ΑρχικήsecurityΗ ομάδα Maze παραδέχεται ότι μόλυνε την Chubb με ransomware

Η ομάδα Maze παραδέχεται ότι μόλυνε την Chubb με ransomware

Η ομάδα Black Hat hacker, Maze, ισχυρίζεται ότι χρησιμοποίησε ransomware για να θέσει σε κίνδυνο τα συστήματα της γιγαντιαίας εταιρείας ασφάλισης, Chubb. Ισχυρίζονται επίσης ότι έχουν κλέψει τα στοιχεία της επιχείρησης.

Ο Brett Callow, αναλυτής απειλών της εταιρείας cybersecurity, Emsisoft, δήλωσε στην Cointelegraph στις 27 Μαρτίου ότι η Maze δημοσίευσε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη στην ιστοσελίδα της. Παρόλο που το website δεν παρέχει άμεσες αποδείξεις για το hack μέχρι στιγμής, ο Callow επεσήμανε τα γεγονότα που προσδίδουν μια σχετική αξιοπιστία:

“Τα παλιά θύματα της Maze περιλαμβάνουν κυβερνήσεις, δικηγορικά γραφεία, παρόχους υγειονομικής περίθαλψης, κατασκευαστικές, εταιρείες ιατρικής έρευνας, παρόχους υγειονομικής περίθαλψης και άλλα.”

Ο Callow εξήγησε ότι η ομάδα συνήθως αναλαμβάνει την ευθύνη μετά από μια πετυχημένη επίθεση και στη συνέχεια – αν το θύμα δεν πληρώσει – δημοσιεύουν ένα μικρό ποσό από τα κλεμμένα δεδομένα ως απόδειξη του hack. Σε αυτό το σημείο, εάν η συμβεβλημένη εταιρεία εξακολουθεί να μην πληρώνει, η Maze θα ξεκινήσει να δημοσιεύει όλο και πιο ευαίσθητα δεδομένα.

Αν η εταιρεία δεν πληρώσει, θα δημοσιεύσει περισσότερα στοιχεία, μερικές φορές σε κλιμακωτή βάση, για να αυξήσουν την πίεση. Σε προηγούμενες περιπτώσεις, οι εγκληματίες έχουν επίσης δημοσιεύσει τα δεδομένα σχετικά με τα ρωσικά φόρουμ για την εγκληματικότητα στον κυβερνοχώρο με μια σημείωση «Χρησιμοποιήστε αυτές τις πληροφορίες με οποιουσδήποτε τρόπους θέλετε». Σε ένα προηγούμενο περιστατικό, η ομάδα απαίτησε 1 εκατομμύριο δολάρια για να αποκρυπτογραφήσει τα δεδομένα μιας εταιρείας και ένα επιπλέον εκατομμύριο δολάρια για να καταστρέψουν το αντίγραφο που είχε κλαπεί.

Τον Φεβρουάριο, η Maze χάκαρε πέντε αμερικανικές δικηγορικές εταιρείες και ζήτησε δύο 100  Bitcoin σε αντάλλαγμα για την αποκατάσταση των δεδομένων και τη διαγραφή επιπλέον αντιγράφων των αρχείων τους. Το ποσό των λύτρων που απαίτησε από την Chubb δεν είναι επί του παρόντος γνωστό.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο δεδομένων εταιρειών, Owler, η Chubb είναι ασφαλιστικός προμηθευτής που εδρεύει στη Ζυρίχη με 32.700 υπαλλήλους και ετήσιο εισόδημα 34,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων και φαίνεται να μην έχει κάποια δήλωση σχετικά με την παραπάνω είδηση.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS