υπολογιστών μπορεί να παρατηρήσουν αργή απόκριση και άρνηση εκτέλεσης πολλών προγραμμάτων. Σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να έχει εξαντληθεί η μνήμη (working memory). Όταν συμβαίνει αυτό, οι υπολογιστές χρησιμοποιούν συχνά την εικονική μνήμη, η οποία μπορεί να είναι πολύ πιο αργή.

Αν θέλετε να δείτε τι ακριβώς συμβαίνει με το Windows PC σας, ελέγξτε τι γίνεται με τη μνήμη. Παρακάτω θα δείτε τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να ελέγξετε ποια προγράμματα καταναλώνουν όλη τη μνήμη σας.

Αρχικά, πρέπει να έχετε στο νου σας ότι μιλάμε μόνο για μνήμη RAM και όχι για το χώρο αποθήκευσης του δίσκου. Αν θέλετε να δείτε ποια προγράμματα των Windows χρησιμοποιούν υπερβολική μνήμη RAM, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη “Διαχείριση Εργασιών” (Task Manager).

Επομένως, το πρώτο βήμα του ελέγχου είναι το άνοιγμα της “Διαχείρισης Εργασιών”. Για να το κάνετε αυτό, κάντε δεξί κλικ στη γραμμή εργασιών και στο μενού που εμφανίζεται, επιλέξτε “Διαχείριση Εργασιών”. Εναλλακτικά, πατήστε Ctrl + Alt + Delete και επιλέξτε “Διαχείριση Εργασιών” από την οθόνη που εμφανίζεται.

Εάν εμφανιστεί η απλή διεπαφή Task Manager, κάντε κλικ στο κουμπί “Περισσότερες λεπτομέρειες”.

Στο πλήρες παράθυρο της Διαχείρισης Εργασιών, μεταβείτε στην καρτέλα “Διεργασίες” (Processes). Θα δείτε έναν κατάλογο με όλες τις εφαρμογές και τις background διεργασίες που εκτελούνται στον υπολογιστή σας. Όλα αυτά τα προγράμματα μαζί ονομάζονται “διεργασίες”.

Για να ταξινομήσετε τις διεργασίες και να δείτε αυτές που καταναλώνουν περισσότερη μνήμη, κάντε κλικ στη στήλη “Μvήμη” (στο πρώτο κελί που γράφει μνήμη και ένα ποσοστό). Η διεργασία που χρησιμοποιεί το μεγαλύτερο ποσοστό RAM θα ​​εμφανιστεί στην κορυφή της λίστας.

μνήμη

Επομένως, σε αυτό το σημείο μπορείτε να δείτε ποιες εφαρμογές καταναλώνουν τη μνήμη σας αλλά και να ελέγξετε αν υπάρχουν προγράμματα που χρησιμοποιούν πολύ περισσότερη απ’ ότι θα έπρεπε. Η υπερβολική κατανάλωση μvήμης μπορεί να είναι ύποπτη. Το τι κρίνεται ύποπτο έχει να κάνει με τη χρήση του Windows μηχανήματος. Για παράδειγμα, τα 4K βίντεο ή τα πολύπλοκα παιχνίδια χρειάζονται πολλή μνήμη.

Ωστόσο, εάν εντοπίσετε μια διεργασία που καταναλώνει πολλή μνήμη χωρίς λόγο ή αν υπάρχει κάποια memory-hogging εφαρμογή που δεν αποκρίνεται σωστά και δεν κλείνει, η “Διαχείριση Εργασιών” σας δίνει τη δυνατότητα να την τερματίσετε. Για να το κάνετε αυτό, επιλέξτε την “προβληματική” διεργασία από τη λίστα στο “Task Manager” και κάντε κλικ στο “Τέλος Εργασίας” (End Task).

Το προβληματικό πρόγραμμα θα κλείσει. Αυτή η διαδικασία μπορεί να πάρει κάποια λεπτά. Αν δεν τα καταφέρετε, δοκιμάστε να κάνετε μια επανεκκίνηση στο Windows μηχάνημά σας. Η επανεκκίνηση βοηθά προσωρινά σε τέτοιες καταστάσεις.

Εάν εξαντλείται η μvήμη σας και αντιμετωπίζετε προβλήματα, ίσως πρέπει να σκεφτείτε να προσθέσετε μνήμη RAM στον υπολογιστή σας.

Με την παραπάνω διαδικασία, που τη διαβάσαμε στο Howtogeek, μπορείτε να δείτε ποια προγράμματα καταναλώνουν τη μνήμη σας, ώστε να πάρετε τις κατάλληλες αποφάσεις.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS