ΑρχικήUpdatesΤο update του Chrome θα κάνει την περιήγηση στο κινητό ασφαλέστερη

Το update του Chrome θα κάνει την περιήγηση στο κινητό ασφαλέστερη

Η Google σχεδιάζει να εισαγάγει πρόσθετα μέτρα ασφαλείας για τους χρήστες της έκδοσης Chrome του Android, καθιστώντας την περιήγηση στον ιστό στο κινητό ασφαλέστερη.

Οι χρήστες κινητής τηλεφωνίας θα έχουν σύντομα πρόσβαση σε ορισμένα από τα εργαλεία ελέγχου ασφαλείας που διατίθενται προς το παρόν μόνο στην έκδοση του Chrome για desktop.

Chrome

Προς το παρόν διατίθεται μόνο ως κρυφή ρύθμιση στην πειραματική έκδοση Canary του Chrome για Android, η λειτουργία Safety Check του προγράμματος περιήγησης λανσαρίστηκε στην έκδοση για κινητά της εφαρμογής. Αυτό το εργαλείο ασφαλείας εκτελεί σημαντικές δοκιμές για να διασφαλίσει ότι οι ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησής σας έχουν τη βέλτιστη διαμόρφωση.

Η λειτουργία σάς επιτρέπει να εκτελείτε τρεις ελέγχους για να διασφαλίσετε ότι το πρόγραμμα περιήγησής σας είναι όσο το δυνατόν πιο ασφαλές. Η πρώτη δοκιμή ελέγχει ότι έχετε ενεργοποιήσει το χαρακτηριστικό Safe Browsing, ώστε να προστατεύεστε από επικίνδυνους ιστότοπους.

Δεύτερον, το Safety Check θα σαρώσει τους κωδικούς πρόσβασης που έχετε αποθηκεύσει στο πρόγραμμα περιήγησης για να δείτε εάν έχουν παραβιαστεί.

Τέλος, θα ελέγξει εάν έχετε εγκαταστήσει την πιο πρόσφατη έκδοση του Chrome, ώστε να έχετε όλες τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις ασφαλείας.

Ωστόσο, η έκδοση Android του Safety Check είναι ελαφρώς διαφορετική από την έκδοση για desktop. Συνήθως, η σάρωση ελέγχει αν υπάρχουν εγκατεστημένα επικίνδυνα πρόσθετα του προγράμματος περιήγησης, αλλά αφού η έκδοση για κινητά Android δεν υποστηρίζει επεκτάσεις, αυτή η συγκεκριμένη λειτουργία δεν είναι απαραίτητη.

Εάν θέλετε να δοκιμάσετε το Safety Check σε Android για Chrome, θα πρέπει να κάνετε λήψη του Canary build του προγράμματος περιήγησης. Αυτή η πειραματική έκδοση του προγράμματος περιήγησης μπορεί να ληφθεί από το Play Store, αλλά η Google προειδοποιεί ότι: “Αυτή η έκδοση δεν έχει δοκιμαστεί. Μπορεί να είναι ασταθής ή να μην τρέχει μερικές φορές.”

Με το Chrome Canary εγκατεστημένο, μπορείτε να ενεργοποιήσετε το Safety check μεταβαίνοντας στο chrome: // flags, αναζητώντας το «Safety Check» και επιλέγοντας το «Enabled» από το αναπτυσσόμενο μενού στην ενότητα «Safety Check on Android». Μετά την επανεκκίνηση του Chrome μπορείτε να μεταβείτε στα “Settings” και θα διαπιστώσετε ότι το Safety Check είναι πλέον διαθέσιμο – απλώς πατήστε το κουμπί “Check now” για να κάνετε τις δοκιμές σας.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS