Αρχικήsecurity23 εκατομμύρια XRP κλάπηκαν από το crypto wallet GateHub

23 εκατομμύρια XRP κλάπηκαν από το crypto wallet GateHub

Το πρώτο πράγμα, που πρέπει να γνωρίζουμε για την πλατφόρμα Ripple είναι, ότι πρόκειται για ένα πρωτόκολλο ανοικτού κώδικα το οποίο έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει γρήγορες και φθηνές συναλλαγές. Σε αντίθεση με το Bitcoin, που δεν προοριζόταν ποτέ να είναι μηχανή payment, το Ripple δείχνει ότι θα κυβερνά όλες τις διεθνείς συναλλαγές παγκοσμίως. Το νόμισμα της πλατφόρμας Ripple, είναι XRP και είναι η κάρτα, που μπορεί να ανταλλάξει κανείς με οποιαδήποτε άλλη κάρτα.

Πρόσφατα κλάπηκαν από την υπηρεσία crypto wallet του GateHub 23 εκατομμύρια XRP. Η αντιστοιχία αυτών σε δολάρια είναι 9,2 εκατομμύρια.

XRP

Σύμφωνα με τον data analyst και συντάκτη του Forbes, Thomas Silkjær, ο hacker, που είναι πίσω από αυτή την κλοπή βρίσκεται στη διαδικασία εξαργύρωσης των XRP του Ripple. Αυτό το κάνει στέλνοντας τα σε άλλες συναλλαγές, όπως οι Binance, Changelly, KuCoin και Huobi.

Μια ακόμη υπηρεσία crypto ανταλλαγής η ChangeNow, εντόπισε 2,5 εκατομμύρια XRP να μεταφέρονται στην πλατφόρμα της και προσπάθησε να εμποδίσει έστω μέρος αυτών. Κατάφεραν να διατηρήσουν τουλάχιστον περισσότερα από τα 500.000. Αν και δεν ήταν ολόκληρο το ποσό η βοήθεια σίγουρα ήταν σημαντική.

Η έκταση που έχει πάρει η κατάσταση έχει αναγκάσει τους αρμόδιους να προβούν σε ανακοινώσεις για να αποφευχθεί η εμπλοκή περισσότερων λογαριασμών. Ήδη φαίνεται να έχουν επηρεαστεί πάνω από 18.000 XRP. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, όλοι οι πελάτες που λαμβάνουν email από την εταιρεία να μεταφέρουν τα χρήματά τους, όσα κι αν είναι, σε wallet του GateHub.

Το Smartereum λέει ότι το XRP θα αυξήσει την τιμή του. Αυτή η πρόβλεψη τους στηρίζεται στο γεγονός ότι η Ripple έχει δημιουργήσει νέες συνεργασίες, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε περισσότερες περιπτώσεις χρήσης για το XRP.

Λογικό είναι λοιπόν, όσο περισσότεροι λογαριασμοί δημιουργούνται και έχουν να κάνουν με xRapid τόσο πιο γνωστή θα γίνεται η Ripple και το XRP.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS