Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου, 22:46
Αρχική How To Πως να προτρέψετε το BitLocker να λειτουργήσει για τον δίσκο C

Πως να προτρέψετε το BitLocker να λειτουργήσει για τον δίσκο C

Εάν δεν μπορείτε να ενεργοποιήσετε το BitLocker για μια μονάδα δίσκου στα Windows 10, με ένδειξη σφάλματος: “Αυτή η συσκευή δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιήσει μία μονάδα αξιόπιστης πλατφόρμας”, δείτε παρακάτω πως μπορείτε να το διορθώσετε.

Το BitLocker αποτελεί μία ενσωματωμένη δυνατότητα των Windows από τα Windows Vista και μετά. Σας βοηθάει να κρυπτογραφείτε το λειτουργικό σύστημα καθώς και τις σταθερές μονάδες δεδομένων, ώστε να μπορείτε να προστατεύετε τα δεδομένα σας σε αυτούς τους δίσκους.

Η ενεργοποίηση της προστασίας BitLocker για μια μονάδα δίσκου είναι πολύ απλή. Πρέπει να μεταβείτε από την εξερεύνηση αρχείων στο “Ο υπολογιστής μου” (στα Windows Vista / 7) ή στο “Αυτός ο υπολογιστής” (στα Windows 8 / 8.1 / 10) και να κάνετε δεξί κλικ στη μονάδα δίσκου που θέλετε να προστατεύσετε.

Στο μενού περιβάλλοντος που θα εμφανιστεί από το δεξί κλικ, επιλέξτε to “Ενεργοποίηση BitLocker” και από εκεί και πέρα ακολουθείστε τα βήματα των παραθύρων των Windows.

Σε ορισμένους υπολογιστές υπάρχει η πιθανότητα να μην σας επιτρέπουν τα Windows να προχωρήσετε και να σας στέλνουν το ακόλουθο μήνυμα σφάλματος:

Αυτή η συσκευή δεν είναι δυνατό να χρησιμοποιήσει μια μονάδα αξιόπιστης πλατφόρμας. Ο διαχειριστής σας πρέπει να ορίσει την επιλογή “Να επιτρέπεται το BitLocker χωρίς συμβατή TPM” στην πολιτική “Να απαιτείται επιπλέον έλεγχος ταυτότητας κατά την εκκίνηση” για τους τόμους λειτουργικού συστήματος.

Η Trusted Module Platform aka TPM είναι η τεχνολογία που προσφέρει λειτουργίες ασφάλειας με τη συνεργασία του hardware υλικού. Γενικά τα TPM chips (ολοκληρωμένα κυκλώματα) είναι τόσο προηγμένες τεχνολογίες που έχουν μηχανισμούς ασφαλείας που είναι απρόσβλητοι από κακόβουλο λογισμικό. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το TPM στη Wikipedia.

Ας δούμε όμως τι σημαίνει η TPM (Μονάδα Αξιόπιστης Πλατφόρμας) στο πλαίσιο αυτού του σφάλματος. Αυτό το σφάλμα θα εμφανιστεί μόνο όταν το σύστημά σας δεν περιέχει υλικό που υποστηρίζεται από την TPM . Συμβαίνει γενικά με παλαιότερα μηχανήματα. Και σε αυτή την περίπτωση, το BitLocker πρέπει να κρυπτογραφήσει τη μονάδα χωρίς TPM. Όταν κρυπτογραφείτε μία μονάδα δίσκου χωρίς TPM, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε κατά την εκκίνηση κάποιον κωδικό πρόσβασης ή μία μονάδα USB.

Με την ολοκλήρωση του BitLocker, οι βασικές πληροφορίες που συντάσσουν την κρυπτογράφηση thw μονάδας δίσκου θα αποθηκευτούν σε USB μονάδα και χρησιμοποιώντας το, μπορείτε να έχετε πρόσβαση στα δεδομένα της κρυπτογραφημένης μονάδας.

Επομένως, για να χρησιμοποιήσετε το BitLocker χωρίς TPM και να παρακάμψετε αυτό το σφάλμα, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα παρακάτω βήματα λειτουργούν μόνο στις εκδόσεις Pro και Enterprise των Windows 10 / 8.1 / 8 / 7.

1. Πατήστε ταυτόχρονα τα πλήκτρα Win + R και στο παράθυρο εκτέλεσης που θα εμφανιστεί γράψτε την λέξη gpedit.msc και πατήστε το πλήκτρο ΟΚ. Θα ανοίξει το παράθυρο “Πρόγραμμα επεξεργασίας πολιτικής τοπικής ομάδος”.

2. Στο παράθυρο αυτό μεταβείτε στο:
Ρυθμίσεις υπολογιστή > πρότυπα διαχείρισης > Στοιχεία των Windows > Κρυπτογράφηση μονάδων δίσκου BitLocker > Μονάδες δίσκου λειτουργικού συστήματος (Computer Configuration > Administrative Templates > Windows Components > BitLocker Drive Encryption > Operating System Drives)

3. Στο δεξιό παράθυρο των μονάδων δίσκου λειτουργικού συστήματος , αναζητήστε το στοιχείο ρύθμισης με όνομα ” Να απαιτείται επιπλέον έλεγχος ταυτότητας κατά την εκκίνηση” και κάντε διπλό κλικ πάνω του για να το τροποποιήσετε.

4.
Στη συνέχεια, στο παράθυρο της διαμόρφωσης της συγκεκριμένης πολιτικής, επιλέξτε το “Ενεργοποιημένο” (πάνω αριστερά). Βεβαιωθείτε επίσης, ότι στο ίδιο παράθυρο έχετε ελέγξει το “Να επιτρέπετε το BitLocker χωρίς συμβατή TPM (απαιτεί κωδικό πρόσβασης ή κλειδί εκκίνησης σε μονάδα flash USB). Κάντε κλικ στο κουμπί Εφαρμογή και μετά στο κουμπί το OK . Κλείστε τον τοπικό επεξεργαστή πολιτικής ομάδας.

Τώρα μπορείτε να προσπαθήσετε ξανά να κρυπτογραφήσετε την ίδια μονάδα δίσκου με το BitLocker και θα πρέπει να λειτουργήσει αυτή τη φορά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

LIVE NEWS

Windows 10: Η Microsoft κυκλοφόρησε νέο task manager για gamers

Εάν τα παιχνίδια του υπολογιστή σας καθυστερούν ή λειτουργούν αργά, μπορείτε να ελευθερώσετε πόρους στα Windows 10 χρησιμοποιώντας τον νέο task manager...
00:01:51

Το Osiris-Rex της NASA αναμένεται να προσγειωθεί αύριο στον αστεροειδή Bennu

Το διαστημικό σκάφος Osiris-Rex της NASA θα προσγειωθεί για λίγο σε έναν μεγάλο αστεροειδή την Τρίτη και θα συλλέξει μερικές πέτρες και...

Πώς να απενεργοποιήσετε πλήρως όλες τις δονήσεις στο iPhone σας

Μερικά άτομα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα με τις δονήσεις που κάνει το iPhone τους, είτε για προσωπικούς είτε για ιατρικούς λόγους. Χάρη σε...

Πως να μετατρέψετε τις παρουσιάσεις Keynote σε Microsoft PowerPoint

Το λογισμικό παρουσίασης της Apple κάνει όλη την βαριά δουλειά όταν μετατρέπετε μια παρουσίαση PowerPoint σε Keynote. Το να κάνετε το αντίθετο,...

Θεωρίες συνωμοσίας QAnon: Το YouTube τις αφαιρεί από την πλατφόρμα

Το YouTube είναι το τελευταίο μέσο κοινωνικής δικτύωσης που έχει ξεκινήσει αγώνα ενάντια στην διάδοση των θεωριών συνομωσίας QAnon.

Vizom: Το νέο malware κανει hijack σε τραπεζικούς λογαριασμούς

Το Vizom μεταμφιέζεται ως δημοφιλές «videoconferencing software», με τα meeting να γίνονται όλα διαδικτυακά εξαιτίας της πανδημίας. Οι ερευνητές...

Ο Calculator των Windows 10 έχει μεταφερθεί στο Linux

Ο Calculator των Windows 10 έχει μεταφερθεί στο Linux και μπορεί να εγκατασταθεί από το Canonical Snap Store. Τον...

Παραβίαση συστήματος εκθέτει δεδομένα πελατών της Kleenheat

Η εταιρεία παροχής φυσικού αερίου Kleenheat με έδρα την Αυστραλία, έχει προειδοποιήσει ορισμένους από τους πελάτες της για παραβίαση δεδομένων, που ενδέχεται...

Εκλογές ΗΠΑ: Οι υποψήφιοι χειραγωγούν τους ψηφοφόρους μέσω email!

Οι πολιτικοί που είναι υποψήφιοι για τις επικείμενες εκλογές των ΗΠΑ χρησιμοποιούν ψυχολογικά κόλπα και "σκοτεινά" μοτίβα στα email τους για να...

Google Chrome και Edge δημιουργούν τυχαία αρχεία καταγραφής debug.log

Ένα σφάλμα στην τελευταία έκδοση του Chrome και σε άλλα προγράμματα περιήγησης που βασίζονται στον Chromium, προκαλεί τη δημιουργία τυχαίων αρχείων debug.log...