ΑρχικήsecurityFacebook: Συσπείρωση κυβερνήσεων εναντίον της κρυπτογράφησης!

Facebook: Συσπείρωση κυβερνήσεων εναντίον της κρυπτογράφησης!

Συσπείρωση των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Αυστραλίας για να μην εφαρμόσει το Facebook end-to-end κρυπτογράφηση σε όλες τις υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων.

Facebook

Οι κυβερνήσεις δημοσίευσαν μια ανοιχτή επιστολή προς τον CEO του Facebook, Mark Zuckerberg με το αίτημα η επικείμενη κρυπτογράφηση να μην παρακωλύει το έργο των κυβερνητικών αξιωματούχων στη διερεύνηση πιθανών εγκλημάτων. Την επιστολή υπέγραψαν οι William Barr- Γενικός εισαγγελέας των ΗΠΑ, Priti Patel- υπουργός εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Peter Dutton- Υπουργός Εσωτερικών της Αυστραλίας και Kevin McAleenan- Υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ.

Στο εσωτερικό της η επιστολή ανέφερε ότι δεν πρέπει να αποκλείεται οποιαδήποτε πρόσβαση, καθώς η κρυπτογράφηση είναι πιθανό να θέσει σε κίνδυνο τους πολίτες και τις κοινωνίες σε σεξουαλική εκμετάλλευση, κακοποίηση παιδιών, τρομοκρατικές επιθέσεις και εξωτερικές παρεμβάσεις. Επιπλέον, με την επιστολή ζητούν από το Facebook να επιτρέπει τουλάχιστον στις αρχές επιβολής νόμου, νόμιμη πρόσβαση σε κάποια περιεχόμενα.

Για την ιστορία να πούμε ότι το Facebook, όπως τα WhatsApp, Facebook Messenger και Instagram, έχουν εντοπίσει το 99% των περιπτώσεων παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης και τρομοκρατίας που πραγματοποιούνται στις πλατφόρμες.

Τον Μάρτιο του 2019, το Facebook ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει αλλαγές γύρω από την κρυπτογράφηση και την πολιτική απορρήτου. Στόχος των αλλαγών κρυπτογράφησης ήταν η δημιουργία κοινωνικών δικτύων που θα συνδυάζουν την οικειότητα με την ασφάλεια ιδιωτικών apps, όπως το Messenger και το WhatsApp.

Facebook

Όπως ήταν αναμενόμενο, το αίτημα των κυβερνήσεων δημιούργησε αντιδράσεις σε διαφορετικές ομάδες που θεωρούν ότι η end-to-end κρυπτογράφηση είναι απαραίτητο χαρακτηριστικό για την προστασία των χρηστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο Tim Singleton Norton, πρόεδρος του Digital Rights Watch, δήλωσε ότι η end-to-end κρυπτογράφηση είναι σαν μια κλειδαριά και αποτελεί βασική προϋπόθεση για ασφάλεια σε οποιαδήποτε μορφή ηλεκτρονικής επικοινωνίας στην ψηφιακή εποχή. Αυτή η θέση βρήκε σύμφωνη και την Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών της Αμερικής. Δήλωσε ότι είναι μεγάλη ανάγκη οι εταιρείες να αντισταθούν στις προσπάθειες αποδυνάμωσης της κρυπτογράφησης, που προφυλάσσουν τα ευαίσθητα δεδομένα και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Αντίθετα οι αιτούντες υποστηρίζουν ότι οι αλλαγές τους Facebook επιτρέπουν στους εγκληματίες να λειτουργούν με ατιμωρησία, κρύβοντας τις δραστηριότητές τους. Σε πιο ακραία μορφή, συγκεκριμένα ο Dutton, ο Υπουργός Εσωτερικών της Αυστραλίας δήλωσε πως η κρυπτογράφηση χρησιμοποιείται για την προστασία παιδεραστών.

Την μέρα που κυκλοφόρησε η επιστολή, ανακοινώθηκε πως με δικαστική απόφαση οι χρήστες του Facebook στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν τη δυνατότητα να αιτηθούν να διαγραφεί περιεχόμενο παγκοσμίως αν θεωρηθεί δυσφημιστικό ή παράνομο.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS