ΑρχικήinetSafeTheInternet 4 εκατομμύρια υπογραφές κατά του Άρθρου 13

SafeTheInternet 4 εκατομμύρια υπογραφές κατά του Άρθρου 13

SafeTheInternet: Πριν από τις τελικές διαπραγματεύσεις που θα πραγματοποιηθούν αυτή την Πέμπτη, ακτιβιστές ετοιμάζονται να παραδώσουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μια αναφορά κατά του Άρθρου 13 που θα υπογράφουν τέσσερα εκατομμύρια άτομα.

Οι νομοθέτες θα προσπαθήσουν να συμφωνήσουν στο τελικό κείμενο του αμφισβητούμενου Άρθρου 13 αυτήν την εβδομάδα.
Σε μια ψηφοφορία στην ολομέλεια τον Σεπτέμβριο, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υποστήριξε την αμφιλεγόμενη πρόταση του Άρθρου 13, που φαίνεται να αποτελεί μέρος των σχεδίων για τη μεταρρύθμιση της πνευματικής ιδιοκτησίας της ΕΕ.SafeTheInternet

Έκτοτε, η πρόταση έχει τροποποιηθεί σε μια προσπάθεια να κερδίσει ευρύτερη υποστήριξη, αλλά εκτός από τους κατόχους πνευματικών δικαιωμάτων, πάρα πολλοί είναι αυτοί που δεν επιθυμούν το επερχόμενο νομοσχέδιο.

Το μεγαλύτερο μέρος των δυσαρεστημένων είναι ακτιβιστές που δεν υποστηρίζουν το anti upload filter. Μέσω λοιπόν μιας αναφοράς που φιλοξενήθηκε στο Change.org κατάφεραν να συλλέξουν 4 εκατομμύρια υπογραφές.

Χθες η αναφορά “Σταματήστε τη μηχανή λογοκρισίας! Σώστε το Internet!” ή “Stop the censorship-machinery! Save the Internet!” ξεπέρασε τις τέσσερις εκατομμύρια υπογραφές, καθιστώντας την μία από τις μεγαλύτερες που έχει φιλοξενηθεί στην πλατφόρμα. Με αυτούς τους εντυπωσιακούς αριθμούς ακτιβιστές πίσω από την εκστρατεία SaveTheInternet ελπίζουν να επιφέρουν αλλαγές.

Αύριο η ομάδα SafeTheInternet θα παραδώσει τις υπογραφές στον εισηγητή για τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας Axel Voss στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο. Οι ακτιβιστές προσπάθησαν να κάνουν το ίδιο τον Ιούλιο, όταν η αναφορά είχε περίπου ένα εκατομμύριο υπογραφές, αλλά εκείνη τη στιγμή ο Voss δεν ήταν διατεθειμένος να την δεχτεί. Συμφώνησε όμως να την δεχτεί αργότερα.

Η χρονική στιγμή της παράδοσης της αναφοράς στον Voss δεν είναι τυχαία. Είναι προγραμματισμένη μία ημέρα πριν από την τελική συνεδρίαση του τριμερούς διαλόγου, κατά τη διάρκεια της οποίας οι νομοθέτες θα προσπαθήσουν να καταλήξουν σε συμφωνία για το τελικό κείμενο του άρθρου 13 αλλά και άλλων μεταρρυθμίσεων του δικαιώματος πνευματικής ιδιοκτησίας.

Με την αναφορά, οι ακτιβιστές καλούν τους βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να αποφασίσουν κατά του Άρθρου 13, το οποίο ενδέχεται να παρεμποδίσει την ελευθερία της πληροφόρησης.

“Αυτή η μορφή λογοκρισίας θα μπορούσε σύντομα να καταστρέψει τους πολιτιστικούς κανόνες του Διαδικτύου όπως τους ξέρουμε. Το μπλοκάρισμα των uploads, σε συνδυασμό με τους πειραγμένους αλγορίθμους, θα οδηγήσει στη λεγόμενη υπερπλήρωση από τις πλατφόρμες, ώστε να αποφευχθούν νομικές παραβιάσεις “, προειδοποιεί ο ιστότοπος της καμπάνιας.

__________________

Copyright Directive στην Ευρώπη: Τι σημαίνει αυτό;

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS