ΑρχικήsecurityΜετά τη Huawei, οι ΗΠΑ σκέφτονται να αποκλείσουν και την Hikvision

Μετά τη Huawei, οι ΗΠΑ σκέφτονται να αποκλείσουν και την Hikvision

HikvisionΜετά την απαγόρευση της συνεργασίας μεταξύ Huawei και αμερικανικών εταιρειών, η κυβέρνηση Trump βάζει στη μαύρη λίστα και την κινεζική εταιρεία επιτήρησης, Hikvision. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται οι New York Times.

Αν εγκριθεί η απόφαση απαγόρευσης, η Hikvision δεν θα μπορεί να προμηθεύεται εξαρτήματα και τεχνολογικά προϊόντα, που χρειάζεται, από την Αμερική. Οι αμερικανικές εταιρείες θα πρέπει να ζητούν ειδική άδεια από την κυβέρνηση, για να συνεργαστούν με την κινεζική εταιρεία και να της πουλήσουν τα προϊόντα τους.

Για αρκετά χρόνια, από το 2011 έως το 2017, η Hikvision ήταν ο μεγαλύτερος κατασκευαστής καμερών παρακολούθησης σε όλο τον κόσμο. Μια έρευνα της IHS Markit, έδειξε ότι η Hikvision διέθετε το 38% της αγοράς, παγκοσμίως, το 2017.

Οι ΗΠΑ έχουν δημιουργήσει μια λίστα με ξένες εταιρείες, τις οποίες θεωρούν επικίνδυνες για την ασφάλεια της χώρας. Σε αυτή τη λίστα έχει μπει η Huawei και τώρα, όπως φαίνεται, θα μπει και η Hikvision. Οι εταιρείες, που υπάρχουν σε αυτή τη λίστα, θα πρέπει να ζητήσουν ειδική άδεια από την αμερικανική κυβέρνηση, αν θέλουν να συνεργαστούν με κάποια αμερικανική εταιρεία.

Μια άλλη εταιρεία, που θεωρείται επικίνδυνη από τις ΗΠΑ, είναι η επίσης κινεζική εταιρεία DJI. Η DJI είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής drones, κατέχοντας σχεδόν το μισό μερίδιο της αγοράς. Οι ΗΠΑ θεωρούν ότι τα drones της εταιρείας, είναι πιθανόν να παρακολουθούν τους Αμερικανούς πολίτες και την κυβέρνηση και να μεταφέρουν μυστικές πληροφορίες στην Κίνα.

Μετά την γνωστοποίηση της πρόθεσης των ΗΠΑ, να απαγορεύσουν τη συνεργασία με τη Hikvision, η κινεζική εταιρεία δήλωσε ότι ελπίζει να έχει δίκαιη αντιμετώπιση από τις ΗΠΑ, δεδομένου ότι όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει παραβιάσει ποτέ τους κανονισμούς, που επιβάλλονται στις εμπορικές εταιρείες.

Να σημειώσουμε εδώ, ότι μετά την έκθεση των New York Times, η εταιρεία παρουσίασε μια πτώση στις μετοχές της.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, Lu Kang, δήλωσε ότι η Κίνα εναντιώνεται στην κατάχρηση της εξουσίας από την αμερικανική κυβέρνηση και στις προσπάθειες των Ηνωμένων Πολιτειών να δυσφημίσουν και να καταστείλουν τις πρακτικές των κινεζικών εταιρειών.

Από τη μεριά της, η Hikvision δήλωσε ότι μια ενδεχόμενη απαγόρευση από τις ΗΠΑ, δεν θα της προκαλούσε μεγάλα προβλήματα, καθώς η εταιρεία προμηθεύεται εξοπλισμό και από τη Νοτιοανατολική Ασία, καθώς και από άλλες χώρες.

Η Hikvision είναι μια πολύ σημαντική εταιρεία, καθώς στην Κίνα χρησιμοποιούνται πάρα πολύ τα συστήματα και οι κάμερες παρακολούθησης. Σε όλη τη χώρα, υπάρχουν περίπου 200 εκατομμύρια κάμερες, οι οποίες χρησιμοποιούνται κυρίως για λόγους ασφάλειας και ελέγχου της κυκλοφορίας, καθώς και για τη σύλληψη εγκληματιών.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS