ΑρχικήHow ToΠως να προστατέψετε εύκολα και άμεσα το Joomla website σας;

Πως να προστατέψετε εύκολα και άμεσα το Joomla website σας;

Είστε blogger; Διαχειρίζεστε το website της επιχείρησής σας; Ή θέλετε απλά να ξέρετε αν είστε σωστά προστατευμένοι; Οτιδήποτε και από τα τρία να ισχύει παρακάτω μπορείτε να βρείτε κάποιους εύκολους και άμεσους τρόπους για να προστατέψετε το joomla website σας.

joomla

Αναβάθμιση παντού
Καταρχάς, πρέπει πάντα να χρησιμοποιείτε την τελευταία ασφαλή έκδοση του joomla, αλλά και των επεκτάσεών του. Οι αναβαθμίσεις πρέπει να γίνονται το συντομότερο και, σε κάθε περίπτωση, μέσα στις πρώτες 48 ώρες, από τη δημοσίευση της νέας έκδοσης.

Ενεργοποίηση ssl
Επίσης, πρέπει να ενεργοποιήσετε την ασφαλή σύνδεση και για το δημόσιο τμήμα και για τη διαχείριση. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε την ενεργοποίηση της ρύθμισης μέσω της διαχείρισης του joomla.

joomla

Πιστοποίηση δύο παραμέτρων – Ισχυροί κωδικοί
Είναι καλό να επιμείνετε σε πολύπλοκους κωδικούς, τους οποίους πρέπει να γνωρίζετε μόνο εσείς ή όσοι διαχειρίζονται το website, όπως και να τους αλλάζετε τακτικά.

Επιπλέον, μπορείτε να αξιοποιήσετε τη δωρεάν δυνατότητα που διαθέτει το joomla και να ενεργοποιήσετε την πιστοποίηση δυο παραμέτρων για την πρόσβαση στη διαχείριση της ιστοσελίδας σας για ακόμη μεγαλύτερη προστασία.

Τέλος, έχετε τη δυνατότητα μέσω του cPanel σας να προστατεύσετε το φάκελο administrator, με ένα επιπλέον στάδιο πιστοποίησης.

Τακτικά Backup
Πάντα πρέπει να έχετε διαθέσιμο ένα λειτουργικό και επίκαιρο αντίγραφο του joomla σας. Είναι αρκετά απλή διαδικασία και μπορεί να σας σώσει από καταστάσεις δύσκολες και απρόβλεπτες. Μπορείτε να χρησιμοποιείστε το akeeba backup για τη λήψη αντιγράφων ασφαλείας για το joomla site σας.

joomla

Περιορίστε τις επεκτάσεις που χρησιμοποιείτε
Πρέπει να έχετε στο μυαλό σας ότι “όσο λιγότερες τόσο το καλύτερο”, ειδικά κιόλας όταν αναφερόμαστε στο joomla, που είναι μια εφαρμογή που με την εγκατάστασή της είναι πλήρης και, κατά κανόνα, χρειάζεται ελάχιστες επεκτάσεις.

Σε κάθε περίπτωση, απενεργοποιήστε όσες επεκτάσεις δε χρησιμοποιείτε. Θα εκπλαγείτε με το πόσες είναι!

Ενεργοποίηση του captcha
Η ενεργοποίηση του captcha είναι μια απαραίτητη ενέργεια, αφού είναι ουσιαστικά ένα αντίδοτο σε τυφλές προσπάθειες πρόσβασης στη διαχείριση ή εγγραφής στα μέλη της ιστοσελίδας σας. Μπορείτε να το ρυθμίσετε από τη διαχείριση του joomla χωρίς να χρειάζεται καμιά επέκταση.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS