ΑρχικήinetAnti-Cheat Engine στο Windows 10 Fall Creators Update

Anti-Cheat Engine στο Windows 10 Fall Creators Update

Ναι το Windows 10 Fall Creators Update ήρθε με anti-cheat engine: Με την κυκλοφορία του Windows 10 Fall Creators Update αυτή την εβδομάδα, η Microsoft διέθεσε ένα χαρακτηριστικό κατά της εξαπάτησης παιχνιδιών, παρόμοιο με το σύστημα VAC της Valve.

Το νέο χαρακτηριστικό ονομάζεται TruePlay, και είναι ένα σύστημα κατά των cheats που χρησιμοποιούν οι gamers στα παιχνίδια τους. Είναι μια συλλογή API που οι προγραμματιστές παιχνιδιών μπορούν να χρησιμοποιήσουν στα παιχνίδια τους για να ανιχνεύσουν τους cheaters.Anti-Cheat

Το TruePlay επιτρέπει στους προγραμματιστές να δημιουργούν παιχνίδια που τρέχουν σε μια προστατευμένη διεργασία που θα σταματάει αυτόματα ορισμένους τύπους επιθέσεων που χρησιμοποιούνται συχνά από cheats παιχνιδιών όπως τα aimbots και wallhacks.

Εκτός από το hardened process container, το TruePlay παρέχει επίσης μια εξωτερική υπηρεσία των Windows που παρακολουθεί sessions παιχνιδιών για συμπεριφορές και χειρισμούς που θυμίζουν σενάρια εξαπάτησης, επιτυχημένα ή όχι.
Το TruePlay θα ειδοποιήσει άμεσα τους προγραμματιστές των παιχνιδιών σε περίπτωση προσπάθειας εξαπάτησης.

Εάν εντοπιστεί εξαπάτηση, το TruePlay μπορεί να εμφανίσει ειδοποιήσεις στη συσκευή, αλλά μπορεί και να συλλέξει ανώνυμα δεδομένα του χρήστη και να τα στείλει στον προγραμματιστή, ο οποίος μπορεί να αποφασίσει αν τον τιμωρήσει και με ποιο τρόπο.

Το TruePlay διατίθεται μόνο για παιχνίδια που έχουν αναπτυχθεί με τεχνολογία UWP (Universal Platform of Windows).

Λόγω του ότι το TruePlay συλλέγει δεδομένα παρακολουθώντας τους χρήστες, η Microsoft δεν το ενεργοποίησε από προεπιλογή. Μπορείτε να το δείτε από τις Ρυθμίσεις – TruePlay.

Έτσι αν οι προγραμματιστές παιχνιδιών υιοθετήσουν το χαρακτηριστικό, σύντομα, οι παίκτες δεν θα μπορούν να συμμετάσχουν σε ομαδικά παιχνίδια χωρίς να έχουν ενεργοποιήσει την λειτουργία.

Οι εμπειρογνώμονες αναμένουν ότι το TruePlay θα γίνει πολύ δημοφιλές.

Να υπενθυμίσουμε ότι πρόκειται για ένα API, και η ενσωμάτωση του με τα υπάρχοντα παιχνίδια θα πρέπει να είναι ευκολότερη από την ανάπτυξη ενός anti-cheat engine από το μηδέν.

Το TruePlay ήταν γνωστό εσωτερικά της Microsoft σαν GameMonitor και η εταιρεία το διέθεσε σαν δοκιμαστικό χαρακτηριστικό με το build Ιουλίου για τους Windows Insiders.

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS