ΑρχικήinetΜοντέλο AI ανιχνεύει την ψυχολογική κατάσταση των καρκινοπαθών

Μοντέλο AI ανιχνεύει την ψυχολογική κατάσταση των καρκινοπαθών

Το Κέντρο Ανάλυσης Δεδομένων και Γνώσης (CDAC) στο Πανεπιστήμιο La Trobe συνεργάστηκε με διεθνείς ερευνητές καρκίνου για την ανάπτυξη ενός πολυδιάστατου πλαισίου πληροφοριών τεχνητής νοημοσύνης (PRIME) για την ανίχνευση και ανάλυση της κατάστασης της ψυχικής υγείας (ψυχολογικής κατάστασης) ενός ασθενούς όταν υποβάλλεται σε θεραπεία ενάντια στον καρκίνο.

ψυχολογικής κατάστασης AI

Σύμφωνα με τον διευθυντή του CDAC και επικεφαλή του κλάδου αναλυτικών στοιχείων του Πανεπιστημίου La Trobe, Damminda Alahakoon, η χρήση του PRIME μπορεί να βοηθήσει στην κατανόηση της συμπεριφοράς, των συναισθημάτων και της λήψης αποφάσεων ενός ασθενούς με βάση τα δεδομένα που μοιράζεται ο ασθενής.

Είπε ότι τα δεδομένα μπορούν να είναι κείμενο που παρέχεται από έναν ασθενή σε ένα διαδικτυακό chatbot, μια διαδικτυακή ομάδα υποστήριξης καρκίνου ή άλλες διαδικτυακές υπηρεσίες υποστήριξης.

“Το PRIME (μοντέλο AI) αντιμετωπίζει τις προκλήσεις που συνδέονται με την κατανόηση της μη επισημασμένης και μη δομημένης φύσης αυτών των δεδομένων, επιτρέποντάς του να εντοπίζει αποτελεσματικά τα συναισθήματα του ατόμου- όπως όταν ένας ασθενής αντιμετωπίζει μια δύσκολη σε συναισθηματικό επίπεδο κατάσταση – και προσαρμόζεται αποτελεσματικά στη μεταβαλλόμενη φύση αυτών των δεδομένων”, είπε.

Ο Alahakoon είπε ότι το PRIME (μοντέλο AI) μπορεί να βοηθήσει τους επαγγελματίες υγείας να παρακολουθούν καλύτερα τον ασθενή τους.

“Το PRIME μπορεί να είναι το κρίσιμο πρώτο βήμα για τον προσδιορισμό των αναγκών ψυχικής υγείας ενός ασθενούς και την άμεση προειδοποίηση των επαγγελματιών υγείας για εκείνους που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο εάν δεν υποβληθούν σε θεραπεία”, είπε.

Το PRIME αναπτύχθηκε από κοινού με μια ομάδα ουρολόγων ογκολογίας που θεραπεύουν ασθενείς με καρκίνο του προστάτη στο Νοσοκομείο Austin της Μελβούρνης και αργότερα με ερευνητές ψυχοογκολογίας (Ψυχολογική Υποστήριξη Ασθενών με Καρκίνο) από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο και το Ινστιτούτο De Souza στον Καναδά.

Ο ογκολόγος του Austin, Damien Bolton δήλωσε ότι η έλλειψη γνώσης της ψυχολογικής κατάστασης των ασθενών με καρκίνο σήμαινε ότι οι περισσότερες κλινικές αποφάσεις βασίζονται σε ερευνητικές δοκιμές και όχι στις μεμονωμένες ανάγκες των ασθενών.

“Οι άνδρες χρησιμοποιούν διαδικτυακά περιβάλλοντα ομάδας υποστήριξης για να εκπληρώσουν τις ανάγκες τους, να εκφράσουν τα συναισθήματα τους και τις ανησυχίες τους ελεύθερα”, είπε. “Το PRIME μπορεί να βοηθήσει στην ανάλυση των αποτελεσμάτων αυτών των πληροφοριών που αναφέρθηκαν από τον ασθενή.”

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS