Τρίτη, 7 Απριλίου, 17:26
Αρχική tweaks Πως να προτρέψετε το BitLocker να λειτουργήσει για τον δίσκο C

Πως να προτρέψετε το BitLocker να λειτουργήσει για τον δίσκο C

Εάν δεν μπορείτε να ενεργοποιήσετε το BitLocker για μια μονάδα δίσκου στα Windows 10, με ένδειξη σφάλματος: “Αυτή η συσκευή δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιήσει μία μονάδα αξιόπιστης πλατφόρμας”, δείτε παρακάτω πως μπορείτε να το διορθώσετε.

Το BitLocker αποτελεί μία ενσωματωμένη δυνατότητα των Windows από τα Windows Vista και μετά. Σας βοηθάει να κρυπτογραφείτε το λειτουργικό σύστημα καθώς και τις σταθερές μονάδες δεδομένων, ώστε να μπορείτε να προστατεύετε τα δεδομένα σας σε αυτούς τους δίσκους.

Η ενεργοποίηση της προστασίας BitLocker για μια μονάδα δίσκου είναι πολύ απλή. Πρέπει να μεταβείτε από την εξερεύνηση αρχείων στο “Ο υπολογιστής μου” (στα Windows Vista / 7) ή στο “Αυτός ο υπολογιστής” (στα Windows 8 / 8.1 / 10) και να κάνετε δεξί κλικ στη μονάδα δίσκου που θέλετε να προστατεύσετε.

Στο μενού περιβάλλοντος που θα εμφανιστεί από το δεξί κλικ, επιλέξτε to “Ενεργοποίηση BitLocker” και από εκεί και πέρα ακολουθείστε τα βήματα των παραθύρων των Windows.

Σε ορισμένους υπολογιστές υπάρχει η πιθανότητα να μην σας επιτρέπουν τα Windows να προχωρήσετε και να σας στέλνουν το ακόλουθο μήνυμα σφάλματος:

Αυτή η συσκευή δεν είναι δυνατό να χρησιμοποιήσει μια μονάδα αξιόπιστης πλατφόρμας. Ο διαχειριστής σας πρέπει να ορίσει την επιλογή “Να επιτρέπεται το BitLocker χωρίς συμβατή TPM” στην πολιτική “Να απαιτείται επιπλέον έλεγχος ταυτότητας κατά την εκκίνηση” για τους τόμους λειτουργικού συστήματος.

Η Trusted Module Platform aka TPM είναι η τεχνολογία που προσφέρει λειτουργίες ασφάλειας με τη συνεργασία του hardware υλικού. Γενικά τα TPM chips (ολοκληρωμένα κυκλώματα) είναι τόσο προηγμένες τεχνολογίες που έχουν μηχανισμούς ασφαλείας που είναι απρόσβλητοι από κακόβουλο λογισμικό. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το TPM στη Wikipedia.

Ας δούμε όμως τι σημαίνει η TPM (Μονάδα Αξιόπιστης Πλατφόρμας) στο πλαίσιο αυτού του σφάλματος. Αυτό το σφάλμα θα εμφανιστεί μόνο όταν το σύστημά σας δεν περιέχει υλικό που υποστηρίζεται από την TPM . Συμβαίνει γενικά με παλαιότερα μηχανήματα. Και σε αυτή την περίπτωση, το BitLocker πρέπει να κρυπτογραφήσει τη μονάδα χωρίς TPM. Όταν κρυπτογραφείτε μία μονάδα δίσκου χωρίς TPM, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε κατά την εκκίνηση κάποιον κωδικό πρόσβασης ή μία μονάδα USB.

Με την ολοκλήρωση του BitLocker, οι βασικές πληροφορίες που συντάσσουν την κρυπτογράφηση thw μονάδας δίσκου θα αποθηκευτούν σε USB μονάδα και χρησιμοποιώντας το, μπορείτε να έχετε πρόσβαση στα δεδομένα της κρυπτογραφημένης μονάδας.

Επομένως, για να χρησιμοποιήσετε το BitLocker χωρίς TPM και να παρακάμψετε αυτό το σφάλμα, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα παρακάτω βήματα λειτουργούν μόνο στις εκδόσεις Pro και Enterprise των Windows 10 / 8.1 / 8 / 7.

1. Πατήστε ταυτόχρονα τα πλήκτρα Win + R και στο παράθυρο εκτέλεσης που θα εμφανιστεί γράψτε την λέξη gpedit.msc και πατήστε το πλήκτρο ΟΚ. Θα ανοίξει το παράθυρο “Πρόγραμμα επεξεργασίας πολιτικής τοπικής ομάδος”.

2. Στο παράθυρο αυτό μεταβείτε στο:
Ρυθμίσεις υπολογιστή > πρότυπα διαχείρισης > Στοιχεία των Windows > Κρυπτογράφηση μονάδων δίσκου BitLocker > Μονάδες δίσκου λειτουργικού συστήματος (Computer Configuration > Administrative Templates > Windows Components > BitLocker Drive Encryption > Operating System Drives)

3. Στο δεξιό παράθυρο των μονάδων δίσκου λειτουργικού συστήματος , αναζητήστε το στοιχείο ρύθμισης με όνομα ” Να απαιτείται επιπλέον έλεγχος ταυτότητας κατά την εκκίνηση” και κάντε διπλό κλικ πάνω του για να το τροποποιήσετε.

4.
Στη συνέχεια, στο παράθυρο της διαμόρφωσης της συγκεκριμένης πολιτικής, επιλέξτε το “Ενεργοποιημένο” (πάνω αριστερά). Βεβαιωθείτε επίσης, ότι στο ίδιο παράθυρο έχετε ελέγξει το “Να επιτρέπετε το BitLocker χωρίς συμβατή TPM (απαιτεί κωδικό πρόσβασης ή κλειδί εκκίνησης σε μονάδα flash USB). Κάντε κλικ στο κουμπί Εφαρμογή και μετά στο κουμπί το OK . Κλείστε τον τοπικό επεξεργαστή πολιτικής ομάδας.

Τώρα μπορείτε να προσπαθήσετε ξανά να κρυπτογραφήσετε την ίδια μονάδα δίσκου με το BitLocker και θα πρέπει να λειτουργήσει αυτή τη φορά.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

Πως να κατεβάσετε δωρεάν (download) μια ταινία;

Ακολουθεί οδηγός για το πως να κατεβάσετε μια ταινία δωρεάν (download) στον υπολογιστή ή στο κινητό σας χρησιμοποιώντας υπηρεσίες on-demand, δωρεάν site...

WhatsApp: Περιορίζει την προώθηση μηνυμάτων λόγω παραπληροφόρησης για τον COVID-19

Η εφαρμογή του WhatsApp έθεσε περιορισμούς στη μαζική προώθηση μηνυμάτων, σε μια προσπάθεια να εξαλείψει την παραπληροφόρηση. Αυτό συνδέεται με το γεγονός...

Parallels Desktop 15: Εγκατάσταση των Windows 10 σε macOS

Υπάρχουν μερικοί τρόποι να εγκαταστήσετε Windows 10 σε Macbook. Οι πιο γνωστοί τρόποι χρησιμοποιούν το ενσωματωμένο εργαλείο...

Άντρας συνελήφθη από τη Europol για εξαπάτηση φαρμακευτικής εταιρείας

Ένας άνδρας, συνελήφθη από τη Europol καθώς προσπάθησε να ξεπλύνει χρήματα που προέρχονταν από μία απάτη μέσω...

Το Linux και το σύστημα αρχείων exFAT της Microsoft: Η ιστορία μέχρι στιγμής

Η οικειότητα μεταξύ της Microsoft και του Linux Open Source δεν είναι πλέον κρυφή. Παρόλο που η συμμετοχή μπορεί να φαίνεται περισσότερο...

Ιαπωνία: Μαθητές φτιάχνουν την δική τους τελετή αποφοίτησης στο Minecraft ενόψει του COVID-19

Με την πανδημία του Κορωνοϊού COVID-19 να πλήττει χώρες σε όλο τον κόσμο, οι κυβερνήσεις έχουν λάβει μεγάλο αριθμό μέτρων, σε μία...

Microsoft: Ανακοινώνει το IPE, το νέο code integrity χαρακτηριστικό για Linux

Η Microsoft δημοσίευσε, αυτήν την εβδομάδα, λεπτομέρειες σχετικά με ένα νέο project που ετοιμάζει η εταιρεία και...

Το Folding @ Home εγκαθίσταται στο Sandbox των Windows 10

Πρόσφατα, αναφερθήκαμε σε μία νέα προσπάθεια, το Folding @ Home project που παρέχει υποστήριξη σε άτομα που...

ΗΠΑ: Ζητούνται προγραμματιστές COBOL λόγω COVID-19!

Ενόψει της πανδημίας του COVID-19, η οποία πλήττει μεταξύ άλλων τις ΗΠΑ, κινητοποιούνται διάφοροι φορείς για να συμβάλλουν στον αγώνα κατά του...

Έξυπνη τουαλέτα εντοπίζει πιθανές ασθένειες αναλύοντας τα κόπρανά σας

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ δημιούργησαν μια έξυπνη τουαλέτα που μπορεί να αναλύει τα κόπρανα και τα...