ΑρχικήsecurityΈκθεση: To κακόβουλο AI είναι καθ΄οδόν, θα αντέξει η κυβερνοασφάλεια;

Έκθεση: To κακόβουλο AI είναι καθ΄οδόν, θα αντέξει η κυβερνοασφάλεια;

AI

Μπορείτε να φανταστείτε έναν κόσμο, όπου η τεχνητή νοημοσύνη έχει ξεπεράσει τα όρια και έχει ανεξαρτητοποιηθεί; Έναν κόσμο όπου τα ρομπότ και οι μηχανές έχουν εξεγερθεί εναντίον των ανθρώπων και έχουν υποδουλώσει τους ίδιους τους δημιουργούς τους; Έναν κόσμο όπου βασιλεύει η ασχήμια και η ομορφιά της φύσης έχει χαθεί;

Αν αυτή είναι η εικόνα που έχετε για την τεχνητή νοημοσύνη και το κακό που μπορεί να προκαλέσει στον κόσμο γύρω μας, καλύτερα να την ξεχάσετε.

Στην πραγματικότητα, το κακόβουλο AI δεν πρόκειται να είναι τόσο τρομακτικό. Τουλάχιστον όχι τόσο σύντομα. Παρ’ όλα αυτά, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός, ότι κάποια στιγμή και ίσως πολύ πιο γρήγορα από ότι φανταζόμαστε θα φτάσει. Όπως γίνεται συνήθως με κάθε νέα τεχνολογία που δημιουργείται και υιοθετείται σε μεγάλη κλίμακα, μετά τον πρώτο ενθουσιασμό ακολουθεί η εκμετάλλευσή της για κακόβουλο σκοπό. Και υπάρχουν σίγουρα πολλοί εγκληματίες εκεί έξω που καιροφυλακτούν για να επωφεληθούν από κάθε νέα τάση την τεχνολογία, η οποία θα μπορούσε να τους προσφέρει εύκολο χρήμα.

Για το λόγο αυτό το Malwarebytes Labs, κυκλοφόρησε μία νέα έκθεση, η οποία υιοθετεί μια ρεαλιστική προσέγγιση για την αξιολόγηση των κινδύνων που ενέχει το AI και η μηχανική εκμάθηση (ML), εξετάζοντας ακριβώς πώς χρησιμοποιούνται αυτές οι τεχνολογίες σήμερα, τα οφέλη τους και τις ανησυχίες μας για κατάχρησή τους από εγκληματίες στο εγγύς μέλλον. Στόχος της εταιρείας, είναι να μπορέσουν οι προγραμματιστές, οι επαγγελματίες ασφαλείας και άλλοι οργανισμοί να ενσωματώσουν το AI υπεύθυνα στις υπηρεσίες τους και να προφυλαχθούν από πιθανές επιθέσεις.

Μπορείτε να δείτε το αναλυτικό έγγραφο του Malwarebytes εδώ.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS