ΑρχικήinetΟι επιχειρησιακοί χρήστες έχουν τώρα περισσότερους λόγους να χρησιμοποιούν το Edge σε...

Οι επιχειρησιακοί χρήστες έχουν τώρα περισσότερους λόγους να χρησιμοποιούν το Edge σε mobile συσκευές

mobile

Η Microsoft μόλις πρόσθεσε περισσότερους λόγους για να χρησιμοποιεί κάποιος το πρόγραμμα περιήγησης Edge στις εκδόσεις iOS και Android για mobile συσκευές. Ο browser υποστηρίζει πλέον ενιαία σύνδεση (SSO) και πρόσβαση υπό όρους, που αποτελούν σημαντικά χαρακτηριστικά ασφάλειας, διαχείρισης και ευκολίας για τις επιχειρήσεις.

Η ενσωμάτωση του Edge στο ευρύτερο οικοσύστημα των επιχειρήσεων – χρησιμοποιώντας το SSO του Azure Active Directory (Azure AD) για παράδειγμα – μπορεί να είναι η καλύτερη κίνηση της Microsoft, για να ωθήσει τους σημαντικότερους πελάτες της να υιοθετήσουν το πρόγραμμα περιήγησης.

Η χρήση του Edge στις mobile συσκευές είναι πολύ χαμηλή. Σύμφωνα με το Net Applications, το Edge αντιπροσωπεύει μόλις έξι εκατοστά μιας ποσοστιαίας μονάδας ή αλλιώς πάνω από 1.000 φορές λιγότερο από το Chrome της Google.

Συνδεθείτε, παρακαλώ

Οι χρήστες του Edge μπορούν πλέον να χρησιμοποιήσουν web εφαρμογές με το Azure AD, χωρίς να χρειάζεται να ξαναβάλουν τα διαπιστευτήριά τους. Μόλις συνδεθούν στη συσκευή, μπορούν να μπουν σε όλες τις άλλες συνδεδεμένες εφαρμογές στο Azure, χωρίς περαιτέρω έλεγχο ταυτότητας.

Το Edge μπορεί να αντικαταστήσει το αδέξιο Intune Managed Browser και έτσι να εξομαλύνει την πρόσβαση στις web εφαρμογές. Είναι επίσης ένας τρόπος να ωθηθεί το Edge σε επιχειρησιακούς χρήστες.

Συγκεκριμένες συνθήκες

Πιο σημαντικό για την οργάνωση από το SSO, είναι η υποστήριξη πρόσβασης υπό όρους που έχει δοθεί στο Edge, σύμφωνα με την εταιρεία. “Τώρα μπορείτε να επιβάλλετε το Microsoft Edge ως εγκεκριμένο πρόγραμμα περιήγησης για κινητά, για πρόσβαση σε εφαρμογές ιστού συνδεδεμένες με το Azure, περιορίζοντας τη χρήση μη προστατευμένων browsers όπως το Safari ή το Chrome”.

Η “υπό όρους πρόσβαση” είναι ο όρος που αναφέρεται σε μια σειρά IT πολιτικών, που καθορίζουν ποιες συσκευές, από πού και υπό ποιες συγκεκριμένες καταστάσεις, μπορούν να έχουν πρόσβαση σε web εφαρμογές ενός οργανισμού. Αντί να βασίζεστε αποκλειστικά στον έλεγχο ταυτότητας μέσω ονόματος χρήστη και κωδικού πρόσβασης, η πρόσβαση υπό όρους μπορεί να εξετάσει ένα ευρύ φάσμα προϋποθέσεων  που πρέπει να ισχύουν, προτού επιτρέψει στον χρήστη να αξιοποιήσει τα δεδομένα της εταιρείας.

Είναι επίσης κάτι που μπορεί να χρησιμοποιήσει η Microsoft για να αποκτήσει περισσότερους επιχειρησιακούς χρήστες το Edge.

Στα τέλη του περασμένου έτους, η Microsoft δήλωσε ότι θα αναπροσανατολίσει το Edge, αφήνοντας τις δικές της rendering και JavaScript engines, αντικαθιστώντας τις με αυτές από το open-source Chromium project, το οποίο τροφοδοτεί κώδικα στο Chrome. Παρόλο που το Edge για Android χρησιμοποιεί τα συστατικά του Chromium, οι απαιτήσεις του App Store της Apple θα αναγκάσουν την Edge στο iOS να συνεχίσει να χρησιμοποιεί μηχανές rendering και JavaScript του Safari.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS