ΑρχικήUpdatesGoogle Chrome: Ομαδοποίηση των Chrome καρτελών

Google Chrome: Ομαδοποίηση των Chrome καρτελών

Google Chrome: Η Google εισάγει ένα νέο εργαλείο για να μας βοηθήσει να οργανώσουμε και να ομαδοποιήσουμε τις καρτέλες μας στο πρόγραμμα περιήγησης Chrome.

Να σημειώσουμε βέβαια ότι έχει μείνει πίσω ως προς την κυκλοφορία ενός τέτοιου εργαλείου, καθώς η διαχείριση καρτελών δεν είναι κάτι νέο, υπηρεσίες όπως OneTab, Cluster και Toby προσφέρουν επεκτάσεις του Chrome με αυτή την ιδιότητα. Όμως, αυτή είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε τη Google να φτιάχνει τη δική της υπηρεσία για τέτοιου είδους οργάνωση.

Google Chrome: Ομαδοποίηση των Chrome καρτελών

Η αρχική έρευνα της Google έδειξε κάποιους βασικούς τρόπους με τους οποίους οι χρήστες συνηθίζουν να ομαδοποιούν τις καρτέλες τους: ανά θέμα, προτεραιότητα, ή κατάσταση προόδου.

Οι χρήστες μπορούν να προσθέτουν τις καρτέλες σε ομάδες κάνοντας δεξί κλικ σε αυτές, και, στη συνέχεια, να αλλάζουν το όνομα, το χρώμα, το εικονίδιο ή και όλα συγχρόνως, όπως είπε ο μηχανικός του Chrome, Edward Jung, σε δημοσίευσή του. Το χρώμα που θα επιλέξετε για μία ομάδα, θα το βλέπετε και στις υπόλοιπες καρτέλες που θα ανήκουν σε αυτή. Επίσης, μπορείτε να «σύρετε» τις καρτέλες από μία κατηγορία σε μία άλλη για να αλλάξετε την ομαδοποίησή τους.

Η λειτουργία πάνω στην οποία δουλεύει η Google τους τελευταίους μήνες, προς το παρόν είναι διαθέσιμη μόνο στη beta έκδοση του Chrome. Η προσθήκη στη νέα έκδοση του Chrome θα γίνει σταδιακά, ξεκινώντας από την επόμενη εβδομάδα, ώστε να μην επηρεαστεί η σταθερότητα και η απόδοση του περιηγητή. Δε θα χάσετε φυσικά την ικανοποίηση του να κλείνετε πολλές καρτέλες ταυτόχρονα.

Μπορεί να είναι μια απλή δυνατότητα, αλλά αυτές οι διαμορφώσεις σίγουρα θα διευκολύνουν την εμπειρία σας με τον Google Chrome. Δε θα χρειάζεται πλέον να έχετε ανοιχτά πολλά παράθυρα για διαφορετικά θέματα, ενώ θα μπορούν να συνυπάρχουν όλα μαζί σε ένα. Αυτό και μόνο θα βοηθήσει κατά πολύ την περιήγηση στον Chrome και θα σας γλυτώσει από πολλά κλικ.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS