ΑρχικήinetΠροσοχή: τι δείχνει η πορτοκαλί κουκίδα που εμφανίζεται στα iPhone;

Προσοχή: τι δείχνει η πορτοκαλί κουκίδα που εμφανίζεται στα iPhone;

Οι χρήστες iPhone που έχουν κατεβάσει την καινούρια έκδοση του iOS στις συσκευές τους, έχουν λάβει μια προειδοποίηση σχετικά με μία μυστηριώδη «πορτοκαλί κουκίδα» που εμφανίζεται στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης.

iPhone

Τι είναι η «πορτοκαλί κουκίδα» και γιατί εμφανίζεται στην οθόνη;

Μετά τη νέα ενημέρωση λογισμικού iOS 14, η οποία κυκλοφόρησε για προϊόντα της Apple από την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου, πολλοί χρήστες παρατήρησαν την περίεργη κουκίδα που εμφανίζεται στην οθόνη.

Η συγκεκριμένη κουκκίδα προειδοποίησης που εμφανίζεται στο πάνω μέρος του iPhone σας, είναι εκεί για να σας ενημερώνει κάθε φορά που το μικρόφωνο ή η κάμερα της συσκευής σας ενεργοποιείται από μια εφαρμογή.

Εκτός από την πορτοκαλί κουκκίδα που εμφανίζεται στην οθόνη, οι χρήστες θα μπορούν επίσης να λαμβάνουν πληροφορίες απορρήτου στο App Store για να κατανοήσουν περαιτέρω τις πρακτικές απορρήτου για κάθε εφαρμογή προτού την κατεβάσουν.

Όπως δήλωσε η Apple σχετικά με την πορτοκαλί κουκκίδα και την ενημέρωση του iOS 14: “Μια ένδειξη εμφανίζεται στο επάνω μέρος της οθόνης σας κάθε φορά που μια εφαρμογή χρησιμοποιεί το μικρόφωνο ή την κάμερα. Και στο Κέντρο ελέγχου, μπορείτε να δείτε εάν μια εφαρμογή τα έχει χρησιμοποιήσει πρόσφατα.”

Στη συνέχεια, οι χρήστες της Apple θα μπορούν να ελέγχουν τα δικαιώματα που έχει μια εφαρμογή στα δεδομένα της συσκευής, από την ενότητα Ρυθμίσεις και μπορούν να αρνηθούν την πρόσβαση των εφαρμογών στο μικρόφωνο ή την κάμερά τους. Επίσης έχουν την επιλογή να διαγράψουν εντελώς μια εφαρμογή.

“Το απόρρητο είναι θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα και στον πυρήνα όλων όσων κάνουμε. Γι ‘αυτό με το iOS 14, σας δίνουμε περισσότερο έλεγχο στα δεδομένα που μοιράζεστε και περισσότερη διαφάνεια στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούνται”, πρόσθεσε η Apple.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS