ΑρχικήinetΜε το Optimized Battery Charging του iOS 13 θα έχεις πάντα μπαταρία

Με το Optimized Battery Charging του iOS 13 θα έχεις πάντα μπαταρία

Το iOS 13 διαθέτει μια νέα λειτουργία που ονομάζεται Optimized Battery Charging, η οποία υποτίθεται ότι αυξάνει την διάρκεια ζωής της μπαταρίας εμποδίζοντας τη φόρτιση της έως και 100% μέχρι να την χρειαστείτε.

iOS 13

Πως λειτουργεί αυτό?

Η ιδέα είναι ότι το iOS 13 “μαθαίνει από τις καθημερινές ρουτίνες φόρτισης”, έτσι ώστε να μπορεί να καταλάβει πότε είναι καλύτερο να συμπληρώσετε το τελευταίο 20%. Αυτό σημαίνει ότι αποφεύγετε τη φθορά της μπαταρίας, μη συνεχώς διατηρώντας την μπαταρία στην πλήρως φορτισμένη κατάσταση.

Αλλά πώς θα λειτουργήσει στην πραγματική ζωή;

Η απάντηση εδώ είναι “εξαρτάται”.

Εάν φορτίζετε τακτικά το iPhone τη νύχτα και ξυπνάτε περίπου την ίδια ώρα, τότε αυτή η λειτουργία φαίνεται να λειτουργεί. Φορτίζει γρήγορα το iPhone στο 80% και προσθέτει το τελικό 20% τα τελευταία 30 λεπτά πριν “κανονικά” αποσυνδέσετε το iPhone σας.

Πρόβλημα θα προκύψει αν δεν έχετε πρόγραμμα στο χρονοδιάγραμμά φόρτισης ή αν δεν είστε το είδος του ατόμου που φορτίζει το iPhone σας κατά τη διάρκεια της νύχτας. Σε αυτό το σημείο, το iOS φαίνεται να έχει προεπιλεγμένο ρυθμό κανονικής φόρτισης για την πλήρη φόρτιση της μπαταρίας όσο πιο γρήγορα γίνεται. Το ίδιο ισχύει και αν το φορτίζετε κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ένα πιθανό μειονέκτημα αυτού του χαρακτηριστικού είναι αν πρέπει να σηκωθείτε νωρίτερα ένα πρωί, το iPhone σας μπορεί να έχει φορτίσει μόνο 80% . Δεν ήρθε το τέλος του κόσμου, αλλά αυτό το 20% θα σας χρειαστεί κατά τη διάρκεια της μέρας.

μπαταρία

Η Apple υποστηρίζει ότι η νέα λειτουργία θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση της φθοράς της μπαταρίας. Θα συμφωνήσουμε ότι το χαρακτηριστικό ίσως παρουσιάσει κάποια “fails” αλλά σίγουρα θα βοηθήσει -έστω και λίγο- την μπαταρία μας.

Φυσικά, κανένας δεν μπορεί να σας εγγυηθεί ότι κάποια στιγμή δεν θα χρειαστεί να την αντικαταστήσετε ή να αλλάξετε συσκευή, καθώς με το πέρασμα του χρόνου τίποτα δεν μένει αναλλοίωτο.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS