ΑρχικήsecurityΑυλαία για τα Windows 7! Οι Ransomware επιθέσεις περιμένουν στη γωνία

Αυλαία για τα Windows 7! Οι Ransomware επιθέσεις περιμένουν στη γωνία

Υπολογιστές με Windows 7, το οποίο σε 4 μέρες χάνεται για πάντα, τείνουν να παρουσιάζουν -όπως είναι λογικό-  μεγαλύτερες πιθανότητες να μολυνθούν από ransomware. Η ευπάθεια των Windows 10 απέναντι στο ransomware εντοπίστηκε μετά την καταστροφή εκατοντάδων υπολογιστών από το WannaCry.

Ειδικότερα, σύμφωνα με μελέτη της Europol, 200.000 συσκευές σε 150 χώρες προσβλήθηκαν από το cryptoworm,  με αποτέλεσμα η Microsoft να υποστεί ζημιά δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό την οδήγησε το 2015 να ολοκληρώσει την επίσημη υποστήριξη των Windows 7, δίνοντας στους χρήστες χρόνο για να προετοιμαστούν για το τέλος του προγράμματος. Οι επιχειρήσεις που διαθέτουν Windows 7 πρέπει να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να αποφύγουν τον κίνδυνο μόλυνσης από ransomware.

Windows 7 Ransomware

Μερικοί βασικοί τρόποι αντιμετώπισης αυτής της πρόκλησης είναι:

  • Ένα σημαντικό μέτρο που πρέπει να ληφθεί είναι η κατάλληλη εκπαίδευση και κατάρτιση των υπαλλήλων, καθώς τα στοιχεία και δεδομένα που αποθηκεύονται σε απροστάτευτους χώρους βρίσκονται σε μεγαλύτερο βαθμό εκτεθειμένα σε κίνδυνο. Έτσι, η αποθήκευση σημαντικών και πολύτιμων δεδομένων σε κεντρικούς διακομιστές ή κέντρα δεδομένων μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες κινδύνου.
  • Εξίσου σημαντική είναι η εξέταση των δεδομένων κάθε επιχείρησης για να εξασφαλιστεί ότι συμμορφώνονται στις πολιτικές και τους κανονισμούς της εταιρείας.
  • Οι επιχειρήσεις πρέπει να προβούν σε τροποποιήσεις και διορθώσεις για να βεβαιωθούν ότι είναι όσο πιο ενημερωμένες γίνεται. Οι χρήστες θα μπορούν επίσης να αγοράζουν “ESUs” από τη Microsoft για να αποκτήσουν πρόσβαση σε αλλαγές κατά τη μετάβασή τους σε νεότερο και πιο σύγχρονο λογισμικό.
  • Tο Ransomware βασίζεται στην ιδέα της πληρωμής για την ανάκτηση της πρόσβασης στα δεδομένα μιας εταιρίας. Επομένως μία λύση είναι η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων, ώστε οι επιχειρήσεις να έχουν την επιλογή να επαναφέρουν τα δεδομένα τους με περισσότερη εχεμύθεια και ασφάλεια.
  • Μέσα στη στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσουν οι επιχειρήσεις είναι και η αναβάθμιση του λογισμικού, καθώς οι παλαιότερες εκδόσεις των λογισμικών είναι πιο ευπαθείς. Πρόκειται, βέβαια, για μια χρονοβόρα διαδικασία, αναγκαία ωστόσο για την μείωση του κινδύνου ‘’προσβολής’’ από κάποιον ιό, όπως το WannaCry.

 

 

 

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS