Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 07:58
Αρχική How To Πως να προτρέψετε το BitLocker να λειτουργήσει για τον δίσκο C

Πως να προτρέψετε το BitLocker να λειτουργήσει για τον δίσκο C

Εάν δεν μπορείτε να ενεργοποιήσετε το BitLocker για μια μονάδα δίσκου στα Windows 10, με ένδειξη σφάλματος: “Αυτή η συσκευή δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιήσει μία μονάδα αξιόπιστης πλατφόρμας”, δείτε παρακάτω πως μπορείτε να το διορθώσετε.

Το BitLocker αποτελεί μία ενσωματωμένη δυνατότητα των Windows από τα Windows Vista και μετά. Σας βοηθάει να κρυπτογραφείτε το λειτουργικό σύστημα καθώς και τις σταθερές μονάδες δεδομένων, ώστε να μπορείτε να προστατεύετε τα δεδομένα σας σε αυτούς τους δίσκους.

Η ενεργοποίηση της προστασίας BitLocker για μια μονάδα δίσκου είναι πολύ απλή. Πρέπει να μεταβείτε από την εξερεύνηση αρχείων στο “Ο υπολογιστής μου” (στα Windows Vista / 7) ή στο “Αυτός ο υπολογιστής” (στα Windows 8 / 8.1 / 10) και να κάνετε δεξί κλικ στη μονάδα δίσκου που θέλετε να προστατεύσετε.

Στο μενού περιβάλλοντος που θα εμφανιστεί από το δεξί κλικ, επιλέξτε to “Ενεργοποίηση BitLocker” και από εκεί και πέρα ακολουθείστε τα βήματα των παραθύρων των Windows.

Σε ορισμένους υπολογιστές υπάρχει η πιθανότητα να μην σας επιτρέπουν τα Windows να προχωρήσετε και να σας στέλνουν το ακόλουθο μήνυμα σφάλματος:

Αυτή η συσκευή δεν είναι δυνατό να χρησιμοποιήσει μια μονάδα αξιόπιστης πλατφόρμας. Ο διαχειριστής σας πρέπει να ορίσει την επιλογή “Να επιτρέπεται το BitLocker χωρίς συμβατή TPM” στην πολιτική “Να απαιτείται επιπλέον έλεγχος ταυτότητας κατά την εκκίνηση” για τους τόμους λειτουργικού συστήματος.

Η Trusted Module Platform aka TPM είναι η τεχνολογία που προσφέρει λειτουργίες ασφάλειας με τη συνεργασία του hardware υλικού. Γενικά τα TPM chips (ολοκληρωμένα κυκλώματα) είναι τόσο προηγμένες τεχνολογίες που έχουν μηχανισμούς ασφαλείας που είναι απρόσβλητοι από κακόβουλο λογισμικό. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το TPM στη Wikipedia.

Ας δούμε όμως τι σημαίνει η TPM (Μονάδα Αξιόπιστης Πλατφόρμας) στο πλαίσιο αυτού του σφάλματος. Αυτό το σφάλμα θα εμφανιστεί μόνο όταν το σύστημά σας δεν περιέχει υλικό που υποστηρίζεται από την TPM . Συμβαίνει γενικά με παλαιότερα μηχανήματα. Και σε αυτή την περίπτωση, το BitLocker πρέπει να κρυπτογραφήσει τη μονάδα χωρίς TPM. Όταν κρυπτογραφείτε μία μονάδα δίσκου χωρίς TPM, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε κατά την εκκίνηση κάποιον κωδικό πρόσβασης ή μία μονάδα USB.

Με την ολοκλήρωση του BitLocker, οι βασικές πληροφορίες που συντάσσουν την κρυπτογράφηση thw μονάδας δίσκου θα αποθηκευτούν σε USB μονάδα και χρησιμοποιώντας το, μπορείτε να έχετε πρόσβαση στα δεδομένα της κρυπτογραφημένης μονάδας.

Επομένως, για να χρησιμοποιήσετε το BitLocker χωρίς TPM και να παρακάμψετε αυτό το σφάλμα, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα παρακάτω βήματα λειτουργούν μόνο στις εκδόσεις Pro και Enterprise των Windows 10 / 8.1 / 8 / 7.

1. Πατήστε ταυτόχρονα τα πλήκτρα Win + R και στο παράθυρο εκτέλεσης που θα εμφανιστεί γράψτε την λέξη gpedit.msc και πατήστε το πλήκτρο ΟΚ. Θα ανοίξει το παράθυρο “Πρόγραμμα επεξεργασίας πολιτικής τοπικής ομάδος”.

2. Στο παράθυρο αυτό μεταβείτε στο:
Ρυθμίσεις υπολογιστή > πρότυπα διαχείρισης > Στοιχεία των Windows > Κρυπτογράφηση μονάδων δίσκου BitLocker > Μονάδες δίσκου λειτουργικού συστήματος (Computer Configuration > Administrative Templates > Windows Components > BitLocker Drive Encryption > Operating System Drives)

3. Στο δεξιό παράθυρο των μονάδων δίσκου λειτουργικού συστήματος , αναζητήστε το στοιχείο ρύθμισης με όνομα ” Να απαιτείται επιπλέον έλεγχος ταυτότητας κατά την εκκίνηση” και κάντε διπλό κλικ πάνω του για να το τροποποιήσετε.

4.
Στη συνέχεια, στο παράθυρο της διαμόρφωσης της συγκεκριμένης πολιτικής, επιλέξτε το “Ενεργοποιημένο” (πάνω αριστερά). Βεβαιωθείτε επίσης, ότι στο ίδιο παράθυρο έχετε ελέγξει το “Να επιτρέπετε το BitLocker χωρίς συμβατή TPM (απαιτεί κωδικό πρόσβασης ή κλειδί εκκίνησης σε μονάδα flash USB). Κάντε κλικ στο κουμπί Εφαρμογή και μετά στο κουμπί το OK . Κλείστε τον τοπικό επεξεργαστή πολιτικής ομάδας.

Τώρα μπορείτε να προσπαθήσετε ξανά να κρυπτογραφήσετε την ίδια μονάδα δίσκου με το BitLocker και θα πρέπει να λειτουργήσει αυτή τη φορά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

LIVE NEWS

00:02:19

Γιατί οι επιστήμονες λένε ότι δεν μπορεί να ελεγχθεί η υπερνοημοσύνη AI;

Η τεχνητή νοημοσύνη AI που έχει έρθει για να ανατρέψει τα δεδομένα της ανθρωπότητας, αποτελεί αντικείμενο συζήτησης εδώ και πολλές δεκαετίες. Τώρα,...
00:03:28

iPhone vs Android: Ποιο είναι το καλύτερο για εσάς;

Η μάχη μεταξύ iPhone και Android θα υπάρχει για πάντα. Το iOS (το OS των iPhone) και το Android είναι τα δύο...

Ιδιοκτήτης bitcoin exchange υπηρεσίας συνελήφθη για ξέπλυμα χρήματος

Ο ιδιοκτήτης μιας βουλγαρικής bitcoin exchange υπηρεσίας καταδικάστηκε σε φυλάκιση στις Ηνωμένες Πολιτείες, για την εμπλοκή του σε απάτη και την παροχή...

Πώς να εκκινήσετε shortcuts από ένα “Apple Watch Face”

Τα shortcuts των iPhone σάς βοηθούν να αυτοματοποιήσετε εργασίες, ανεξάρτητα από το πόσο απλές ή περίπλοκες είναι. Γνωρίζατε όμως ότι μπορείτε να...

Το “New Pokémon Snap” έρχεται στο Nintendo Switch στις 30 Απριλίου

Οι φωτογράφοι των Pokémon καλύτερα να ετοιμαστούν, καθώς το "New Pokémon Snap" έρχεται στο Nintendo Switch στις 30 Απριλίου. Η ημερομηνία κυκλοφορίας...

Το 2020 η μέση τιμή ενός καινούριου αυτοκινήτου έφτασε τις 33.000 ευρώ

Μεταξύ όλων όσων συνέβησαν το 2020, οι αγοραστές αυτοκινήτων και η αυτοκινητοβιομηχανία δημιούργησαν άλλο ένα νέο ρεκόρ το οποίο δεν θα λέγαμε...

Η Qualcomm εξαγόρασε την NUVIA, έρχονται ταχύτεροι επεξεργαστές!

Η Qualcomm ανακοίνωσε την εξαγορά της startup NUVIA. Η συμφωνία αποτιμάται στα 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια, δήλωσε η Qualcomm. Η εξαγορά θα μπορούσε...
00:01:39

Telegram: 25 εκατομμύρια νέοι χρήστες μέσα σε τρεις ημέρες

Μετά την ανακοίνωση του WhatsApp ότι θα μοιράζεται δεδομένα χρηστών με το Facebook, η κρυπτογραφημένη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram είδε μία εκρηκτική...

Τεράστια αναλαμπή σαρώνει το ηλιακό σύστημα μετά από ισχυρή έκρηξη!

Η πηγή μιας τεράστιας αναλαμπής που διαπέρασε το ηλιακό μας σύστημα έχει εντοπιστεί από τους επιστήμονες. Η ανακάλυψη για την αναλαμπή θα...

Οι επιστήμονες ανέλυσαν το DNA των ανταρόλυκων

Σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε σήμερα στο Nature, οι επιστήμονες κατάφεραν τελικά να αναλύσουν το DNA των ανταρόλυκων - τα πλάσματα...